Stoelmassage op het werk

Stoelmassage op het werk Stoelmassage, daar wordt u helderder en fitter van. Onderstaand wordt besproken wat stoelmassage is, wat het doet, het waarom van stoelmassage en voor wie deze vorm van massage bestemd is.

Wat is stoelmassage

Stoelmassage is een massagetechniek die is ontwikkeld in de Verenigde staten, op basis van eeuwenoude Oosterse massagetechnieken en de westerse technieken. Een speciaal hiervoor ontworpen stoel maakt het mogelijk op de werkplek de client te masseren. De client krijgt dan maximaal 20 minuten lang een effectieve massage, door de kleding heen. De effecten van de behandeling werken langer door en zijn diepgaander. De masseur maakt hoofd, nek, schoudergordel, rug, heupen en ook de armen en handen los door bepaalde drukpunten van het lichaam te stimuleren en door massage.

Wat doet stoelmassage

Stoelmassage zorgt ervoor dat geblokkeerde energie weer vrij kan stromen en dat de bloedsomloop en zenuwstelsel wordt gestimuleerd. De doorbloeding wordt bevorderd, daardoor kunnen voedingsstoffen en zuurstof vanuit de bloedbaan sneller de spieren, hersenen en organen bereiken. Afvalstoffen verlaten sneller het lichaam. Door extra water te drinken wordt dit nog bespoedigd. Het resultaat is dat het lichaam weer in balans komt, zodat stress en vermoeidheid minder kans krijgen en men zich aanmerkelijk fitter en frisser voelt.

Waarom stoelmassage

Stoelmassage werkt verlichtend bij stress, hoofdpijn en concentratieproblemen. Ook bij nek- en schouderklachten meestal als gevolg van een slechte werkhouding en hoge werkdruk, treedt verlichting op. Uit tal van onderzoeken komt naar voren dat een groot deel van de mensen last heeft van deze klachten. Veel hiervan kan worden voorkomen door meer aandacht te besteden aan de werknemers. Het zorgdragen voor optimale arbeidsomstandigheden is geregeld in de Arbowet.

Voor wie is stoelmassage

Stoelmassage is speciaal ontwikkeld voor de werkplek. Echter iedereen die onder druk moet presteren en/of te maken heeft met langdurig in een belastende eenzijdige werkhouding bezig zijn (bv. computerwerkzaamheden) zou het kunnen proberen. Dus ook voor sporters is het vanwege de positieve effecten geschikt. Er zijn wel contra-indicaties: geïnfecteerde of ontstoken huid, koorts, zwangerschap, hartkwalen, trombose, ontstekingen van spieren, banden, pezen, botziektes, bepaalde vormen van kanker en plaatselijk spataderen. Er wordt dan ook een korte schriftelijke anamnese gehouden. Bij twijfel vindt er geen stoelmassage plaats.

In de twintig minuten krijgen cliënten, waarvan de anamnese akkoord is bevonden, dus alle gelegenheid om los te komen van de dagelijkse werkdruk. Deze persoonlijke aandacht werkt motiverend. Het effect is dan ook dat mensen beter in hun vel zitten en daardoor beter presteren. De cliënt wordt gezonder en alerter. Stoelmassage kan worden gezien als alternatief schouderklopje van de werkgever of een cadeau voor uzelf.
© 2009 - 2024 Grandmaster, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Massage op je werk - Tegen spierspanning, werkstress en RSIHet met regelmaat ondergaan van een vitaliserende en ontspannende stoelmassage verbetert de concentratie, vermindert spi…
Verzekering en een geschil over de omvang van de schadeBij veel schade is de omvang van de schade direct duidelijk of wordt deze naar tevredenheid vastgesteld door een expert.…
Wat is een shiatsu stoelmassage en hoe werkt het?Wat is een shiatsu stoelmassage en hoe werkt het?Shiatsu is een behandelmethode die raakvlakken heeft met acupunctuur, maar in tegenstelling tot die behandelmethode niet…

Adviezen voor diabetespatienten op reis en tijdens vakantieAdviezen voor diabetespatienten op reis en tijdens vakantieAls je diabetespatiënt bent wil je natuurlijk ook graag af en toe op vakantie. Maar aan welke zaken dien je dan vooraf t…
Wat te doen tegen muggenbeten?Wat te doen tegen muggenbeten?Met de eerste warme dagen komen ook weer de insecten tevoorschijn. Heel vervelend zijn de muggen die onmiddellijk op zoe…
Grandmaster (1 artikelen)
Laatste update: 24-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.