Yoghurt, niet alleen om te eten maar ook om te smeren

Wat is yoghurt?
Yoghurt bestaat al zo’n vierduizend jaar. Het is eigenlijk toevallig ontstaan, waarschijnlijk in Centraal Azie. Omdat het daar altijd erg warm was en de bacteriën dus welig tierden was het onmogelijk om daar melk te bewaren (koelkasten waren er toen nog niet). De melk begon in die warmte namelijk te fermenteren. Maar de resten die overbleven in de tonnen waarin de melk toen werd bewaard, ontwikkelden zich wel tot een soort romige substantie. Die werd gegeten en kan worden beschouwd als de eerste yoghurt. Pas in de twintigste eeuw werd yoghurt echt een product dat werd verkocht. In 1919 bracht Isaac Carasso het op de markt in Barcelona. Zij zoon Daniel die hij Danone noemde nam de handel later over en zo ontstond het merk Danone. Yoghurt werd erg populair, zelfs populairder dan de vla die inmiddels ook op de markt was gekomen.Vla-flip
Omdat de belangen groot waren, wilden de producten iets bedenken waardoor zowel de yoghurt als de vla veel werden gekocht. Zij bedachten daarom de vla-flip. In 1963 werd dit dessert geïntroduceerd. Vla-flip is een hoog glas met daarin vla, daarop een laag yoghurt en daar weer vruchtensiroop op. Door de limonade werd het een heerlijk zoet nagerecht.Yoghurt: goed voor de huid
Yoghurt is niet alleen goed voor de mens omdat het bacteriën bevat die goed zijn voor de darmflora (en zorgen voor voldoende kalk voor botten, haar en huid), maar ook om op de huid te smeren. Een yoghurt-masker bijvoorbeeld doet wonderen. En het kost bijna niets. Gewoon wat yoghurt aanbrengen op een schone huid en een kwartiertje laten zitten. Daarna afhalen met warm water. Dit masker doet het volgende:[OLIST]Het melkzuur ontvet
Het melkzuur brengt weer vocht in de huid
Dode huidcellen worden losgeweekt
De huid voelt daarna weer soepel en zacht aan[/OLIST]