Ogen laseren in Turkije

Ogen laseren in Turkije Ogen laseren in Turkije wordt steeds populairder. Maar is ogen laseren in Turkije veilig? Ja! Steeds meer ziekenhuizen in Nederland bieden arrangement in waarbij de oogonderzoeken in Nederland plaatsvinden en de ooglaserbehandeling in Turkije plaatsvindt.

Ogen laseren in Turkije

Je ogen laseren in Turkije lijkt steeds populairder te worden. Je hoort steeds meer positieve verhalen en de advertenties voor het laseren van je ogen in Turkije vliegen je om de oren. Wat maakt ogen laseren in Turkije toch zo aantrekkelijk? In Nederland zijn er toch ook genoeg ooglaserklinieken? Bovendien is dat een stuk veiliger, toch?

Is ogen laseren in Turkije veilig?

Veel mensen zijn kritisch over ogen laseren in Turkije. Logisch, je ogen zijn erg belangrijk in het dagelijks, dus het risico dat er iets mis gaat en je je zicht verliest kun je eigen niet nemen. Een kritische houding is dan erg verstandig. Ogen laseren in Turkije is echter net zo veilig, als niet veiliger, als ogen laseren in Nederland. Oog laseren wordt in Nederland namelijk nog niet zo lang gedaan, terwijl dergelijke ingrepen in Turkije al tientallen jaren uitgevoerd worden. Hierdoor hebben de oogartsen in Turkije veel meer ervaring op kunnen doen dan de oogartsen in Nederland.

Ogen laseren is goedkoper in Turkije dan in Nederland

Een andere reden waarom Turkije een aantrekkelijke plaats is om je ogen te laten laseren is financieel van aard. Omdat ogen laseren in Turkije een veelvoorkomende ingreep is worden de aanschafkosten van de dure apparatuur verdeeld over vele behandelingen. Daarnaast verdienen de oogartsen in Turkije relatief gezien minder dan de oogartsen in Nederland, waardoor de totale kosten voor de behandeling stukken lager liggen dan de kosten die je in Nederland kwijt bent aan het ogen laseren.

Ogen laseren combineren met een vakantie

Wanneer je er dan toch bent, is het geen onaantrekkelijk idee om even lekker tot rust te komen in Turkije door je ooglaserbehandeling te combineren met een vakantie. Er zijn zelfs speciale arrangementen te boeken waarbij je de ooglaserbehandeling en de vakantie in één pakket kunt boeken.

Waar kun je je ogen in Turkije laten laseren?

Er zijn verschillende ziekenhuizen in Turkije die ooglaserbehandelingen uitvoeren. Het is handig om een ziekenhuis te vinden dat een samenwerkingsverband met oogklinieken in Nederland heeft. Je ogen laten laseren is namelijk een heel proces dat niet begint en eindigt met de daadwerkelijke ingreep. Er gaan diverse oogmetingen en controles aan de ingreep vooraf en na de ingreep ga je een na-traject in, waarin je ogen ook regelmatig gecontroleerd worden. Je kunt er voor kiezen om al deze controles in Turkije uit te laten voeren, maar op die manier word je ooglaserbehandeling er niet goedkoper op met al die vliegtickets. Gelukkig zijn er diverse oogklinieken in Nederland die samenwerken met de oogziekenhuizen in Turkije. Deze nemen het voor- en natraject op zich terwijl het daadwerkelijke ogen laseren in Turkije plaatsvindt.

Eye Correct

Eye Correct biedt volledig verzorgde arrangementen aan waarbij alle voor- en nacontroles in Nederland uitgevoerd worden en het ogen laseren in Turkije. Het vooronderzoek en de nazorgcontroles worden uitgevoerd op één van de acht locaties in Nederland. De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door het Dunya Oogziekenhuis in Istanbul. Een arrangement te boeken vanaf 1650 voor beide ogen.

Eye Mind

Ook Eye Mind biedt ooglaser arrangementen in Turkije aan. Voorafgaand aan de laserbehandeling vindt in Nederland een uitgebreid vooronderzoek plaats en ook na de ooglaserbehandeling worden er minimaal drie noodzakelijke nacontroles gedaan, eveneens in Nederland. Ook Eye Mind werkt samen met het Dunya oogziekenhuis. Arrangementen zijn te boeken vanaf 1600 voor beide ogen.

Inter-Vision

Inter-Vision werkt samen met de dependance Alman Göz van de Universal Hospitals Group in Istanbul. Dit is het ziekenhuis waar de ANWB haar leden naar toe stuurt wanneer zij medische hulp nodig hebben in Turkije. Een all-in arrangement is te boeken vanaf 1699. Een uitgebreid vooronderzoek en minimaal drie nacontroles in Nederland zijn bij de prijs inbegrepen.
© 2011 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ogen laseren zonder risicoOgen laseren zonder risicoOgen laseren geeft je in seconden weer 100 % gezichtsscherpte terug, althans dat belooft Lasik, de techniek voor ooglase…
Ooglaseren: is het gevaarlijk?Ooglaseren: is het gevaarlijk?Is ooglaseren gevaarlijk? Doet het pijn? Is het een omkeerbaar proces? Wat zijn de mogelijkheden? Zijn je ogen geschikt…
Ogen laten laseren: 4 techniekenOgen laten laseren: 4 techniekenMensen die genoeg hebben van hun bril kunnen hun ogen laten laseren. Het laseren van ogen kan op verschillende manieren.…

Baby kan ernstig besmet raken door koortslip van volwasseneBaby kan ernstig besmet raken door koortslip van volwasseneOnze lippen van de mond zijn niet alleen vatbaar in de winter, als kou, wind en vocht zich doen gelden. Want in de zomer…
Problemen bij het doorslikken van medicijnen en pillenProblemen bij het doorslikken van medicijnen en pillenEen kleine pil of een grotere capsule is voor de meeste mensen geen probleem om door te slikken. Toch zijn er mensen die…
Bronnen en referenties
  • http://www.intervision-ooglaseren.nl/
  • http://www.eyecorrect.nl/
  • http://www.eyemind.nl/
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 25-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.