Voeding en het behouden van je schoonheid

Voeding en het behouden van je schoonheid Een stralende huid, glanzend haar, gezonde huid en een mooie uitstraling suggereren gezondheid, en geven je een gevoel van vertrouwen. De cosmetica-industrie speelt in op onze onzekerheden met een scala aan producten welke de eeuwige schoonheid beloven. Maar als je de buitenkant mooi wilt houden, dan begint dat met gezond voedsel voor de binnenkant.

Hydrateren

Hydrateer de huid en het lichaam en behoudt een goede gezondheid door het gebruik van groene thee. Zelfs groene thee met cafeïne hydrateerd en helpt om de huid gehydrateerd te houden. Het zit vol met anti-oxydanten welke zorg dragen voor het beschermen van de huid tegen schade van de zon. Anti-oxydanten vormen de basis van de lichaamsafweer tegen vrije radicalen welke voor veroudering van lichaam en huid verantwoordelijk zijn. Ook bevat groene thee actieve ingrediënten welke de stofwisseling stimuleren. Een goede stofwisseling zorgt ervoor dat overtollige vetten worden verbrand en helpt dus om slank te blijven. Groene thee is in verschillende soorten beschikbaar, dus zoek een soort welke het beste bevalt.

Vertraag het verouderingsproces met vitamine E

Vitamine E is een belangrijk antiveroudering anti-oxydant en kan bijdragen aan het vertragen van de veroudering van de huid. Vitamine E zit in o.a.: pompoenpitten, geroosterde amandelen, andere noten en zaden en in kleinere hoeveelheden in goede plantaardige oliën.

Blijf in vorm met omega-3

Omega-3 vetzuren helpen om het gezicht glad te houden, daarnaast bevat het eigenschappen welke er voor zorgen dat het haar glanzend en in goede staat blijft. Omega-3 zit in een grote groep voedingsmiddelen zoals in diverse soorten vis; tonijn, zalm, makreel, forel, haring en sardientjes maar ook in lijnzaad en walnoten.

Omega-6

Ook omega-6 is een goede bron als het om de huid gaat. Smeer af en toe een boterham met pindakaas, het liefst op een volkoren boterham, pindakaas is een goede bron van omega-6 vetzuren, welke vlak achter omega-3 komen voor wat betreft het beschermen van de huid tegen veroudering. Ook avocado’s zijn een goede bron van omega-6.

Tomaten

Tomaten zitten vol met een rood pigment wat bekend staat als lycopeen, wat fungeert als een anti-oxydant. Deze anti-oxydant kan helpen om vrije radicalen te neutraliseren voordat ze schade kunnen veroorzaken, wat een goede gezondheid van de huid ten goede komt. Daarnaast beschermt het de huid ook tegen ultraviolet (UV). Tomaten bevatten ook vezels en vitamine A, welke de ontwikkeling van huidcellen kunnen bevorderen. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot een droge huid.

Een soepele huid

Sinaasappelen bevatten vitamine C, een krachtige anti-oxydant die vrije radicalen opruimt. Vrije radicalen worden veroorzaakt door een overmatige blootstelling aan de zon, maar worden ook veroorzaakt door koolmonoxide welke vrijkomt door o.a. het verkeer. Vrije radicalen leiden tot een vroegtijdige veroudering van de huid en vitamine C is een goede manier om de huid een boost te geven. Naast sinaasappels zijn er meerdere fruitsoorten welke een goede bron zijn van vitamine C, het zit ook in groentes zoals b.v paprika.

Reduceer het gebruik van suiker

Suiker is niet echt wat ons lichaam in gedachten heeft als het om goede voeding gaat. Suiker speelt een ongelukkige rol bij het veroorzaken van rimpels en los vel. Dit komt omdat het zich hecht aan het collageen in de huid, waardoor het broos wordt en afbreekt. Een ander nadeel van suiker is dat het bij een te hoog gebruik mede verantwoordelijk is voor donkere kringen onder de ogen.

Verminder huidontstekingen met komkommer

Komkommers worden vaak gebruikt als de basis in zowel commerciële producten als ook huismiddeltjes voor schoonheidsproducten zoals maskers, gels en toners. Komkommers beschikken over kalmerende en verkoelende eigenschappen en het hoge gehalte aan water is een grote bron van hydratatie welke de huid voller en zachter maakt.

Verminder stress met goede voeding

Een gestresste levensstijl kan van invloed zijn op hoe iemand eruit ziet. Naast het aanpakken van de bronnen welke verantwoordelijk zijn voor stress en het nemen van voldoende rust, kan de weerstand tegen stress ook worden verhoogd door een verhoogde vitamine C inname. Voorkom het eten van junk food, teveel zoetigheid en vet eten, richt je op een voedzaam dieet.

Geef een boost aan het immuunsysteem

Voedingsmiddelen zoals vers fruit en (half)gekookte groente, het liefst gestoomd, verhogen het immuunsysteem. Dit zorgt voor een gezond lichaam en helpt in het algemeen bij genezing. Voedingsmiddelen me een hoog gehalte aan vitamine C zijn essentieel om het immuunsysteem te versterken.
© 2012 - 2023 Cric2010, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Omega 3 vetzuren binnenkrijgen zonder vis te etenOmega 3 vetzuren binnenkrijgen zonder vis te etenOmega 3 vetzuren zijn een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse voeding. Verschillende voedingsmiddelen bevatten omeg…
Boordevol vitamine E en C: paprikaBoordevol vitamine E en C: paprikaHij zit boordevol vitamine E en C, de paprika! De hoeveelheid vitamine C per 100 gram in een paprika is 150 mg. Een papr…
Top 8 beste supplementen voor vrouwen, in een notendopTop 8 beste supplementen voor vrouwen, in een notendopSoms heb je als vrouw iets extra's nodig om het immuunsysteem en energieniveau een boost te geven. Ook helpt de voedings…
Omega-3 voor de hond, belangrijk voor de gezondheidOmega-3 voor de hond, belangrijk voor de gezondheidHet is bekend dat omega-vetzuren belangrijk zijn voor de mens, maar minder bekend is dat het ook heel goed is voor honde…

Verbeter je reukzinVerbeter je reukzinEr zijn veel redenen te bedenken waarom je de reukzin zou willen verbeteren. Reukzin is nauw verbonden met het gevoel va…
Gezonde tussendoortjes vermijden te veel suiker op het werkGezonde tussendoortjes vermijden te veel suiker op het werkHet is veel makkelijker om niet te veel suiker te eten op het werk door je drang naar suiker onder controle te houden. G…
Cric2010 (30 artikelen)
Gepubliceerd: 05-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.