Reacties
Lies Maas, 27-02-2016
De Nederlandse tomaat is in de loop der jaren heel veel veranderd.
En het is bepaald niet waar dat ze waterig en smakeloos zijn.
Er zijn zo veel verschillende soorten bij gekomen.
In Australie bij mijn dochter hebben we veel tomaten in de tuin gekweekt, zonder kas natuurlijk want het klimaat is warm en erg geschikt voor buitenteelt maar ik moet zeggen dat ik de Nederlandse tomaat zeker zo lekker vind.
De tomaten in Australie smaken beslist niet beter dan hier in Nederland. Het is echt een fabeltje dat men dit denkt.
En de tomaten uit de supermarkt in Australie zijn net als in Nederland exact het zelfde qua smaak.Reactie infoteur, 24-03-2016
Veel van de tomaten in Australie worden gekweekt door Nederlandse tuinders die een kas in Australie hebben laten bouwen: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3598008/ Dus het is logisch dat de tomaten bij onze tegenvoeters ongeveer gelijk smaken.
Het schijnt dat Nederlandse tuinders tegenwoordig synthetische smaakstoffen aan het water toevoegen waarmee men de op substraat groeiende planten voedt. `Dat is de enige reden dat de Nederlandse tomaat weer wat lekkerder en minder waterig smaakt dan een paar jaar geleden.
Nee, het is geen fabeltje.Nederlandse tomaten stonden internationaal tot voort kort bekend als goedkoop maar slecht van kwaliteit. Dat laatste is omgebogen door de tuinders; de kwaliteit is verhoogd door het gebruik van synthetische smaakstoffen.
Tomaten die biologisch of biologisch-dynamisch zijn gekweekt smaken wel degelijk anders en zijn vaak voller van smaakpalet en aroma. Maar het ligt natuurlijk ook aan de rassen die gebruikt worden. Er zijn veel meer soorten tomaten dan in de winkel liggen. De biologische soorten zijn niet doorgekweekt en -veredeld en kunnen daarom meer authentiek smaken.
Jogems, 07-01-2016
Zij komkommers Geneeskrachtig tegen maagzuur?Reactie infoteur, 19-01-2016
Niet in het bijzonder. Mensen die al last hebben van maagzuurproblemen kunnen deze zelfs verergerd zien door komkommer eten. De volgende voedselssoorten zijn wel goed tegen maagzuur: zoethoutthee, banaan, aloë vera, gember, havermout, bloemkool, broccoli, asperges, selderij, knolselderij, groene boontjes, peterselie, couscous en zilvervliesrijst.
Ben Clevers, 18-12-2014
L.S.
Ik had nagenoeg ieder ochtend kramp in mijn benen vlak na ik wakker werd en strekte automatisch mijn benen en dan schoot de kramp erin. Dit jaar zijn wij komkommer gaan schillen en in schijfjes snijden, een weinig zout, suiker en wat azijn erop, enkele uren laten staan in de koelkast, het vocht afgieten. Zo hebben wij, met twee personen er wel 50 gegeten. Wat blijkt ik heb nooit meer kramp en mijn vrouw ook niet. Een heerlijk vrij gevoel.
Met groeten,
Ben Clevers.Reactie infoteur, 03-05-2015
Wow, wat goed van jullie, Bedankt voor het delen van deze belangrijke informatie!