Gewicht verliezen met kokosolie

Gewicht verliezen met kokosolie Van kokosolie wordt gezegd dat het ongezonde verzadigde vetten bevat. Echter is gebleken dat kokosolie helpt bij het verliezen van gewicht. Bovendien heeft het nog andere goede eigenschappen, zoals een positief effect op de huid en het haar en ondersteuning van de darmwerking en de werking van de schildklier.

Wat is kokosolie

Kokosolie is een soort vet dat afkomstig is van de kokosnoot. Het wordt verkocht in potten of flesjes. Wanneer kokosolie koud is, neemt het een vaste vorm aan. Bij warmere temperaturen zal het vet vloeibaar zijn. Belangrijk is om bij aankoop van kokosolie erop te letten dat je een ongeraffineerde soort koopt. Vanwege de gezonde eigenschappen van kokosolie wordt deze olie ook wel de gezondste olie ter wereld genoemd.

Kokosolie versnelt het metabolisme

De samenstelling van de vetzuren in kokosolie dezelfde soort als de vetzuren die het metabolisme versnellen. Dit zorgt ervoor dat deze vetten gewichtsverlies stimuleren. In tegenstelling tot andere verzadigde vetzuren, zijn de vetzuren die in kokosolie voorkomen gemakkelijk verteerbaar en gemakkelijker in het lichaam op te nemen. Voor mensen met een trage schildklier kan kokosolie helpen het metabolisme te versnellen. Een sneller metabolisme zorgt voor snellere verbranding, waardoor men eerder afvalt.

Door het gebruik van kokosolie neemt het energieniveau toe

Wanneer je een langzaam metabolisme hebt, dan zul je minder energie hebben. Doordat kokosolie de verbranding versnelt, heeft men meer energie, waardoor men meer gaat doen en de verbranding nog meer wordt gestimuleerd. Gebrek aan energie is één van de grootste oorzaken van inactiviteit en zal gewichtstoename tot gevolg hebben. Door minder energie heb je minder zin om dingen te ondernemen. Mensen die kokosolie gebruiken geven aan beduidend meer energie te hebben, dan voordat zij kokosolie gingen gebruiken.

Kokosolie heeft een laag caloriegehalte

Kokosolie heeft een lager gehalte aan calorieën dan andere vetten. Wanneer je alle vetten die je normaal gesproken per dag gewend bent te gebruiken vervangt door kokosolie, dan heb je al het voordeel van een verminderde inname van calorieën. De vetten in kokosolie zijn van een middellange keten, waardoor ze gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen. Kokosolie bevat geen transvet, de gevaarlijkste soort vet, die berucht is vanwege de schadelijke gevolgen voor hart- en bloedvaten.

Voorstanders en tegenstanders

Er zijn naast voorstanders van kokosolie ook tegenstanders. Kokosolie bevat inderdaad verzadigde vetten. De tegenstanders vergeten echter dat deze vetten middellange keten vetten zijn, waardoor ze niet de ongezonde eigenschappen bezitten van lange keten vetten. De middellange keten vetten zijn namelijk wel gezond voor het lichaam en hebben een positieve uitwerking op de lever. Naarmate meer mensen kokosolie gaan gebruiken, komen er steeds meer enthousiaste verhalen. Mensen voelen zich beter en energieker, huid en haar zijn gezonder, darmproblemen en schildklierproblemen zijn verminderd. De website www.witsenburg.info geeft veel meer informatie over gezonde en ongezonde vetten.

Hoe gebruik je kokosolie

Kokosolie kun je gebruiken ter vervanging van alle vetten. Je kunt erin bakken, maar ook smeren op brood ter vervanging van halvarine of margarine. Om te smeren moet de olie wel bij een koele temperatuur bewaard worden. Bij warme temperaturen is de substantie echt olie-achtig en niet smeerbaar.
© 2009 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met kokosolieKun je afvallen met kokosolie? Kokosolie blijkt een echte superfood te zijn die je zeker kan helpen met het afvallen. Ho…
Verrassende dingen die je met kokosolie kunt doenVerrassende dingen die je met kokosolie kunt doenHet zal je niet verrassen dat kokosolie vaak als wondermiddel wordt genoemd. Je kunt er echter meer mee dan je denkt! Ge…
Hoe gezond is kokosolie?Hoe gezond is kokosolie?Kokosolie is zon product wat er eigenlijk al heel lang is en altijd in de reformwinkels te koop is geweest. Maar sinds…
Kokosdieet: een gezonde manier van afvallenKokosdieet: een gezonde manier van afvallenDat kokosolie een heel gezonde soort vet is, is de laatste jaren wel bewezen. Kokosolie kan je zelfs helpen met afvallen…

Gewicht verliezen? Het belang van een gezond ontbijtGewicht verliezen? Het belang van een gezond ontbijtEen gezond ontbijt zorgt voor gewichtsverlies. Lees hier hoe je gewicht gaat verliezen door gezond te ontbijten. Naast g…
Eten (en neurotransmitters) waar je gelukkig van wordtEten (en neurotransmitters) waar je gelukkig van wordtEr is veel eten waar je gelukkig van wordt (moodfood). Welk eten is nu belangrijk voor ons geluksgevoel en welke stoffen…
Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 20-02-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.