Huidverzorging: Endermologie en Elos

Terwijl onder elos wordt begrepen zowel de beste manier om af te rekenen met huidveroudering (zonder operaties of inspuitingen) als met ongewenste beharing, verstaan we onder endermologie de pijnloze behandelingsmethode van huid, onderhuid en onderhuidsbindweefsel, gericht op het stimuleren van de bloed- en lymfecirculatie alsmede van huidversteving en bevordering van de afvalstoffenafvoer.

Elos Huidverstrakking

Huidveroudering

Als het collageen in het steunweefsel van de huid wordt afgebroken kan dat niet alleen rimpels maar ook plooien en andere huideffecten veroorzaken. De cellen die elastine en collageen maken noemen we fibroblasten. Hierbij zorgt elastine voor de veerkracht van de huid en collageen voor de structuur en de stevigheid. Bij een jonge huid worden deze cellen nog iedere keer vernieuwd in cycli van 21 tot 28 dagen. Naarmate men echter ouder wordt, vindt dit proces nog slechts plaats elke 40 tot 45 dagen. Het gevolg daarvan is dat de huid slapper wordt en de onvermijdelijke rimpels verschijnen.

Huidbehandeling

Het is dus belangrijk om de cellen te stimuleren weer collageen aan te maken. Elos Huidverstrakking is een facelift voor het liften van de huid zonder inspuitingen of chirurgische ingreep. Refirme is de behandeling waarbij radiofrequentie en infrarood in een puls worden gecombineerd. Deze puls stimuleert de fibroblasten om de nodige collageen en elastine aan te maken. Dat leidt dan weer tot verstrakking van de huid. Door het liftende effect vervagen niet alleen de rimpels, maar komen ook de gelaatscontouren terug. De huid wordt op een veilige, nagenoeg pijnloze methode gelift. De puls dringt daarbij tot 5 mm diepte de huid binnen en geeft daar zijn warmte af. Het gevolg is dat het collageen en de elastine zich gaan herstructureren met als resultaat een elastische, stevige huid.

De aanmeldprocedure

Vrijblijvend kan er een afspraak worden gemaakt voor een gratis intakegesprek met een van de huidspecialisten. Tijdens die afspraak bekijkt de therapeut óf er behandeld kan worden en hoeveel behandelingen er nodig zijn. De cliënt weet dan ook direct hoeveel het precies gaat kosten. Tevens kan met een proefflits worden ervaren hoe een behandeling aanvloelt.

Kenmerk en duur van de behandeling

De flits is nagenoeg pijnloos, er is dus geen verdoving nodig bij de refirmebehandeling. Elke behandeling duurt ongeveer dertig minuten (voor het gezicht). Na de behandeling zal de huid lichtrood van kleur zijn. Dit verdwijnt echter binnen een paar uur. De behandeling is snel en niet ingrijpend. Het sociale leven zal dan ook niet worden verstoord door een herstelperiode en de dagelijkse activiteiten kunnen direct na de behandeling weer worden opgepakt. Ook mag onmiddellijk na de behandeling weer make-up gebruikt worden.

Benodigd aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er vijf behandelingen nodig, waarna het resultaat geleidelijk zichtbaar zal worden. Door de aanmaak van collageen en elastine zal de huid zich verstrakken en rimpels zullen vervagen. Hoewel het resultaat per persoon kan verschillen zal in de meeste gevallen een verbetering zichtbaar zijn van minimaal 50 procent.

Nazorg

In sommige gevallen is het verstandig om de huid tussen de Elos-behandelingen met microdermabrasie voor te bereiden, zodat de Elos flits nog betere de huid kan binnendringen. Om de huid in topconditie te houden, is het raadzaam om elke vier maanden terug te komen voor een enkele behandeling. Elos huidverstrakking is zo vaak te herhalen als de persoon in kwestie wenst.

Overbeharing

Voor meer dan 80 procent van de vrouwen en 60 procent van de mannen is overbeharing een groot ongemak. Harsen, waxen, scheren, crèmes en epileren zijn pijnlijke, tijdrovende en eindeloos terugkerende methodes. De Elos-huidbehandeling is echter een metamorfose met ongekende resultaten. Uniek aan de Elos-ontharingsmethode is dat het als enige ook blonde en grijze haartjes aanpakt. Bovendien werkt Elos veiliger en effectiever dan de traditionele licht- en/of lasertechnieken.

Kenmerk en behandeling

  • In een flits schakelt Elos op een veilige, snelle en doelgerichte wijze vele haarworteltjes uit. De gevoeligheid van deze behandeling kan per persoon maar ook per behandeling verschillen. Dikwijls wordt de Elos-puls ervaren als licht tintelend. De behandeling is echter minder pijnlijk in vergelijking tot harsen of elektrische epilatie. Het resultaat ervan is een definitieve en exacte afrekening met ongewenste beharing. Kortom: voor altijd glad zonder irritaties;
  • De Elos methode is geschikt voor het hele lichaam (gezicht, bikini-lijn) en voor alle huidtypen (van licht tot donker);
  • Onmiddellijk na de behandeling kan de huid lichtrood kleuren en licht opgezwollen zijn. Die huidreactie verdwijnt meestal binnen een paar uur. Het behandelde haar zal zich geleidelijk aan naar buiten werken en uitvallen;
  • De Elos ontharingsbehandeling is er vanaf 45,00 waarbij wordt aangetekend dat vergoeding door de zorgverzekering mogelijk is.

Benodigd aantal behandelingen

De Elos behandeling is alleen effectief als het haar zich nog in de haarwortel bevindt. Dat is zo bij ongeveer 25% van alle haren. Dit houdt dus in dat tijdens elke behandeling maximaal 25% van de actieve haren wordt uitgeschakeld. Met iedere behandeling zal de haargroei daardoor verminderen. Na ongeveer 6 weken kan een nieuwe behandeling uitgevoerd worden voor de overgebleven haren. Afhankelijk van het behandelgebied zullen er gemiddeld acht behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.

De aanmeldprocedure

Vrijblijvend kan er een afspraak gemaakt worden voor een gratis intakegesprek met een van de huidtherapeutes. Tijdens die afspraak bekijkt de therapeut of de cliënt behandeld kan worden en hoeveel behandelingen er nodig zijn. Zo weet de cliënt direct hoeveel het precies gaat kosten. Met een proefflits kan de cliënt ervaren hoe een behandeling aanvoelt.

Endermologie

Algemeen

Dit is een pijnloze behandelingsmethode van huid, onderhuid en onderhuidsbindweefsel. In 1986 heeft de Franse ingenieur Louis Paul Guitay deze methode ontwikkeld en sindsdien heeft het een grote vlucht genomen. Anno nu wordt Endermologie in tachtig landen met succes toegepast door therapeuten die hiervoor speciaal zijn opgeleid.
Het doel van de behandeling is gericht op:
  • het stimuleren van de bloed- en lymfecirculatie;
  • de huid te verstevigen;
  • het bevorderen van de afvoer van afvalstoffen.

Toepassing

Endermologie kan worden toegepast:
  • cosmetisch (bij cellulitis en na liposuctie);
  • therapeutisch (bij oedeem, bij littekenvorming en bij ontstekingen van pezen).

Cosmetische toepassing

Bij cellulitis
Door verkeerde voeding kan cellulitis ontstaan. Dat komt doordat de vetmoleculen gaan zwellen. De slechte voeding zorgt ervoor dat enerzijds de circulatie van bloed en vocht en anderzijds de afvoer van afvalstoffen veel moeilijker verloopt dan bij goede voeding. Door endermologie toe te passen wordt de huid en het onderliggend bindweefsel beter gedraineerd en gevoed. De massage wordt per persoon en per zone exact afgestemd. De behandeling bestaat uit een gecombineerde aanpak van het voedings- en bewegingspatroon en de vochthuishouding, alsmede ondersteunt door endermologie. Het succespercentage ligt op ruim 85%.

Na liposuctie
Liposuctie houdt in dat het lichaamsvet plaatselijk wordt weggezogen. Endermologie is uitermate geschikt om na een liposuctie het vocht af te voeren en de huid weer strak, egaal en elastisch te krijgen. Ook bij behandeling na liposuctie is een gecombineerde aanpak van zowel het voedings- en bewegingspatroon als de vochthuishouding met ondersteuning door endermologie noodzakelijk om tot een optimaal resultaat te komen.

Therapeutische toepassing

Bij oedeem
In de regel is oedeemvorming het gevolg van lymfeklieren die niet optimaal functioneren. Dat kan ontstaan als gevolg van een borstamputatie, waarbij ook de okselklieren zijn verwijderd. Eveneens kan oedeem ontstaan na een ongeval. Endermologie biedt dan uitkomst.

Bij littekenvorming
Littekens kunnen ontstaan als gevolg van een operatie, na een ongeval of bij veelvuldig injecteren. Het littekenweefsel is minder elastisch dan de omliggende huid. Daardoor kunnen problemen ontstaan. Zeker geldt dat bij grote brandwonden. Met endermologie is het mogelijk om verklevingen op te heffen en hiermee de elasticiteit te bevorderen. Jeuk en brandgevoel verdwijnen, de groei van littekenweefsel wordt beperkt en de beweging (zoals de mimiek) verbetert er aanzienlijk door.

Bij ontsteking van de pezen
Ontstekingen van pezen (achillespees) zijn eveneens uitstekend te behandelen met endermologie. De doorbloeding van de pees neemt toe, terwijl de klachten af zullen nemen. De behandeling is bovendien aanzienlijk minder pijnlijk dan de reguliere behandeling.

Cellu M6

Met Cellu M6 wordt massage gegeven, die handmatig niet na te bootsen is. De Cellu M6 behandelt verschillende huidlagen door middel van twee gemotoriseerde rollen. De circulatie wordt daardoor (ook in de slecht doorbloede vetcellen) gestimuleerd.
© 2011 - 2024 Emfkruyssen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Elos Skin Tightening - Ervaringen en resultatenElos Skin Tightening - Ervaringen en resultatenHuidverslapping uit zich met de jaren wanneer het onderhuids bindweefsel zijn elasticiteit verliest. Crèmes zijn vaak on…
Behandeling van overbeharing (laserbehandeling, hormonen)Overbeharing is voor veel mensen een probleem. Ze schamen zich en hebben vaak van alles geprobeerd om ervan af te komen.…
Definitief ontharen met ELOS - Resultaten en ervaringenELOS is de nieuwste methode om je lichaam definitief te ontharen. De meeste nadelen van andere methodes van definitieve…
Haarproblemen: Wat is hirsutisme?Hirsutisme is een vorm van overbeharing die alleen bij vrouwen (en soms bij kinderen) voorkomt. Er is dan sprake van een…

Symptomen die bij een kater horenSymptomen die bij een kater horenEen avondje drinken kan voor een hoop plezier en gezelligheid zorgen, maar de volgende dag zul je toch echt met de gevol…
Wat zijn emoties?Iedereen kent de gevoelens van vreugde, verdriet, blijdschap enzovoort. Dit worden emoties genoemd, ook wel bekend als h…
Bronnen en referenties
  • Artikel van Loes Wijdeveld in Limburgs grootste familieblad.
Emfkruyssen (338 artikelen)
Laatste update: 11-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.