Daglenzen steeds populairder: waarom eigenlijk?

Daglenzen steeds populairder: waarom eigenlijk? Daglenzen zijn aan een wereldwijde opmars bezig. Nederland loopt nog een beetje achter, maar er zijn al landen waar volgens consumentenonderzoek al één op de twee lenzendragers voor daglenzen kiest. Waarom is dat eigenlijk? Wat zijn de nieuwste trends en snufjes om lenzen zo comfortabel en makkelijk te maken als maar kan? En waarom kan een daglens allergische klachten helpen verminderen? Lees verder... Daglenzen. Zo had je er nog nooit van gehoord, zo is het dé trend in contactlenzen. Uit cijfers blijkt dat de populariteit van daglenzen snel groeit. Nederland loopt nog een klein beetje achter: hier draagt ongeveer 7% van de lenzendragers daglenzen. Over de hele wereld gaat het om meer dan het dubbele aantal lenzendragers, en wel 18%. Dat is een gemiddelde, dus er zijn ook uitschieters naar boven. In Engeland en Scandinavië draagt al ongeveer één op de twee lenzendragers daglenzen volgens cijfers van Eurocontact: ofwel, circa 50%. Feitelijk zien we hier een trend die al begon met de lenzen die een half jaar mee konden: het korter dragen van lenzen betekent dat we zulke halfjaarlenzen nog maar weinig tegenkomen. Hun plaats is ingenomen door maandlenzen. Staan deze nu ook op de nominatie, om naar de achtergrond te verdwijnen? En waarom eigenlijk? De keus voor een schone, voor het oog gezonde lens is een belangrijk punt.

Waarom?

De landen waar de daglens de grootste populariteit geniet, zijn ook de landen waar lenzendragers bovengemiddeld veel waarde hechten aan hygiëne en gezondheid van het oog. Ed Krau, marketing manager van Hans Anders Nederland verwacht dat de stijgende lijn in Nederland ook door gaat zetten: “Als marktleider zien we ook in Nederland in toenemende mate een kritische consument: een lens moet comfortabel zijn en goed voor de ogen. Consumenten willen bovendien steeds minder gedoe met lenzenvloeistof. Daarom verwachten we veel klanten te kunnen helpen met de Siliconen Hydrogel daglenzen.”

Siliconen Hydrogel daglenzen

Naast het gemak van de wegwerpbare daglenzen, is er nog een trend: het gebruik van de materialen die het meest optimale draagcomfort garanderen. Als belangrijkste eigenschappen voor de meest ideale contactlens noemt Hans Anders: comfortabel om te dragen, hygiënisch, gemakkelijk in het gebruik én... betaalbaar. Een Siliconen Hydrogel daglens is meer zuurstofdoorlatend dan een 'gewone' daglens. Ook kunnen zuurstof en traanvocht zich natuurlijk verplaatsen via en onder de lens. Veel gehoorde klachten van lenzendragers, namelijk dat vooral een lange dag rode en droge ogen oplevert, worden hiermee verminderd of zelfs voorkomen.

Siliconen Hydrogel daglenzen: wat, hoe en waar?

De daglens is zowel via webwinkels als winkels te koop. Easy Wear Siliconen Hydrogel daglenzen zijn geschikt voor sterktes tussen de -12.00 t/m +8.00. En ze hebben UV-bescherming.

Allergie? Daglenzen proberen!

Een specifiek voordeel dat voor alle daglenzen opgaat, is dat de daglens erg hygiënisch is. Je draagt de lens zo kort dat vuil en allergenen zich minder snel aan de lens hechten. Vooral voor mensen die door een allergie met jeukende en geirriteerde ogen komen te zitten, is dat belangrijk. Nog een nieuwtje dat in de Siliconen Hydrogel daglens is toegepast, is de SmartCurve: ofwel, een subtiele afronding van de lensrand, waardoor irritatie verder wordt voorkomen.

Gratis en voor niets iets doen voor een ander...

Lekker gemakkelijk over op daglenzen? Oude bril over? Doe gratis iets goeds voor een ander! Hans Anders startte in 2009 samen met Non-profit hulporganisatie Eyeclarify.com een inzamelingsproject voor gebruikte brillen: TweedeHans. Er werden in de eerste twee jaar van het project al meer dan 70.000 oude brillen ingeleverd. De oude brillen werden gedistribueerd in landen als Sierra Leone, Zaïre, Oekraïne, Roemenië en Oeganda. In de praktijk blijkt dat mensen die bijvoorbeeld overstappen op lenzen of een nieuwe bril kopen, de oude niet willen wegggooien dus maar ergens in de kast leggen. Edwin Krau, Marketing manager Hans Anders: “Het is zonde om die brillen ongebruikt in de kast te laten liggen, terwijl iemand anders op de wereld er heel blij mee is.”

Eyecamps over de grens

Wat doet Eyeclarify.com met de brillen? De organisatie verzamelt de brillen via de Hans Anders winkels, verzendt ze en dan worden in de landen ter plekke zogenaamde ‘Eyecamps’ georganiseerd. Daarbij helpen doktoren mensen aan een bril die voor hen geschikt is. Er is in de bezochte landen veel enthousiasme voor de Eyecamp bijeenkomsten. Mensen zijn volgens Eyeclarify.com heel blij dat ze dankzij de in Nederland ingezamelde brillen weer beter kunnen zien en lezen. Dus, nieuwe bril of lenzen? Meenemen die oude bril(len) en gewoon bij Hans Anders inleveren!

Hans Anders: wie en wat?

Hans Anders levert sinds 1982 brillen en hoortoestellen. Hans Anders is marktleider op de Nederlandse optiekmarkt met meer dan 500 vestigingen in Nederland, België en Frankrijk en ruim 2.000 medewerkers. Hans Anders Retail Group bezit de grootste slijperij van Europa.
© 2011 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dragen van lenzenDragen van lenzenLenzen of contactlenzen zorgen voor een correctie van het oog bij brekingsafwijkingen. Er bestaan harde en zachte contac…
Contactlenzen: daglenzen of nachtlenzen?Contactlenzen: daglenzen of nachtlenzen?Contactlenzen indoen is voor miljoenen mensen een van de eerste dingen die ze doen zodra ze wakker zijn. In veel gevalle…
Lenzen: de ideale vervanging van een bril?Lenzen: de ideale vervanging van een bril?Een tijd lang was een bril de enige oplossing om met slechte ogen toch goed te kunnen zien. Tegenwoordig neemt de popula…
Tips bij het kiezen van kleurlenzenTips bij het kiezen van kleurlenzenMet kleurlenzen kun je op een unieke, makkelijke manier je uiterlijk veranderen. Er zijn verschillende soorten op de mar…

Het oog, accommodatieHet oog, accommodatieAccommodatie is het aanpassen van de brandpuntsafstand, hierdoor kan je het voorwerp goed zien. Maar hoe werkt dat en wa…
Gevoelige tanden: veelgestelde vragenGevoelige tanden: veelgestelde vragenTanden met een humeur? Wispelturige tanden? Al heb je vast al vaker gehoord over gevoelige tanden dan je lief is en heb…
Bronnen en referenties
  • Persbericht Hans Anders
Mariawrites (540 artikelen)
Laatste update: 04-07-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.