mijn kijk op

De biofotonen coherentie therapie

Met een nieuwe genezingsmethode worden de oorzaken van ziektes weggenomen. Biofotonen zijn lichtdeeltjes en coherentie betekent samenhang. De methode werkt voor een breed scala aan ziektes. De meeste therapieën werken voor één aandoening en nemen de symptomen van de ziekte weg. De oorzaak van de ziekte blijft bestaan. De biofotonentherapie pakt juist de oorzaken van ziektes aan. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoud:


Universitair onderzoek

Eén genezingsmethode voor kanker, dyslexie, eczeem, voedselvergiftigingen en rookverslaving? Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar dat is het niet. Op dit moment wordt een groot opgezet wetenschappelijk onderzoek gedaan aan 17 universiteiten. Men onderzoekt hoe en waarom de methode werkt. Dat de methode werkt blijkt uit de vele duizenden mensen die er mee genezen zijn. Natuurlijk zijn er sceptici die het apparaat bij voorbaat afkeuren. Waarom zouden we niet eerst de onderzoeken afwachten? In Noorwegen en Oostenrijk is de biofotonen-coherentie therapie officieel aanvaard. In Nederland vergoeden sommige zorgverzekeraars de kosten.

Onzichtbaar licht

De therapie is uitgevonden door Johan Boswinkel. Hij had een dochter die een ernstige ziekte had en was opgegeven door de reguliere medici. Toen ging Boswinkel zelf aan het werk. Hij wist dat de lichtfrequentie van lichaamscellen met kanker anders was dan de lichtfrequentie van gezonde cellen. De zenuwmeridianen die ook bij acupunctuur gebruikt worden, hebben uiteinden aan de handen en voeten. Via de handen en voeten kon hij de zieke lichaamscellen van hun gezonde lichtfrequentie voorzien. Daardoor verdwijnen de symptomen van de ziekte. Het licht van onze lichaamscellen is niet te zien omdat het buiten het zichtbare spectrum valt. Infrarood licht en gammastralen zijn lichtfrequenties die met het menselijk oog niet voor iedereen waar te nemen zijn. Met de chiren of starlight, een laptop-achtig apparaat, worden lichtfrequenties van het lichaam gemeten. De patiënt houdt glazen electrodes in zijn hand of legt zijn voeten op een glazen plaat.

Spin-inversie

De elektronen van onze lichaamscellen zijn altijd in beweging, ze draaien. Wanneer deze elektronen de verkeerde kant op draaien voelt een mens zich vermoeid. Het lichaam verliest veerkracht en flexibiliteit en kan sneller ziek worden. De therapie kan in één of twee behandelingen de spin-inversie van elektronen omkeren. De patiënt voelt zich daarna lekkerder in zijn vel zitten. De oorzaak van spin-inversie is gelegen in de elektro-smog; dat is de onzichtbare vervuiling door magnetische velden van alle elektrische apparaten. Therapeuten die met biofotonen werken adviseren om deze elektro-smog zo nihil mogelijk te maken. De wekkerradio naast je bed veroorzaakt elektro-magnetische vervuiling, dus weg met dat ding. Een mechanische wekker is goed genoeg. Misschien is de vervuiling van een klein wekkerradiootje niet erg groot maar doordat hij naast je bed slaapt verkeer je er 8 uur lang in. De grootste elektro-smog wordt veroorzaakt door apparaten als draadloze huistelefoons, gsm´s en computers. De magnetron en inductiekookplaten zijn gebaseerd op koken met straling. Wie een maaltijd hiermee bereidt, eet vervuild en ziekmakend voedsel.

Elektrische revolutie

De elektrische revolutie is een fenomeen van de afgelopen decennia. Reguliere geneeskundigen zien geen verband in de opmars van elektrische apparaten en de toename van ziektes zoals allergieën, adhd en kanker. Dit verband is er wel degelijk, stellen biofotonentherapeuten. Het belangrijkste verschil tussen reguliere en alternatieve geneeskunde is de individuele aanpak. In de reguliere geneeskunde wordt één pil getest op duizenden personen. Wanneer een meerderheid een reactie vertoont heeft men een bewijs verkregen. In de alternatieve geneeskunde wordt elke individuele situatie weer anders benaderd. Mensen worden persoonlijk behandeld. Biofotonen-therapeuten geloven niet in een uniforme aanpak voor elk mens omdat ieder lichaam weer verschillend is. De mens is een energiewezen. Bij iedereen stroomt energie door het lichaam. Verstoringen in dit energieveld zijn voor iedereen verschillend. Vandaar dat het herstelproces voor iedereen er anders uitziet.

Johan Boswinkel

De uitvinder van de Biofotonen-coherentietherapie Johan Boswinkel woonde in 1980 in Nieuw-Zeeland toen zijn dochter ziek werd. Hij ging naar een acupuncturist. Deze wees hem op Duitse artikelen over biofotonen. Johan Boswinkel heeft deze artikelen voor hem vertaald en raakte geboeid door de inhoud van de artikelen. Hij leerde meer over acupunctuur en het energetische menselijk lichaam. Dit resulteerde uiteindelijk in de ontwikkeling van de Chiren, het apparaat waarmee lichtfrequenties in het lichaam kunnen worden versterkt. Voor zijn eigen dochter Sophia kwam het te laat, maar Johan Boswinkel heeft inmiddels ruim 25.000 patiënten succesvol behandeld.

Ons energetisch lichaam

Naast het genezen van ziektes kan de biofotonen-therapie ook de negatieve gevolgen van reguliere geneesmiddelen wegnemen. Er zijn vele kwaadaardige bijwerkingen in de medicijnen van de farmaceutische industrie welke kunnen worden verholpen met de chiren, de lichtfrequentieversterker. Er kan ook mee gemeten worden hoe het aardmagnetisch veld wordt verstoord door de aanwezigheid van elektrische apparaten en metalen objecten. Daarom is het van belang dat de biofotonentherapeut bij u thuis komt om daar een mogelijke oorzaak van een ziekte te ontdekken. Een oorzaak van verstoringen in het energetisch lichaam kunnen elektrische apparaten, metalen objecten, geneesmiddelen en vervuild voedsel zijn. Ook de vervuiling die via de lucht binnenkomt zoals giftige metalen hebben hun inwerking op ons energetisch lichaam en kunnen voor storingen zorgen.

Niet iedereen

Helaas kan niet iedereen behandeld worden. De lijst van ziektes die kunnen worden genezen met de biofotonen-coherentietherapie is lang. Beter is om te zeggen wie niet behandeld kunnen worden. Mensen met orgaantransplantaties kunnen niet worden behandeld om het lichaam na een behandeling direct het nieuwe orgaan afstoot. Mensen die een shunt hebben kunnen ook niet worden geholpen. Een shunt is een chirurgisch implanteerbaar buisje wat lichaamsvloeistoffen kanaliseert. Mensen die na een operatie plastic bloedvaten hebben gekregen kunnen niet worden geholpen. Mensen met een varkenshartklep komen niet in aanmerking voor een behandeling met de biofotonentherapie. Het aantal aandoeningen wat wel kan worden behandeld is schier eindeloos.

AangezichtspijnDementieSpier- en gewrichtsklachten
ADHDEmotionele problemenStress en spanningen
AllergieënFibromyalgieToxoplasmose
Angst, paniekstoornissenGalstenenVaccinatieschade
ArtritisMigraine, spanningshoofdpijn e.a.Hart- en vaatziekten
ArtroseMultiple scleroseHartritmestoornissen
AstmaNierstenenHerpes
AutismeParasitaire infectieHPU
Bacteriële infectiesReumaHypoglykemie
Candida, schimmelinfectieKinderziekten (rode hond, etc)Voedselvergiftigingen
Carpaal tunnel syndroomKinkhoestVirale infecties
Chronische vermoeidheidLeveraandoeningenWhiplash
DarmaandoeningenLongontstekingZiekte van Crohn, Colitis ulcerosa
DepressieZiekte van LymeLittekens
DiabetesZiekte van PfeifferMaagzweer
DyslexieHerniaMenstruatieklachten, PMS
© 2010 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is fotonentherapie en hoe werkt het?Wat is fotonentherapie en hoe werkt het?Fotonentherapie is een moderne ontwikkeling binnen de alternatieve geneeskunde. De therapievorm werkt met laserstralen d…
Teksten analyseren met de coherentieanalyseTeksten analyseren met de coherentieanalyseBinnen de taalwetenschap zijn verschillende methoden voor het analyseren van teksten. Een van de soorten analyses waarme…
Meditatie voor wereldvredeMeditatie voor wereldvredeSteeds meer mensen willen positieve verandering in de wereld realiseren. Misschien heb je zelf wel eens nagedacht over h…
Leeftijdgebonden maculadegeneratie (LMD/ AMD)Leeftijdgebonden maculadegeneratie (LMD/ AMD)De vergrijzing in onze samenleving heeft enkele nare gevolgen op gebied van aandoeningen die ons treffen. Een ingrijpend…

Opbouw van de huidDe huid is het grootst orgaan van het menselijk lichaam en heeft verschillende functies. De huid zorgt ervoor dat het in…
HersenschuddingHersenschuddingAls je hoofd hard door iets wordt geraakt, kan je een hersenschudding krijgen. De hersenen beschadigen, en als je niet u…
Bronnen en referenties
  • http://www.praktijkbalance.nl/index_files/Page619.htm
  • http://www.healthlight.nl/
  • http://www.lightclinics.no/biontology/the-inventor
  • http://www.liefdesband.nl/pagina134.html
Reacties

Eva, 06-08-2016
Beste,
zijn er therapeuten in België? De link http://www.therapeuticum-vitae.be/vitae/contact.htm brengt me terug naar deze pagina
Eva Reactie infoteur, 27-08-2016
Ik had ooit persoonlijk contact met biofotonentherapeuten maar deze laten niets meer van zich horen. Verder begrijp ik ook niet waarom biofotonentherapeuten niet goed zijn in zichzelf bekend maken via websites.

Franky, 23-10-2014
Kan de cursus biofotonen ook ergens in België gevolgd worden? Reactie infoteur, 27-10-2014
Helaas weet ik dat niet. Ik zou het aan een biofotonen therapeut vragen als ik jou was.

Rolide, 09-11-2013
Hallo
Mijn zus wil heel graag biofotonen therapie gaan doen, om nou eens van haar steeds terug kerende klachten af te komen.
Wie weet er een goede in de noord kop.
Wij komen zelf uit Den Helder.

b.v.d. Rolide Reactie infoteur, 10-11-2013
Eerlijk gezegd zijn er volgens mij nog niet zoveel biofotonen therapeuten. Dat zou kunnen komen omdat de opleiding er duur is.

Jeannette Metselaars, 07-10-2013
Hallo ik heb een vraag ik ben 68 jaar heb sinds 2 jaar last van rode vlekken rond mijn ogen het jeukt heel erg voelt schraal aan en schrijnt heb van de huisarts vette creme gehad cetomacrogol FNA heeft niets geholpen maar ik heb ook veel last van erg droge slijmvliezen en vooral met slikken heb ik wat aan biofotonen coherentie therapie''
ik woon in venlo limburg zou graag wat van u horen gr jeannette Reactie infoteur, 10-11-2013
Eerlijk gezegd zijn er volgens mij nog niet zoveel biofotonen therapeuten. Dat zou kunnen komen omdat de opleiding er duur is.

Sandra, 29-08-2012
Op 20-08 heb ik een reactie geplaatst, na een positief begin moet ik helaas toch constateren dat hij langzaam weer terug komt in zijn cocon. Dat er verandering was, heb ik toch echt kunnen ervaren, hij fladderde niet meer, hij liep weer normaal (ipv drafje op zijn tenen) hij kon weer goed uit zijn zinnen komen, maakte goed contact met andere kinderen en de frustratie en drukheid waren gewoon niet meer aanwezig, het schreeuwen en gillen deed hij niet meer. Maar ik moet ook eerlijk zijn dat er een terugval is en dat dit net zo goed gemeld moet worden. Misschien moet hij nog een paar sessies dat weet ik niet, maar daar ga ik toch ernstig over nadenken. Dus waar die verandering vandaan kwam, geen idee, maar blijf het wel vreemd vinden dat het heeft plaatsgevonden. Dus het doet wel iets, nu nog blijvend. Reactie infoteur, 29-08-2012
De biofotonen therapie is veelbelovend maar nog volop in ontwikkeling. Het zou kunnen zijn dat er een oorzaak aan te wijzen valt van de terugval. Het lijkt me goed om contatct op te nemen met de therapeut waar hij behandeld is. Volgens mij komt het zelden voor dat na één behandeling iemand genezen is, wel zie je al grote sprongen voorwaarts na één behandeling, zo is mijn indruk na gesprekken met biofotonen-therapeuten.

Sandra, 20-08-2012
Ik ben vorige week (aug 2012) met mijn zoon, waar adhd en asperger bij gediagnostiseerd was, bij een biofotonen therapeute geweest. Ik wou dat de lezers het verschil konden meemaken, want er is geen autistische trek of adhd meer te bekennen. Ik ben nu zelfs op zoek naar een onafhankelijk bureau waar ze hem opnieuw gaan onderzoeken om van zijn stempel af te kunnen komen. Dus mensen het is echt waar, en dat in 1 behandeling, ik weet niet wat ik meemaak, maar zelf ga ik ook nog voor een behandeling om van de allergieën af te komen. Vaccinatie is de boosdoener geweest bij mijn zoon. Reactie infoteur, 21-08-2012
Wat geweldig goed voor jou en je zoon. En ook fijn dat de oorzaak (vaccinatie) bekend is.

Anna Bos, 21-12-2011
Op dit moment wordt een groot opgezet wetenschappelijk onderzoek gedaan aan 17 universiteiten. Men onderzoekt hoe en waarom de methode werkt.

citaat uit het artikel. In een vraag hierover om welke universiteiten gaat, wordt er alleen een vaag linkje toegevoegd waarbij ik uitkom op een site van Johan Boswinkel de "uitvinder" van deze "therapie". Dit lijkt me nou niet bepaald een bewijs van een groot onderzoek naar deze therapie. Ik vind het echt raar dat verwezen wordt naar een zgn groots opgezet dubbelblind onderzoek bij 10 universiteiten maar als dan doorgevraagd wordt, geen duidelijk antwoord kan worden gegeven over het hoe en waarom (zoals ze vaak gebeurd als het gaat om zgn.wetenschappelijk onderzoek om de zgn werking van alternatieve therapien aan te tonen.

De andere verwijzen gaat over het effect van licht op tomatenplanten groei. Dit is weer zo'n ander flauwekul argement. Ja niet dat het op tomaten zou werken, maar de conclusie trekken omdat het op tomaten werkt, moet het ook wel op mensen werken. Zoals u misschien weet is de tomaat een PLANT. En een essentiel onderdeel voor de groei van planten is… hoe verrassen… licht. Van ja planten hebben chlorofyl. In het donker gaat een plant doet. Dus allerlei experimenten met licht en verbetering van de groei van de plant, nou daar zit vast wel wat in. Echter een tomatenplant en een mens zijn twee TOTAAL verschillende levensvormen met twee totaal verschillende biochemische systemen (voor ons mensen is voor het overleven licht helemaal niet noodzakelijk. sluit ons op een maand in het donker met genoeg eten en drinken en wij gaan echt niet dood, helaas voor de tomatenplant wel.

die universitaire opleiding tot bio photonen therapeut is ook sterk overtrokken als je de site lees, lijkt meer op een losse cursus van een soort open universiteit op complimentary health science. En wie zijn naam kom je onderaan de site weer tegen, tadaa daar is hij weer dr johan boswinkel de bedenker van deze therapie. MIjn conclusie, de verwijzing naar wetenschappelijk onderzoek en de bewijzen dat het werkt (los van individuele ervaringen in het alternatieve circuit) stelt er weinig tot helemaal NIETS voor. Reactie infoteur, 21-12-2011
Anna Bos,
je kritiek is geheel onterecht. Er zijn mensen van kanker genezen door de biofotone coherentie therapie. Het is alleen een vrij recente wetenschap. Hij moet nog bewezen worden door academische wetenschappers in Nederland. Maar in de praktijk is het al wel bewezen dat mensen er baat bij hebben. Je vooropgezette mening is waardeloos. Het is van generlei waarde hoe je het wetenschappelijk onderzoek tav tomatenplanten beschrijft. Je schrijft zelfs dat planten in het donker dood gaan; ook dat is onjuist. Witlof groeit bijvoorbeeld in het donker zodat het wit blijft, anders was het groen geweest.

Wendela Smit, 19-10-2011
Ik ben op zoek naar informatie over de bio fotonen behandeling met de chiren voor kanker patienten. In dit geval gaat het om iemand met een tong melanoom. Ik zou graag weten of dit behulpzaam kan zijn.
Met Vriendelijke Groet,
Wendela Smit Reactie infoteur, 20-10-2011
Wendela, ik heb je vraag doorgestuurd aan een therapeut die ik ken.

Karin, 19-10-2011
Waar kun je de opleiding doen om Biofotonen coherentie therapeut te worden? Reactie infoteur, 20-10-2011
Karin, er is een opleiding in Zandvoort. http://www.ibta.nl/default.asp?GID=4

Nan, 19-10-2011
Is er in de buurt, tussen Amsterdam en utrecht iemand, die de biofotonen coherentie therapie toepast voor bestrijding van kanker.
vriendelijke groet,
Nan Reactie infoteur, 19-10-2011
Hier een lijst van biofotonen coherentie therapeuten. Er staan mensen bij in Amsterdam, Nieuwegein, Woubrugge, Ter Aar, Loosdrecht, Lopik en Bilthoven.
http://www.coherentie-therapeuten.nl/therapeuten.php?pag_id=69

Bert, 14-09-2011
U stelt "Op dit moment wordt een groot opgezet wetenschappelijk onderzoek gedaan aan 17 universiteiten. Men onderzoekt hoe en waarom de methode werkt.' Dat klinkt zeker te mooi om waar te zijn!

Graag verneem ik van u welke universiteiten dat zijn, wie het onderzoek doet en wat ze onderzoeken. Kan als ervaren 'googelaar' niks vinden…

En dan de verzekring… Welke zorgverzekeraars vergoeden de kosten in Nederland?

Ten derde: door wie in Noorwegen is de biophotonen therapie officieel 'aanvaard' (wat is precies aanvaard en door welke instantie?)

4) Wat is tot slot een 'laptop-achtig-apparaat'? Iets met knoppen en een scherm? Een laptop is normaliter nl. niet iets waar lichtfrequenties in het lichaam mee kunnen worden versterkt.

Ik hoop dat u e.e.a. kunt toelichten en van feiten en namen kunt voorzien! Reactie infoteur, 15-09-2011
Universiteiten publiceren over het algemeen pas hun onderzoek als er dubbelblind is aangetoond dat het werkt. Het onderzoek is nog in ontwikkeling, maar omdat de resultaten over het algemeen positief zijn is het nu al gebruikt in de alternatieve wetenschap; men wil er een officiële wetenschap van maken. Zie hier info over de 17 onderzoeken, verschillende europese universiten(o.a. landbouwuniversiteit wageningen): http://biontology.com/blog/?cat=3
Het laptopachtige apparaat heet de chiren, zoals ook vermeld in het artikel.
Hier nog een link naar de noorse universitaire opleiding tot biofotonen therapeut. http://www.inter-uni.net/no/
Hier is de eerste publicatie over een onderzoek naar het effect van het licht wat uit cellen komt op de groei van een tomatenplant. http://www.mijnbestseller.nl/magento/biophotonapplications-part-1.html
Verder kan ik nog melden dat het een Leonardo Da Vinci project is van de Europese Commissie, daar vallen innovatieve wetenschappelijke projecten onder.
Hier een overzicht van verzekeringen die het gedeeltelijk vergoeden gemaakt door biofotonen therapeute Marianne Agterdenbos http://www.marisun.nl/NL07_tarieven.shtml
Er zal nog veel meer gepubliceerd zijn; ik heb maar 15 minuten gegoogeld.

An, 14-07-2011
Heel interessant, dit is een therapie die ik graag wilt proberen.
Is er ook een therapeut in de buurt van Rotterdam?
Ik kan niks vinden nml., alleen maar Reconnective Healing, is dat hetzelfde?
Graag uw reactie. Reactie infoteur, 17-07-2011
Hier een link van een biofotonen therapeut in Hellevoetsluis.
http://www.biophotonen-centrum.nl/

Marianne Hermans, 11-07-2011
Heel interessant.
Zijn er therapeuten in Belgie, Limburg? Reactie infoteur, 17-07-2011
Hier een link van een biofotonen therapeut in Susteren.
www.kalynda.nl
Op deze site staan therapeuten in Nederland:
http://www.ibta.nl/default.asp?pagina=319&menu=233&GID
In Belgie:
http://www.therapeuticum-vitae.be/vitae/contact.htm

Tom008 (1.183 artikelen)
Laatste update: 09-05-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.