Kokosolie voor afslanken, huidverzorging en veel ziektes

Kokosolie of kokosvet is een echte superheld uit de natuur. Het helpt bij afslanken omdat het je vet-stofwisseling verhoogt, is ideaal voor de behandeling en genezing van ziektes, is goed voor je lever, je huid en nog veel meer. Door alleen het toevoegen van 2 theelepels kokosvet aan je dagelijkse voeding kun je overtollige kilo's kwijtraken, je weerstand enorm verhogen en genezen van veel ziektes. Kokosolie kent totaal geen bijwerkingen en is 100% natuurlijk.

Kokosvet is een verzadigd vet!

Het is echt waar. Kokosvet bestaat voor meer dan drie kwart uit verzadigde vetzuren, en voornamelijk in de vorm van laurinezuur. Dit zit ook in moedermelk, een pasgeboren baby krijgt dus voornamelijk verzadigd vet binnen. Is dit slecht vet?Absoluut niet. Helaas heeft elk vet waar 'verzadigd' voor staat een slechte naam gekregen in verband met hart en vaat ziekten en verhoogt cholesterol. Uit geen enkele informatieve studie is echter ooit gebleken dat er een verband bestaat tussen verzadigd vet en een verhoogt cholesterol, dit verband wordt alleen maar vermoed, maar is nooit bewezen. De meeste studie's zoals bijv. de Framingham studie (1948-1995) bewezen zelfs het tegendeel (lees dit op www.kernkracht.org).

Hoe wordt Kokosvet in je lichaam opgenomen?

De meeste vetten, of het nou verzadigde of onverzadigde vetten zijn, komen via je maag en darmen bij je lever en gal terecht. Je lever verwerkt deze vetten en stuurt ze naar locaties in je lijf waar ze nodig zijn. Dit is echter zwaar werk voor je lever en daarom is het eten van veel olie en vet toch wel een aanslag op je lever en gal. Kokosvet is echter een vet dat via je maag en darmen direkt in je bloedbaan terecht komt. Het geeft dus meteen energie, en verbrand heel snel. Sterker nog: Het verhoogt je vetstofwisseling. Uit verschillende studies is steeds weer gebleken dat je totaal niet aankomt door het eten van veel kokosolie!

Eigenschappen van kokosvet bij inwendig gebruik

Zoals je al eerder kon lezen; Kokosvet bestaat net als moedermelk uit Laurinezuur. Dit is een waardevol vetzuur dat je weerstand ontzettend verhoogt. Het doodt bacteriën en virussen en is daardoor ook een goed huismiddel tegen verkoudheid en griep. Het is door z'n antiseptische werking bovendien erg goed voor je tanden (tegen tandbederf). Kokosvet is heel goed voor mensen met aandoeningen of ziekten in maag en darmen (bijv. de ziekte van Crohn of maagzweren). Het reinigt je maag en darmen en vormt bovendien een soort beschermlaagje over de maag- en darmwanden.

Laurinezuur beschermt de lever en gaat ontstekingen tegen. Mensen met leverziekten zoals Hepatitis kunnen gerust kokosolie gebruiken, het helpt bij de genezing.

Kokosvet bestrijdt schimmels in de darmen. Deze schimmels ontstaan vaak na het gebruik van een antibioticakuur. De antibiotica dood namelijk niet alleen de schadelijke bacteriën, maar ook de probiotica in je darmen. Hierdoor ontstaan er schimmels die allerlei ongemakken met zich meebrengen (winderigheid, diarree, buikpijn). Het gebruik van kokosvet zorgt al na 1 week ervoor dat de schimmels verdwijnen.

Door het eten van kokosvet zal je bloedsuikerspiegel en je hormoonspiegel veel minder schommelingen vertonen, hierdoor zul je minder naar zoetigheid snakken, en minder last hebben van 'moodswings'.

Er zijn nog talloze aandoeningen waarbij kokosvet kan helpen. Lees ze op www.kokosolie.com

Eigenschappen van kokosvet bij uitwendig gebruik

Kokosvet wordt vloeibaar bij temperaturen boven de 25 graden celcius. Het smelt dus in je handen waarna je je lijf er heerlijk mee kunt insmeren en verzorgen. Doordat kokosvet uit hele kleine moleculen bestaat is het in staat door je huidlagen heen te dringen. Het trekt dus daadwerkelijk in je huid (i.t.t. cremes obv minerale oliën) en laat toch een beschermlaagje achter boven op je huid (zonder je poriën af te sluiten zoals minerale cremes). Het laurinezuur heeft dezelfde PH waarde als je huid, daarom doet het je huid daadwerkelijk goed.

Kokosvet beschermt je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon, het heeft een natuurlijke beschermingsfactor 2. Maar in de winter beschermt kokosvet je tegen de kou, door het zachte wasachtige laagje dat het achterlaat op je huid indien het met kou in aanraking komt. Als je kokosvet mengt met een heerlijke heilzame etherische olie naar keus (lees m'n artikel over etherische oliën), kun je je huid en bindweefsel veel goeds doen. Als je bijvoorbeeld twee druppels mandarijnolie mengt met 1 lepel kokosvet kun je het op je billen en dijen smeren tegen cellulitis.Juist omdat het kokosvet en ook etherische oliën uit kleine moleculen bestaan, dringt het door je huid heen en kan het ter plekke je probleemzones aanpakken. Gewone cellulitis-cremes blijven op je huid liggen en doen dus zogoed als niets voor je.

Koudgeperste kokosolie versus ontgeurde kokosolie

Het allerbest kun je natuurlijk de biologische Koudgeperste olie uit de natuurwinkel halen. Deze is totaal niet bewerkt en er zit een natuurlijk zoete geur en smaak aan. Als je echter deze smaak totaal niet kunt waarderen, is het mogelijk om de ontgeurde versie te kopen. Aan deze versie zit totaal geen smaak.

Kokosvet is een stabiel vet

In tegenstelling tot veel vetten en oliën, verandert kokosvet ook bij verhitting niet van structuur. Het wordt niet toxisch zoals bijv. zonnebloemolie bij verhitting wordt. Als je van plan bent iets te bakken of frituren, kun je dus het beste kokosvet gebruiken. Voor bakken en Braden beveel ik de ontgeurde kokosolie aan, omdat je vast niet wilt dat je frietjes naar kokos smaken.

Kokosvet is zoals je ziet echt een oplossing voor veel problemen en aandoeningen, begin het te gebruiken en je zult het zelf ondervinden.
© 2010 - 2020 Angelasmyrneos, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Kokosvet: de gezondheidsvoordelenKokosvet: de gezondheidsvoordelenOp internet zijn verschillende berichtgevingen over kokosvet te vinden. De meningen over kokosvet zijn uiteenlopend, maa…
Makkelijk en snel afvallen, zonder jojo-effectWil je makkelijk en snel afslanken zonder later weer aan te komen? Wil je die extra kilo's eindelijk voorgoed kwijt? Hie…
De geneeskracht van kokosolieDe geneeskracht van kokosolieKokosolie is jarenlang ten onrechte verguisd. Het is een supergezonde olie voor inwendig en uitwendig gebruik. De niet-e…
Kokosolie tegen luieruitslag en schimmelinfectiesKokosolie tegen luieruitslag en schimmelinfectiesVrijwel iedere moeder heeft er wel eens mee te maken gehad, luieruitslag bij je baby. Vaak wordt dit opgelost met dure e…

Snel afvallen, makkelijk en reëelEen van de belangrijkste dingen in onze maatschappij is slank blijven. Iedereen probeert weer op een andere manier af te…
Gezond dieet: Eet 5 maaltijden per dag en verlies gewicht!Gezond dieet: Eet 5 maaltijden per dag en verlies gewicht!Veel diëten beroven het lichaam van voedsel, maar als je kijkt naar wezens in de natuur zul je zien dat je het nodig heb…
Bronnen en referenties
  • Internet: www.kokosolie.com
  • www.kernkracht.org

Reageer op het artikel "Kokosolie voor afslanken, huidverzorging en veel ziektes"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

G. P. B., 14-09-2017 07:42 #6
Ik gebruik al jaren kokosvet. Sinds 8 maanden doe ik een paplepel door mijn koffie, heerlijk.
Ook ik ben hartpatiënt (hartslag van 360 slagen per minuut bij inspanning). In het ziekenhuis gelegen en geopereerd, kreeg te horen dat het niet gelukt was. Moest ermee leven met medicatie. Mijn aderen waren schoon, dit was eind 2008.
Ben veel gaan lezen over voeding en kwam uit op mineralentekort. Dit gaan gebruiken bv kurkuma 1 theelepel per dag. Nu ben ik al 3 jaar van medicatie af en hoef niet meer naar de hartchirurgie.
Wil niet zeggen dat dit voor iedereen kan. Maar mensen kijk eens bij mineraaltekorten wat dit voor aanslag op je lichaam kan zijn.

Vercauteren Christiane, 05-03-2017 08:36 #5
Vraagje, is kokos olie ook goed voor phoriasis?

Jurgen, 21-06-2016 10:52 #4
Ik vind het allemaal vreemd wat hier staat! Als ik kokosvet opzoek bij voedingscentrum zegt men gewoon dat het slecht is. Zie dit artikel http://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/is-kokosolie-gezonder-dan-zonnebloemolie.aspx

Zou dus graag weten hoe het nu zit. Reactie infoteur, 15-11-2016
Hoi Jurgen, het voedingscentrum scheert helaas nog steeds alle verzadigde vetten over een kam. kokosvet is verzadigd vet, dat klopt, en toch is het direct op te nemen in je bloed, belast je lever niet en is gezond!
We weten allemaal ook dat moedermelk gezond is voor baby's, en dat terwijl moedermelk ook vol verzadigd vet zit.
In margarines zitten onverzadigde vetten, waardoor iedereen gelooft dat ze gezond zijn, maar ze zijn gehydroliseerd, zodat ze vaste vorm houden buiten de koelkast. En gehydroliseerd vet staat gelijk aan transvet, het ongezondste vet dat er bestaat. je lichaam ervaart het alsof je plastic eet en kan er niks mee. Het wordt opgeslagen als afval in je lijf. er zijn dus veel misverstanden over vetten in omloop, en het is allemaal erg verwarrend. Het enige wat je kunt doen, is naar je gezonde verstand luisteren. Meestal zijn producten het gezondst in zijn meest natuurlijke vorm: dus kokosvet (zo uit de kokosnoot), plantaardige vetten -koudgeperst!

Ria, 25-03-2015 15:59 #3
Ik leef met risico, ben hart patiënt en ook Copd, mag ik dan wel kokosboter of olie gebruiken.

Sharista Tewarie, 20-11-2011 04:44 #2
Is verhitte zonnebloemolie werkelijk toxisch?

Wilma van der Heide, 20-07-2011 12:19 #1
Inderdaad is het goed voor de maag, ik bak mijn taarten met kokosvet en ik roerbak in kokosvet, wel neem ik de biologische versie, omdat ik alleen maar biologisch eet.
Af en toe een vegetarische burger en ook mijn biefstuk bak ik hierin, ik heb vele horeca-ervaring en ik kook graag, ook al vind ik roomboter heerlijk, ik ben gezwicht voor de kokosolie en ik geef het aan iedereen door, dat je er zelfs van afvalt, wat wil je nog meer?

Infoteur: Angelasmyrneos
Laatste update: 27-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 6
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!