Meer energie door eetpatroon

Meer energie door eetpatroon Meer energie en vitaliteit door een veranderd eetpatroon, dat kan. Moeheid ontstaat een veel gevallen door onze voeding. Met name voeding die zuurvormend is en niet basisch, zorgt voor lichamelijke ongemakken en een gebrek aan vitaliteit. Wanneer je last hebt van een slechte stoelgang en een opgezette buik, is dit al teken dat het met je voedingspatroon niet in orde is. Het is dan misschien tijd om het eens over een andere voedingsboeg te gooien. Een gezond lichaam, dat willen we allemaal. Door het eten van plantaardige, basische krijgen we de basisstoffen die we nodig hebben, en die ons energie niveau verhoogt. Bovendien voorkomen we hiermee allerlei lichamelijke ongemakken, kwalen en zelfs ziektes die veelal veroorzaakt worden door zuurvormende voeding. Om meer energie te krijgen, kunnen we meer vers fruit, rauwe groente, peulvruchten en volkoren granen in ons voedingpatroon brengen. Daarbij kun je er al dan niet voor kiezen om ongekookt en biologisch te eten.

Meer energie voor je lichaam

Lichaamskracht verwerf je door anti-oxidanten, de juiste vetzuren ,samengestelde koolhydraten , proteïne en calcium. Er is ook nog zoiets als een gezonde geest door gezonde voeding, en hiervoor is het belangrijk om goed te ontbijten wat je geheugen en helderheid verscherpt. Een goed ontbijt met de juiste, basische voedingsstoffen zorgt ervoor dat je energie de hele dag op een goed niveau blijft, en vermindert in sterke mate vreetbuien. Gedurende de loop van de ochtend kun je je vitaliteit versterken door een tussendoortje te nemen in de vorm van een fruitdrankje. Je hoeft je geen zorgen te maken over je gewicht, want door kleine porties te nemen verdeeld over de dag, zul je goed in staat zijn de voeding te verbranden.

Een beter denkvermogen

Sla geen maaltijden over, want je hersenen werken een stuk efficiënter wanneer je een aantal kleine maaltijden neemt in plaats van één of twee grote maaltijden. Het is heel belangrijk om vet niet van je menu te schrappen. Zorg ervoor dat je essentiële vetzuren in je salades en andere voeding opneemt, omdat de juiste vetten goed zijn voor je hersencellen en je hormoonhuishouding. Je kunt niet zonder.
IJzer is natuurlijk het mineraal bij uitstek dat je sterk maakt en energie geeft.

Betere verbranding van je energie

Eén van de belangrijkste processen in je lichaam is het omzetten van eten in brandstof. Voor maximale energie is het belangrijk dat je verbranding goed afgestemd wordt. Je moet zorgen voor een evenwichtige energieopname en energieafnamen. Je kunt de afgifte van voedingsstoffen ondersteunen door je voeding over de hele dag te verspreiden zodat je energie inzinkingen, bloedsuikerschommelingen en een laag bloedsuikerspiegel voorkomt. Goede bronnen zijn pasta, volkorenbrood, peulvruchten en verse groente. Een constante lichaamstemperatuur behouden is heel belangrijk voor om een evenwichtig energiepeil te hebben. Dus houdt je lichaamstemperatuur constant, en vermijd angst en stress want deze emoties verbruiken zelfs lichaamsenergie als je niet actief bent. Het zijn energieverslinders! Koffie is lekker maar heeft zo zijn nadelen, zeker wanneer je streeft naar meer energie. Nicotine en cafeïne stimuleren de energieverbranding zonder het lichaam nieuwe energie te geven. Sigaretten, koffie, thee en frisdranken beroven je van je energiereserves. Als je ziek bent: ziek dan goed uit. Het effect van ziek zijn is enorm op je energieverbranding, vooral bij koorts. Door meer verse groenten, vers fruit, peulvruchten en volkoren brood in je eten op te nemen, zorg je tevens voor een betere vertering van je voeding. De vertering en stofwisseling kost ons lichaam veel energie, dus dat is mooi meegenomen. Het opnemen van voedingvezels in je voeding is heel belangrijk: je blijft op gewicht/verliest gewicht, je verbetert je stoelgang en je darmflora (de basis voor een goede gezondheid) blijft gezond (of komt weer in balans).
© 2009 - 2024 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Koolhydraten: functie, soorten en wat is gezond?Koolhydraten: functie, soorten en wat is gezond?Het lichaam heeft koolhydraten nodig om energie te leveren. Koolhydraten zijn suikers en ze worden onderverdeeld in enke…
Het aantal kilocalorieën in groente en enkele groententipsHet aantal kilocalorieën in groente en enkele groententipsDat groente gezond is weten we allemaal, dat we er 200 gram per dag van moeten eten ook, maar gebeurt dat ook daadwerkel…
Lichamelijke inspanning en verbrandingLichamelijke inspanning en verbrandingBij elke lichamelijke inspanning, bij alles wat we doen, zoals ademhalen, lopen, fietsen of denken, is energie nodig. En…
Tekort en overmaat koolhydratenTekort en overmaat koolhydratenDe macronutriënten vet, eiwit en koolhydraten zijn voor ons lichaam essentieel. Van elk nutriënt moeten we voldoende bin…

Eten (en neurotransmitters) waar je gelukkig van wordtEten (en neurotransmitters) waar je gelukkig van wordtEr is veel eten waar je gelukkig van wordt (moodfood). Welk eten is nu belangrijk voor ons geluksgevoel en welke stoffen…
Met goede bacteriën in balansMet goede bacteriën in balansJe ziet steeds meer reclame op de televisie over goede bacteriën in je darmen. Denk maar eens aan Yakult, Activia of Act…
Ssandra3108 (253 artikelen)
Laatste update: 16-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.