Train je geheugen

Train je geheugen Vind je het moeilijk om namen te onthouden? Of ben je alweer een belangrijke afspraak vergeten? Soms lijkt het wel alsof je geheugen een zeef is met wel duizenden gaten. Maar wist je dat je met een paar oefeningen je geheugen enorm kan verbeteren? Hier een aantal tips om je geheugen in top conditie te krijgen.

Lekker slapen

Een ongestoorde nachtrust is belangrijk voor de werking van je geheugen. Ook al slaap je lang genoeg, maar niet vast, dan zijn je hersenen de volgende dag, niet fris genoeg om dingen goed te onthouden.

Stress

Onze brein reageert niet goed op stress. Het is lastig dingen te onthouden als je gespannen bent of loopt te piekeren. Als jij ook zo'n stress-kip bent, probeer dan aan leuke dingen te denken. Hier word je een stuk relaxter van.

Puzzelen

Met denksport, zoals het oplossen van sudoku's, kruiswoordraadsels of doorlopers, maar ook met spelletjes zoals memory, kun je je geheugen trainen, zodat je dingen beter gaat onthouden.

Rust roest

Zet je hersenen aan het werk, want rust roest. Je geheugen verslechtert als je het niet gebruikt. Dagelijks een paar minuten oefenen is volgens geheugentrainers al voldoende om je hersenen te onderhouden en je geheugen optimaal te houden.

Eet gezond

Gevarieerd en gezond eten is goed voor je hersenen. Voldoende vitamine A, E en C in je voedsel beschermen de hersencellen. Daarnaast verbeteren omega-3 vetzuren die onder andere in vis te vinden zijn, de basisfuncties van je hersenen. Ook minder eten is beter voor het functioneren van je brein.

Leer nieuwe dingen

Leer nieuwe dingen, zoals het bespelen van een muziekinstrument of een vreemde taal. Het leren van nieuwe dingen, prikkelt de hersenen en dit zorgt er weer voor dat er nieuwe hersencellen en verbindingen worden aangemaakt.

Computerspelletjes

Computerspelletjes hebben een positief effect op je geheugen. Door de spelletjes worden vaardigheden als reactievermogen, herinnering en alertheid aangesproken. Uit onderzoek blijkt dat gamers over een groter concentratievermogen beschikken dan niet-gamers.

Leef gezond

Het gebruik van alcohol of sigaretten tast je hersenen aan of ontregelen de functie van je hersenen.
© 2011 - 2024 Jes1978, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Train je brein en geheugen met Brain TrainingTrain je brein en geheugen met Brain TrainingEen gezonde geest in een gezond lichaam en oefening baart kunst zijn twee gezegden die prima passen bij de noodzaak om j…
Hoe wordt je geheugen beter?Hoe wordt je geheugen beter?Bijna iedereen is wel eens vergeetachtig. Je loopt een kamer in maar bent vergeten wat je daar ging doen, of je bent in…
Geheugen: onthouden en gezonde voedingGeheugen: onthouden en gezonde voedingVoeding heeft een grote invloed op het functioneren van je geheugen. Door bepaalde producten te eten verhoog je je conce…

HormoonspiraaltjeHormoonspiraaltjeHet hormoonspiraaltje, ook wel Mirena genoemd, wordt een steeds populairder anticonceptiemiddel. Daarom tijd voor duidel…
Waarom huilen we?mijn kijk opWaarom huilen we?Een brok in je keel en een dichtgeknepen gevoel, komt er een huilbui opzetten? Waarom huilen mensen eigenlijk? Waarom hu…
Jes1978 (53 artikelen)
Gepubliceerd: 17-05-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.