Gezond dieet: Eet 5 maaltijden per dag en verlies gewicht!

Gezond dieet: Eet 5 maaltijden per dag en verlies gewicht! Veel diëten beroven het lichaam van voedsel, maar als je kijkt naar wezens in de natuur zul je zien dat je het nodig hebt om regelmatig te eten Vijf maaltijden per dag eten helpt het creëren van de ultieme voorwaarden om vet te verbranden, op de meest efficiënte manier en zonder honger. Als je meer maaltijden per dag eet, moet je ook wat weten over de portiegrootte voor een evenwichtig dieet. Als je kijkt naar gezond eten is drie maaltijden per dag (of nog minder met vele diëten) niet ideaal, je kunt je eten beter verdelen over vijf maaltijden per dag.

Door vaak te eten bereik je de volgende punten:

  1. Vaak eten voorkomt honger en snoepaanvallen.
  2. Vaak eten houdt je metabolisme op gang, zodat je calorieën efficiënter verbrandt.
  3. Het eten wordt ook efficiënter geabsorbeerd, wanneer je regelmatig eet.

Hoeveel kan ik eten?

Vijf keer per dag eten betekent dat het belangrijk is om te weten hoeveel je kunt eten in verhouding tot de grootte van je lichaam. Dit is wat je moet weten om dat gedeelte te controleren:

Je kunt calorieën tellen, maar laten we eerlijk zijn, wie heeft de tijd of zin om dit te doen? Er is een gemakkelijkere manier om dit te controleren. De truc is het gebruik van je handen. Je voeding moet passen in de grootte van je vuist of de grootte van je handpalmen.

Eet 3 keer per dag niet meer dan je in twee handen kunt bedekken en eet twee keer per dag iets wat je in één hand kunt houden.

  • Wil je een gepofte aardappel? Neem er een ter grootte van je vuist
  • Wil je vis? Hier neem je een gedeelte van de grootte van je handpalm
  • Wil je rijst? Neem een portie in je hand.

Regelmatig kleine porties eten, zorgt ervoor dat je kunt genieten van gezonde voeding, gewicht verliezen en nooit honger hebt. Je zult je gezonder voelen en meer energie hebben als je stofwisseling werkt zoals de natuur het bedoeld heeft.

Andere gezonde dieet trucs:

Puur natuur

Eet natuurlijk voor een gezond dieet. Eet alleen een hoge kwaliteit vet, koolhydraten en eiwitten. De truc is hier om te eten wat "van nature uit de aarde" komt en additieven en suiker te vermijden.

Vezels

Zorg ervoor dat je een ontbijt eet, (de belangrijkste maaltijd van de dag) en zo veel voedingsvezels neemt als je kunt. Het helpt je ook een vol gevoel te geven en heeft over het algemeen minder calorieën dan andere voedingsmiddelen.

Water

Een andere truc is het drinken veel water. Veel honger is gewoon dorst, dus ga veel water drinken.

Bewegen

Vergeet niet te trainen en hiermee bedoelen we niet uren in de fitnessclub. Gewoon stevige lopen, zwemmen of fietsen een aantal keer per week. We zijn nou eenmaal niet geboren om stil te zitten we zijn van nature actieve wezens.

Gezond eten eenvoudig gemaakt

Volg de bovenstaande richtlijnen en probeer 5 maaltijden per dag te eten. Deze dieet-tips helpen je vet te verbranden, je gezonder en fitter te voelen en dat is waar een gezond dieet uiteindelijk om gaat.

Het is gewoon een kwestie van nadenken over hoe we geëvolueerd zijn door de tijd en je ziet de logica van het bovenstaande.
© 2010 - 2024 Fitness, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe je snel kunt afvallenIedereen die wat gewicht kwijt wil, wil dit graag zo snel mogelijk en met ze weinig mogelijk moeite. Er zijn een aantal…
Koolhydraatarm dieet: Zonder koolhydraten snel afvallenWil je snel afvallen, liefst binnen een week? Wil je vlees en vis kunnen eten zoveel je wilt? Wil je gewicht blijven ver…
Nieuw: Het drie dagen dieetNieuw: Het drie dagen dieetEen Nieuw Amerikaans drie dagen dieet, bedoeld om gemiddeld vijf kilo per week af te vallen. het dieet is speciaal ontwo…

Kokosolie voor afslanken, huidverzorging en veel ziektesKokosolie of kokosvet is een echte superheld uit de natuur. Het helpt bij afslanken omdat het je vet-stofwisseling verho…
Steeds meer mensen kopen biologischSteeds meer mensen kopen biologischWil je graag biologisch eten en drinken? Tegenwoordig is dat niet echt een probleem meer. Alle supermarkten hebben anno…
Fitness (18 artikelen)
Gepubliceerd: 05-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.