Fitflop en Mukluk voor een ongemerkte work-out

Fitflop en Mukluk voor een ongemerkte work-out We belasten onze voeten dagelijks. Goed schoeisel is daarom erg belangrijk. De Fitflop is een nieuwe uitvinding, die verder gaat dan een stevige schoen en een goed voetbed. Al lopend of wandelend zorgt het speciale voetbed voor een goede work-out. Zo geef je goede steun aan je voeten en werk je tegelijkertijd aan de been- en bilspieren. De FitFlop zijn vooral bekend in de zomerse slipper uitvoering. Maar er is ook een uitgebreide wintercollectie. Hierin vindt je ook de Mukluk.

FitFlop en Mukluk voor een ongemerkte work-out

Volgens voetexperts lopen we veel meer voetblessures op dan vroeger. Dit wordt vooral veroorzaakt door slecht schoeisel. Platte schoenen, zoals ballerina's en slippers, zitten goed en lopen vaak lekker, maar ze zijn wel heel slecht voor onze voeten en lichaamshouding. Slecht schoeisel kan voet- en rugpijn veroorzaken. Ook likdoorns kunnen ontstaan bij het dragen van verkeerde schoenen. In ons huidige drukke bestaan schiet sporten of regelmatig bewegen er vaak bij in. Voor Marcia Kilgore (oprichtster van cosmeticaconcern Bliss) reden om te zoeken naar een simpele en effectieve oplossing van dit verschijnsel. Zo is de FitFlop met de speciale binnenzool ontstaan. Deze zool beschikt over eigenschappen die het mogelijk maken om tijdens gewoon lopen of wandelen extra spieren te activeren en te verstevigen. De FitFlops worden inmiddels al weer geruime tijd op de Nederlandse markt verkocht. En de gevleugelde kreet Get a workout while you walk™, krijgt ook hier steeds meer bekendheid.

Speciale eigenschappen van de FitFlop

Het verschil tussen gewoon schoeisel en de FitFlop zit hem in het speciaal ontworpen voetbed. Uitgebreid onderzoek heeft geresulteerd in een voetbed, waarin verschillende effecten en eigenschappen zijn verwerkt. De hoge zool loopt comfortabel, is licht verend en heeft ondertussen nog eens extra effect op verschillende spiergroepen. Spieren worden versterkt, vet wordt verbrand en ook zorgt het ongemerkt voor een betere houding.

Hoe werkt de FitFlop?

De zool bestaat uit verschillende materialen met wisselende hardheden. Deze zetten de spieren extra aan het werk. De spieren verrichten ongeveer 10 tot 20% meer werk bij elke stap die wordt gezet, t.o.v. gewoon schoeisel. Bij de tenen zit een harder stukje zool dat zorgt voor een snellere afzet, zodat de normale wandelsnelheid aangehouden kan worden. De middenzool bestaat uit de zogenaamde Microwobbleboard™ technologie. Deze speciaal ontwikkelde technologie zorgt voor een training van je spieren bij elke stapbeweging. Dan is er nog de dikke EVA hiel die de schokken ter hoogte van je hiel absorbeert en zorgt voor een aangenaam gevoel tijdens het lopen en/of wandelen. Dit "opvangen" van de schokken is goed voor de gewrichten. Al deze verschillende materialen en effecten zorgen voor een spierinspannende wandelbeweging met een lichte work-out als gevolg.

Structuur en opbouw van het FitFlop voetbed

De zool van de FitFlop is opgebouwd uit verschillende materialen met elk hun eigen functie. Kort samengevat komt dat op het volgende neer:
 • Het bovenstuk houdt de voet in contact met de middenzool
 • Het speciale Microwobbleboard in de middenzool vertraagt de afrol van de voet bij het lopen
 • Het stevige en hardere teenstuk zorgt voor een snellere afzet om een normale wandelsnelheid te behouden
 • De Multidensity-middenzool vraagt 15% meer energie bij elke stapbeweging
 • Het EVA-hielstuk absorbeert 22% meer schokken dan gewoon schoeisel
 • De anti-slip buitenzool zorgt voor een goede grip en extra stabiliteit

Voordelen van de FitFlop

Het schokabsorberende hielgedeelte zorgt voor minder last van gewrichten. Met name de gewrichten in de voet-, knie- en (onder)rug worden hierdoor ontlast. Mensen met last van hielspoor zullen merken dat bij het lopen op FitFlops de pijn niet meer wordt ervaren. De hielspoor is niet opeens verdwenen, maar met de FitFlops is lopen wel weer (bijna) pijnloos. Bij het dragen van normaal schoeisel zal de pijn echter weer gewoon aanwezig zijn. Het zachte middenstuk zorgt voor een lichtverend effect. Dit veroorzaakt een kleine instabiliteit, waardoor de spieren extra aan het werk worden gezet. Om de afwikkeling van de voet goed te laten verlopen, moeten extra spieren worden gebruikt. Het geeft min of meer het gevoel van lopen op blote voeten. De middenzool zorgt, net als bij het lopen op blote voeten, voor maximaal contact met de ondergrond en de juiste stretching van de voet.

Kort samengevat worden aan de speciale zool van de FitFlop de volgende voordelen toegekend:
 • Minder kans op cellulitis
 • Verbetert de vochtafvoer in de benen
 • Vermindert de zwelling in de benen na lang staan
 • Vermindert de druk op de voeten
 • Vermindert de belasting van knie- en enkelgewrichten
 • Verlicht lage rugpijn
 • Verlicht de pijn bij hielspoor
 • Verhoogt de activiteit van de bilspieren (tot 30%), dijspieren (tot 16%) en de kuitspieren (tot 11%) bij vrouwen
 • Verhoogt de activiteit van de quadriceps (tot 19%) en de kuitspier (tot 11%) bij mannen

FitFlop collectie

Verschillende soorten Fitflops

Na bovenstaande verhalen doemt er misschien een beeld op van een stevige, oersaaie gezondheidsslipper. Maar niets is minder waar. Er is een redelijk uitgebreide collectie dames-, heren- en kindermodellen. Laarzen, slippersen instappers met een leuke trendy uitstraling. Sportief, stoer, modern en zelfs modellen met veel blingbling: het is er allemaal.

De Mukluk
De Mukluk uit de FitFlop-collectie is een laars-uitvoering met dubbele binnen voering van 100% schapenvacht. Hierdoor is hij heerlijk zacht en warm van binnen en dus ook prima te dragen met blote voeten. Tot zover is er nog wel een vergelijking te maken met de bekende collectie van UGG®.
Maar de Mukluk onderscheid zich met de binnenzool voorzien van de Microwobbleboard™ technologie duidelijk van UGG®-laarzen. De extra spier verstevigende werking van de speciale binnenzool geven de Mukluk iets extra’s.
De laarzen zijn op twee manieren te dragen. Aan de bovenzijde kan de schacht omgeslagen worden, waardoor de speciale bontvoering zichtbaar wordt.
© 2010 - 2024 Martina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fitflop schoenen en slippers voor mooie billen en rechte rugDe Fitflop is een schoen, sandaal c.q. slipper die een spierversterkende werking zou uitoefenen, omdat je traint terwijl…
Fitflops: verlichting bij peesplaatontsteking en hielspoorFitflops: verlichting bij peesplaatontsteking en hielspoorJe ziet ze steeds vaker: de slippers en schoenen van Fitflop, ofwel Fitflops. Alle schoenen van dit merk hebben een spec…
Dansen is gezondIedereen weet het, maar weet je ook waarom dansen je helpt gezond te blijven? Veel mensen hebben gehoord dat dansen een…
Voldoende bewegen om te kunnen afvallenVoldoende bewegen om te kunnen afvallenOm uw gewichtsverlies te versnellen is het belangrijk om voldoende te sporten. Afhankelijk van ieder zijn tijd dient hie…

Werking van en afwijking aan de hartklep(pen)Mijn zusje Anna is op jonge leeftijd overleden aan een aandoening aan een van de hartkleppen. Ik heb nooit echt beseft w…
Second opinion, recht kan u redden!Second opinion, recht kan u redden!Heeft u twijfels omtrent een medische behandeling, neemt uw arts u niet serieus, staat u voor een ingrijpende keuze of z…
Bronnen en referenties
Martina (252 artikelen)
Laatste update: 07-12-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.