InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Natuurgeneeswijze > Natuurlijk middel tegen een kater

Natuurlijk middel tegen een kater

Natuurlijk middel tegen een kater Een natuurlijk middel tegen een kater. Het is er. Een bonkend hoofd en allerlei andere narigheid zijn vaak het gevolg van veel drinken. Een natuurlijke smoothie kan helpe tegen een kater. Bovendien in dit artikel een recept voor thee dat zorgt dat geheugenverlies verdwijnt. Met gingko kan geheugenverlies worden tegengegaan. Natuurlijke middelen tegen een kater en tegen geheugenverlies dus.

Kiwi's en boerenwormkruid tegen de kater

Kiwi’s bevatten heel veel vitamine C, en dat beschermt de lever. Boerenwormkruid (Tanacetum parthenium) is een milde pijnstiller voor hoofdpijn. De onderstaande smoothie is dan ook ideaal om de kater te bestrijden, de dag na het feest. Honing en kiwi’s bevatten ook fructose. Dit is een natuurlijke suiker die de kater goed bestrijdt.

Ingrediënten van de kiwi smoothie

 • 500 ml gekookt water
 • 3 eetlepels bloemen van het boerenwormkruid
 • 3 kiwi’s, ontdaan van de schil
 • 3 eetlepels honing
 • ½ theelepel zout

Bereiding

 1. Giet het gekookte water over de bloemen van het boerenwormkruid
 2. Laat 8 minuten trekken
 3. Doe het aftreksel in een blender met de andere ingrediënten
 4. Blender tot er een mooi geheel ontstaat
 5. Voeg meer honing toe als je van zoet houdt (de bloemen van het boerenwormkruid kunnen namelijk bitter zijn)
 6. Direct serveren en opdrinken

Houdbaarheid

Deze smoothie kan 24 uur bewaard blijven in de koelkast, maar het is beter om hem direct op te drinken.

Geheugenversterker

Gedroogde ginkgo bladeren worden overal ter wereld gebruikt om problemen met concentratie, het korte termijn geheugen en het reactievermogen te verbeteren. Er zijn veel onderzoek gedaan naar de werking van de bladeren en die hebben positieve effecten opgeleverd. Natuurlijk is dit middel niet geschikt voor mensen die leiden aan bijvoorbeeld Alzheimer, maar het kan wel helpen bij de normale vergeetachtigheid en wellicht ook bij een kater.

Ingrediënten natuurlijk geheugenversterker

 • 2 eetlepels gedroogde of 5 eetlepels verse ginkgo bladeren per kop
 • 1 kop met gekookt water

Bereiding

 • Doe de bladeren in een kop
 • Giet er het gekookte water overheen
 • Laat 10 minuten trekken
 • Zeef het en drink het onmiddellijk op

Gebruik:

Drink deze thee eens of twee keer per dag.

Lees verder

© 2009 - 2019 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Ginkgo Biloba, de sleutel tot de eeuwige jeugd?Ginkgo Biloba wordt vaak de elixer van de eeuwige jeugd genoemd. Ook wordt ginkgo de geheugensteun genoemd.
Wat kan je doen tegen een katerWat kan je doen tegen een katerJe bent een avondje uit geweest en hebt nu last van een kater. Meestal gaat dit gepaard met hoofdpijn, misselijkheid en/…
Zomerse kiwi-smoothiesZomerse kiwi-smoothiesDe zomer is de tijd van de smoothies. En wat is er nu lekkerder dan een heerlijke kiwi smaak? Het is ook nog gezond ook!
Kruidengeneeskunde: ginkgo (ginkgo biloba)Kruidengeneeskunde: ginkgo (ginkgo biloba)Ginkgo biloba is een gezond kruid dat steeds populairder wordt in de kruidengeneeskunde. Ginkgo heeft namelijk diverse g…
Fructose-intolerantieFructose-intolerantieFructose-intolerantie is een ziekte die recessief erfelijk is. Er ontbreekt een bepaald enzym in de lever waardoor fruct…
Bronnen en referenties
 • James Wong

Reageer op het artikel "Natuurlijk middel tegen een kater"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Laatste update: 07-11-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Special: Natuurlijke remedies
Bronnen en referenties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!