Eten klaarmaken met verse producten is veel gezonder

Eten klaarmaken met verse producten is veel gezonder Zelf weer je eten bereiden is bijna uit de mode geweest maar steeds meer mensen worden zich bewust dat het voedsel dat zo gemakkelijk bereidbaar is en kant en klaar in de schappen ligt niet zo goed voor de gezondheid is. Het is zelfs zo dat je kunt zeggen dat het slecht voor je gezondheid is. Veel beter is het, weer net als vroeger je eten vers kopen en zelf bereiden zodat je weet wat er in zit. Je kunt daarmee zelfs je leven verlengen. Dat klinkt misschien wel wat overdreven maar sta je er wel eens bij stil wat de fabrikant allemaal moet bewerken en toevoegen aan een product om dit lang houdbaar te maken? Die handelingen maken het voedsel dat is ingeblikt, opgepot, gedroogd of bevroren niet echt gezonder.

Het leven lijkt soms op een achtbaan

Steeds vaker hoor je dat ziektes en aandoeningen op jongere leeftijd al ontstaan. Hoe kan dat en waar ligt het dan aan?
Is het de vervuiling? Ligt het aan de stress? Want stress is een factor waar je bijna niet aan kunt ontkomen. De druk op alles wat we doen en ondernemen om ons leven zo prettig en comfortabel mogelijk te maken is enorm want de lat ligt hoog. Je denkt dat je er bent als je een baan hebt, en dat is ook lang zo geweest maar tegenwoordig ben je niet meer zeker van die baan, want het wordt de werkgevers steeds gemakkelijker gemaakt om mensen te ontslaan en vast werk is bijna iets uit het verleden geworden. Je probeert er alles aan te doen om zekerheid en vastigheid te krijgen zodat je een leven voor jezelf kunt opbouwen of behouden en daar is veel inzet voor nodig. Ondertussen zijn we gejaagd en gehaast en hebben weinig tijd, maar in die tijd willen we dan ook nog eens genieten. Gezellig een dagje op stap, naar de bioscoop, een festival bezoeken of een concert bijwonen. Ons leven lijkt vaak op een grote racebaan.

Wat heeft dat dan met voeding te maken?

Zo druk zijn we en wat schiet er als eerste bij in? Men neemt er de tijd niet meer voor om een kool te snijden of bonen te laten wellen. Alles ligt kant-en-klaar in de supermarkt waarom zou je die moeite nog doen? We gooien ons lichaam vol met rotzooi. Met niet- volwaardige voeding, snelle kant en klaarproducten, snacks, light producten en weet ik wat al niet meer. Als het maar snel klaar is en gemakkelijk op te warmen of te bereiden én het moet wel lekker zijn natuurlijk. En dat is het ook wel, want de voedingsmiddelen industrie weet precies welk smaakje of kleurtje ze erin moeten verwerken om ons ook nog het idee te geven dat we ook nog iets goeds eten en dus goed voor onszelf zorgen. Maar dat is dus helemaal niet het geval. De smaakjes en kleurtjes én het toevoegen van bepaalde E- nummers zoals E-621 en E-951(aspartaam) kunnen onze gezondheid ernstige schade toebrengen en ziektes veroorzaken zoals Kanker en MS. En allerlei vage klachten die niet zo snel doen denken aan voeding. En die E-nummers zitten bijna overal in. En niemand maakt zich daar echt druk om, want als je al zou kijken op de verpakking dan staat daar vermeld: ‘Door EG goedgekeurde hulpstoffen’ en wie denkt er nou dat de overheid ons verkeerde dingen zou voorschotelen? Vaak kun je lezen dat het wetenschappelijk bewezen is dat bepaalde producten of toevoegingen niet schadelijk zouden zijn, maar die onderzoeken worden gefinancierd door de bedrijven van de voedingsmiddelenindustrie en denk je nu echt dat deze zichzelf het mes op de keel zullen zetten?

We worden vergiftigd!

Dit gaat nu al een hele tijd zo en zo langzamerhand gaat nu de rekening van deze levenshouding zijn tol eisen. Allerlei kwalen en ernstige ziektes gaan steeds vaker en steeds eerder ontstaan en de grote massa ziet het verband nog steeds niet. Want daar word natuurlijk geen ruchtbaarheid aan gegeven. Als het écht tot de mensen zou doordringen dat het voedsel wat ze eten en in de supermarkten ligt, zo ontzettende aanslag op hun leven heeft, dan stuitert alles in. Ik zou U willen vragen ‘koop of leen eens het boekje: Let op gevaar! Wat zit er in uw eten?’ Van Corinne Gouget. Want daarin kun je lezen wat deze ‘goedgekeurde’ hulpstoffen (E-nummers) allemaal met je doen. Niet allemaal hoor, dat moet ik er wel aan toevoegen. Er zijn er ook bij die niet iets levensbedreigends veroorzaken, maar de E-nummers die er wel zéker voor zorgen dat ons leven verkort word en met ziektes bedreigd zitten bijna overal in. In pakjes mix of soep. Chips, kant-en-klaar maaltijden, limonades en fruitdranken, effin noem het maar op. Zelfs in babyvoeding en medicijnen en cosmetica. En het is ook niet zo dat je er een simpele uitslag of allergie van krijgt. Nee echte serieuze ziektes zoals:
Chronische vermoeidheid, slapeloosheid, versnelde hartslag, hersentumoren, honger of dorst, gewrichtspijnen, impotentie, frigide, misselijkheid, geheugenverlies, allergische reacties, astmatisch, pijn op de borst, menstruatieproblemen, oedeem, ademhalingsmoeilijkheden, kaalheid, concentratieproblemen, gezichtsverlies – ogen- fibromyalgie…artritis, alzheimer, MS, parkinson, epilepsie, ik kan wel dóórgaan….

Ga eens op de etiketten lezen van wat u wilt gaan eten en ga er eens op Googlen. Zo simpel kan het namelijk zijn om erachter te komen wat u dagelijks in uw mond stopt. En ook, wat u uw kinderen te eten geeft. Ook heel goede site is bijvoorbeeld www.fonteine.com En ook www.leefbewust.com beide van Rob Fonteine.
Om te beginnen daadwerkelijk iets aan je gezondheid en langere levensduur te doen zou je acuut moeten stoppen met het gebruiken van geraffineerde suiker en alles links laten staan waar gevaarlijke E- nummers inzitten. En wil je afvallen? Alsjeblieft doe dat niet door middel van light producten of producten waar 0% vet op vermeld staat want deze producten bevatten toevoegingen waar je juist meer honger van krijgt zoals E-621, Mononatriumglutamaat ook wel genoemd ve-tsin evenals E-640 Glycine werken eetlustbevorderend. Er zitten additieven in die ons immuunsysteem en zenuwstelsel kunnen aantasten. Zoals ook het suikervervangende E-951, Aspartaam. Dit is een neurotoxisch product dat meer dan 92 ziekteverschijnselen kan veroorzaken. Dit middel zit in vele producten en is puur vergif voor ons en ook voor onze kinderen. Het is de vervanger voor suiker en heel gevaarlijk voor onze gezondheid.
Laat je niet meer voor het karretje spannen of verleiden door al die mooie reclames op de televisie die je een slank lichaam beloven want het is gewoon niet waar! Oké, misschien is het vet eruit, misschien zit er geen suiker meer in maar in plaats daarvan zitten en levensgevaarlijke toevoegingen in die je nog meer honger en dorst bezorgen en ook nog ziek gaan maken.

Niet alle toevoegingen zijn slecht

Er zijn ook geur, kleur en smaakstoffen die geen kwaad kunnen en geen gevaar vormen en als je het uitgebreid wilt lezen en er meer over wilt lezen koop dan het boekje ‘Wat zit er in uw eten?’ van Corinne Gouget. Het zal u de ogen openen en u zult heel anders tegen de vakken in uw vertrouwde supermarkt aan gaan kijken. Misschien denk je ‘daar is geen beginnen aan!’ maar dat is zeker niet waar. Ga vers voedsel eten en vers fruit, koop je eten zoveel mogelijk bij een biologische winkel. Het is iets duurder dat is waar, maar zoveel beter voor je gezondheid en dat van je kinderen.
Wij zijn een melkkoe voor de voedingsmiddelen industrie en we worden verleid door leuke reclames, kleurrijke verpakkingen en lekkere smaakjes en daarvoor krijgen we voedingsmiddelen die ons ziek maken en vergiftigen. Laat je niet langer voor de gek houden en ga vers eten bereiden zodat je wéét wat er in zit en weer fit en gezond kunt worden.
© 2009 - 2024 Yoan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
E-nummers: Additieven in onze voedingsmiddelenE-nummers: Additieven in onze voedingsmiddelenOm onze voeding aantrekkelijker te maken, worden er stoffen aan toegevoegd. Dit zijn stoffen die die kleur of smaak verb…
Zijn E-nummers ongezond?Wanneer je weleens de ingrediënten lijst van je eten hebt bekeken, dan ben je ongetwijfeld verschillende E-nummers tegen…
De zoetstof Aspartaam (E951)Mensen zijn echte zoetekauwen, maar proberen daarentegen wel steeds minder suiker te consumeren. In plaats van suiker wo…
Frosting receptAls je cupcakes of cake pops gaat maken of een taart gaat vullen, heb je vaak een frosting, of anders genoemd: botercrèm…

Tomaten: een SuperfoodTomaten: een SuperfoodIn vroeger tijden was men ervan overtuigd dat tomaten vergiftigd waren en dat je ze beter niet kon eten. Ze zaten er nie…
Genoeg drinken!Je lichaam bestaat voor het grootste deel uit water, dus het is belangrijk om genoeg te drinken. Maar hoeveel moet je no…
Yoan (156 artikelen)
Laatste update: 29-08-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.