10 tips voor een strakke buik

10 tips voor een strakke buik Hoewel de zomer nog redelijk ver weg is, wil dat niet zeggen dat we nu niet alvast kunnen beginnen met ons voor te bereiden op het dragen van een bikini. Hoe langer we dat uitstellen, hoe meer we gaan stressen over het verliezen van die kiloís of over ons dieet. Waarom niet nu al beginnen? Hier volgen 10 tips om een strakke buik te hebben tegen de tijd dat de bikini uit de kast wordt gehaald.

Eet rond 3 uur

Skip dit snackmoment absoluut niet! Wanneer ons suiker gehalte niet in balans is, gaat ons lichaam insuline aanmaken wat ervoor zorgt dat we sneller vet opnemen uit voedsel. Dat concentreert zich vaak rond onze middel, wat voor een buikje zorgt. Eet daarom tussen drie en vier uur ís middags een energiereep of neem een handje amandelen. Neem slechts drie á vier uur pauzes tussen maaltijden door.

Train met een bal

Een goede en effectieve oefening voor een strakke buik, is crunches doen met het gebruik van een bal. Ga daarbij recht op de grond liggen en houd een bal vast boven je hoofd. Breng deze bal bij je knieen en grijp het hiermee vast. Ga vervolgens weer liggen met de bal tussen je knieen. Breng je armen vervolgens naar voren om de bal te pakken en ga weer recht liggen met de bal boven je hoofd. Herhaal dit tien á twaalf keer en houd hierbij je rug recht tegen de vloer aan wanneer je ligt.

Ban suiker uit je dieet

Hoe minder suiker je inneemt, hoe beter dat is voor jouw strijd tegen buikvet. Wanneer je insuline gehalte in je lichaam laag is, maakt je lichaam glucagon aan. Dit hormoon brandt vervolgens al het vet weg rondom je middel.

Kauw goed

De beste manier om een opgeblazen buik te voorkomen, is door goed te kauwen bij het eten. Het verteringsproces begint bij het kauwen en wanneer er niet goed wordt gekauwd, kan dat voor gassen en een opgeblazen buik zorgen. Kauw je eten daarom net zo lang door totdat het net als appelmoes wordt.

Begin pas als laatst aan buikspieroefeningen

Veel mensen denken bij een strakke buik meteen aan een hoop crunches doen. Maar dat is niet de beste manier om te starten. Volgens dietisten is het belangrijk om eerst te zorgen voor gezonde voeding, daarna cardio-oefeningen te doen en pas als laatst aan buikspieroefeningen te beginnen. Zo bouw je het langzaam op en kan je per week al bijna een kilo kwijt zijn.

Neem zeezout

Normaal zout heeft een hoog jodium-gehalte. Jodium zorgt ervoor dat je een opgeblazen buik krijgt. Neem daarom het liefst zeezout wat minder jodium bevat dan normaal zout. Vermijd ook sojasaus, omdat dit ook een erg hoog jodium gehalte bevat.

Ga boksen

Tijdens het boksen spannen we ons middenrif en dat heeft goede voordelen voor onze buikspieren. Wanneer je jouw torso meedraait, train je alle spieren in je middenrif. Voeg daarom 15 minuten boksen toe aan je cardio-oefeningen.

Speel vals

Je kan natuurlijk ook vals spelen door de aandacht te leggen op andere lichaamsdelen. Heb een stel mooie benen? Draag een rok of jurk waarin ze mooi tot hun recht komen? Heb een flinke borstpartij? Leg de aandacht op de decolleté en draag een shirt met een v-hals.

Neem kleine porties

Eet kleine maaltijden met daarin volkoren producten en onverzadigde vetten. Mensen die volkoren producten eten zouden meer vet verbranden. Onverzadigde vetten worden juist goed benut door ons lichaam en dat verminderd weer buikvet.

Het platte buik dieet

  • Ontbijt: een volkoren boterham met natuurlijke pindakaas en een schaaltje met bessen.
  • Lunch: spinazie salade met gesneden avocado, gegrilde tofu en cherrietomaatjes, met daar overheen een beetje olijfolie en citroensap.
  • Avondeten: gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappelen en gezouten asperges, met daaroverheen wat olijfolie en knoflook.
  • Tussendoortje: vet-vrije yoghurt met zonnebloempitten.

Lach, lach en lach nog veel meer

Lachen is nog altijd de beste en leukste manier om je buikspieren te trainen. Tijdens het lachen spannen we onze buik intensief aan. Zo zijn erg zelfs speciale yoga lachlessen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Thais-veronica, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
Het nut of de onzin van buikspieroefeningenHet nut of de onzin van buikspieroefeningenBen jij die buik ook zo zat en wil je strakke buikspieren? Allerlei apparaten, programma's en diëten beloven je een stra…
Strakke buik zonder dieet: effectieve oefeningen voor thuisStrakke buik zonder dieet: effectieve oefeningen voor thuisEen buikje, velen kampen met te veel vet op de buik en slappe buikspieren. En wie wil er niet een platte buik? Met een p…
Buikspieren of sixpack trainen, vet verbranden en afvallenBuikspieren of sixpack trainen, vet verbranden en afvallenStrakke buikspieren trainen. Een sixpack trainen. Buikvet verbranden of ander lichaamsvet verbranden. Welke oefeningen m…

Middel tegen kater, de anti-kater pilMiddel tegen kater, de anti-kater pilTeveel alcohol drinken heeft als gevolg dat je last krijgt van een kater. Omdat je je dan doodziek voelt, zal je vast op…
16 tips tegen stress en onrust16 tips tegen stress en onrustWe maken dagelijks dingen mee die mogelijke stress en onrust veroorzaken. Werk, familie, gezondheid, geld: het zijn alle…
Bronnen en referenties
  • Health.com
Thais-veronica (12 artikelen)
Gepubliceerd: 03-03-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.