Natuurlijke cholesterol-, en bloeddrukverlager
Cholesterol en bloeddruk zijn te verlagen met een natuurlijk middel. Uit klinische studies is gebleken dat kleine meidoornbessen (Crataegus laevigata) de bloeddruk verlagen, dat ze zorgen voor een betere bloeddoorstroming en dat ze de opname van cholesterol in het lichaam reduceren en er dus voor zorgen dat het cholesterolgehalte daalt. Hoe verlaag je je cholesterol en bloeddruk met een natuurlijk middel?
Combinatie met artisjok
Gecombineerd met artisjok, dat ook een cholesterolverlagend effect heeft, kan dit kauwfruit er voor zorgen dat bij mensen bij wie de waarden op het randje verkeren worden verlaagd. Het onderstaande recept zorgt voor een grote zak met het kauwfruit. Neem dagelijks een handjevol mee en kauw er zo nu en dan op.
Ingrediënten bloeddruk-, en cholesterolverlager
- 4 artisjokken
- 1 liter water
- 475 gram meidoornbessen (bij het gebruik van gedroogde bessen, laat ze dan eerst 24 uur in het water weken)
- 225 gram suiker
- 1 stokje kaneel
- het sap van 1 limoen
Bereiding
- Hak de artisjokken in stukjes
- Doe ze in een pan
- Zet ze onder water
- Laat 10 minuten koken
- Haal van het vuur
- Laat dan nog 20 minuten in het hete water om het te laten doorgaren
- Giet dan af
- Verwarm de oven op 100 graden Celsius
- Doe het artisjokkenmengsel, de meidoornbessen, de suiker en het kaneelstokje in een pan
- Breng aan de kook
- Laat lekker pruttelen gedurende 15 tot 20 minuten of tot het mengsel zacht is
- Haal het kaneelstokje eruit
- Voeg dan het limoensap toe
- Giet het mengsel dan op een ingevette bakplaat met opstaande randen
- Droog alles in 2 tot 3 uur
- (Check na 2 uur. De bessen moeten te kauwen zijn, maar niet aanvoelen als leer)
- Laat het afkoelen
- Snijdt het dan in eetbare stukjes
Gebruik
Kauw op een stukje fruit wanneer je daar maar zin in hebt
Pas op
Als je last van hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte hebt, ga dan altijd naar een dokter
Dit middel is bedoeld als een aanvulling, niet als een goed geneesmiddel.
Houdbaarheid
Je kunt dit fruit in vetvrij papier in een luchtdichte pot ongeveer 1 maand in de koelkast bewaren.