Eenvoudige manieren om je lichaam te ontgiften

Eenvoudige manieren om je lichaam te ontgiften Gezond leven in een goed functionerend lichaam? Wie wil dat nou niet? Het is daarom belangrijk om het lichaam van tijd tot tijd te ontdoen van de minder gewenste producten. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet. Er bestaan eenvoudige therapieën die niet veel hoeven te kosten en die door iedereen gebruikt kunnen worden. Als mensen denken aan het zuiveren van het lichaam wordt er al snel gedacht aan een moeilijk dieet en dure voeding uit de reformwinkel. Een veel gehoorde klacht is ook dat gezond eten niet lekker is.
Als je gewend bent aan veel zoetigheid is het inderdaad niet makkelijk om een aantal dingen te laten staan, maar toch zijn er relatief gezien heel wat goedkope producten op de markt die heel lekker kunnen zijn en toch een goede werking op het lichaam hebben.

Groene thee

Groene thee springt er direct uit. Groene thee werkt zuiverend en bevat anti-oxidanten. Dit zijn stoffen die agressieve bestanddelen uit de voeding, die schade aan cellen en weefsels veroorzaken, tegengaan en bij regelmatig gebruik kanker en hart-en vaatziekten kunnen voorkomen. Groene thee reinigt de lever. Even wennen als je misschien liever een glas cola drinkt, maar na verloop van tijd waardeer je de smaak.

Water

Water is absoluut noodzakelijk voor een goede doorstroming en zuivering. Probeer dus altijd wat water bij de hand te hebben. Het helpt ook om je wat voller te voelen zodat je niet zo snel naar de koektrommel grijpt.

Citroen

Een citroen? Maar die is toch reuze zuur? Klopt, maar citroen kan heel goed worden toegevoegd aan de maaltijd in salades, bij de vis of op een andere manier. De kracht van citroen valt niet te versmaden. Citroen heeft een enorm hoog vitamine C-gehalte, maar is ook rijk aan potassium en pectine. Citroen helpt bij de spijsvertering, versterkt je afweersysteem en heeft een positieve werking op je huid en op de lymfeklieren. Tenslotte blijkt dat citroen helpt als je er wat kilo’s af wilt hebben. Veel gezondheidsexperts zweren bij het drinken van wat citroensap voor ze hun dag beginnen, onder het motto: 'De eerste klap is een daalder waard.’

Komkommer

Misschien is citroen je te zuur, maar dat kan van de komkommer niet gezegd worden en bovendien is de komkommer een van de goedkoopste groenten die we in Nederland kunnen krijgen. Komkommer zit vol met vezel, en de vitamines A, B en C. Omdat de komkommer voor 95% uit water bestaat en nauwelijks calorieën bevat, is hij een prima tussendoortje. Sommige mensen doen wat komkommer in hun water om er wat smaak aan te geven, zodat ze er meer van drinken.

Grapefruit

De grapefruit is ontstaan in de 18e eeuw na een kruising van verscheidene sinaasappelen. De grapefruit heeft maar weinig calorieën en is uitermate geschikt bij de zuivering van je lichaam. Dit komt doordat het sap van de grapefruit gifstoffen uit je lichaam verwijdert. De natuurlijke suikers geven smaak, maar zijn gemakkelijk af te breken. De grapefruit is een ware bron van vitaminen.

Avocado

En dan heb je de avocado. Niet de goedkoopste op de markt, maar vanuit gezondheidsoogpunt een heel wat betere uitgave dan een plak chocolade. Avocado’s zitten vol met enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die nodig zijn voor een goede zuivering. Avocado blijkt vooral goed te zijn voor de galblaas. Je kunt hem verwerken in een salade of er zelfs een smoothie van maken.

Groenten en bruine rijst

Andere producten die bekend staan om hun positieve werking wat betreft het zuiveren van je lichaam zijn bieten, radijs, broccoli en artisjok. Bruine rijst bevat veel waardevolle vitaminen en vezels, die goed zijn voor de stofwisseling.
© 2015 - 2024 Dustbsh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dieet: vasten en ontgiften diëtenDieet: vasten en ontgiften diëtenEr bestaan zo veel diëten dat het lastig is een dieet te vinden dat bij jouw wensen aansluit. Vasten en ontgiften diëten…
Lever ondersteunen met voeding & supplementen: tipsLever ondersteunen met voeding & supplementen: tipsLeverproblemen kunnen jarenlang sluimeren en dan plots aan de oppervlakte komen bij een leveraandoening. Het opvallende…
Je lichaam ontgiften: hoe en watJe lichaam ontgiften: hoe en watOntgiften, ook wel detoxen, is het verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam. Dit kan op allerlei manieren. Iedereen h…

Zijn mosselen gezond?Zijn mosselen gezond?Mosselen zijn een lekkernij in de Nederlandse samenleving, ze komen daardoor regelmatig op tafel. De zilte, zoete smaak…
Tien gezonde natuurlijke zoetstoffen, hun voor- en nadelenTien gezonde natuurlijke zoetstoffen, hun voor- en nadelenHet gebruik van veel suiker kan ziekten als obesitas, diabetes en hartkwalen veroorzaken. Suiker bevat bovendien lege ca…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Congerdesign, Pixabay
  • http://authoritynutrition.com/top-10-evidence-based-health-benefits-of-green-tea/
  • http://www.cbn.com/health/nutrition/reinke_coffeetea.aspx
  • http://www.medicalnewstoday.com/articles/280882.php
  • http://www.preventievegezondheidszorg.com/vetten.php
Dustbsh (11 artikelen)
Gepubliceerd: 07-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.