recensie

De Joolz Geo, nóg beter dan de Joolz Day?

De Joolz Geo, nóg beter dan de Joolz Day? Er is een baby op komst, en die zal op een zeker moment vervoerd moeten gaan worden. Naar winkels, parken, vrienden, opa's en oma's, en alles waar een pasgeborene zijn of haar agenda maar mee kan vullen. Er is dus een kinderwagen nodig, maar welke? De "Joolz Day" is een bijzonder populaire wagen, veel gezien bij jonge gezinnen. Joolz heeft in april 2014 een nieuw model geïntroduceerd: de "Joolz Geo". Is deze dan nóg beter dan zijn voorganger?

De verschillen

Goed, een nieuw model Joolz. Terug naar start, nog geen kinderwagen, en eerst maar weer eens alles vergelijken. Waarin verschilt deze wagen van de originele Joolz, en waarom zou deze dan nóg beter zijn dan de originele? Dit nieuwe hoogtepunt van babytransport heeft de naam Joolz Geo meegekregen, en staat naast de al bestaande Joolz Day in het Joolz productassortiment.

De wieg

Eerst de twee wagens in de winkel maar eens naast elkaar gezet. Wat het het meest in het oog spring is het vernieuwde ontwerp van de wieg op de Geo, die wat slanker oogt, maar tegelijkertijd iets groter is dan die van de Day. Gunstig! Hiermee zou de kleine spruit iets langer van het comfort van de wieg moeten kunnen genieten in het geval van overmatig enthousiast groeien. We hebben bij anderen al gezien dat een baby al uit de wieg is gegroeid voordat hij/zij in de buggy kan zitten, waardoor er een tijd van geen van beide gebruik gemaakt kan worden. Lang niet gek dus, zo'n grotere wieg.

Bekleding

De Geo is voorzien van een nieuw soort bekleding, in vijf kleuren: Ocean Blue, Charcoal Anthracite, Forest Green, Rocky Grey en Volcano Red. Hierbij is de "Rocky Grey" eigenlijk lichtgroen, waardoor de keuze niet heel ruim is. Geen uitgesproken jongens- of meisjes-kleuren, maar dit heeft er ongetwijfeld mee te maken dat deze wagen meer op de lange termijn gericht is (zie hieronder). Het materiaal dat voor de kleding is gekozen oogt anders dan die van de Day, er zit een lichte glans op, in tegenstelling tot de matte bekleding van de Day. Iets minder mooi, maar dat is smaak, en waarschijnlijk wel makkelijker schoon te houden.

Hét verschil

Maar waar het echt om draait bij deze Geo: de mogelijkheden voor het bevestigen van meerdere wiegen en/of stoeltjes. De wagen wordt geleverd in mono, duo of twin uitvoering. In het geval van de mono lijkt de wagen sterk op de Joolz Day (en op vele andere wagens), maar met een extra grote boodschappenmand onder de wieg. Deze grote mand is al een belangrijke verbetering, maar de duo en twin configuraties maken echt het verschil. Hiermee wordt het namelijk mogelijk om een tweede kind (duo) of een tweeling (twin) te vervoeren in dezelfde wagen.

In tegenstelling tot andere tweeling/duo wagens is de Geo niet bijzonder groot, ook niet in duo of twin configuratie. Erg handig in de supermarkt, maar ook voor vervoer in de auto. Andere twee-kind oplossingen leiden vaak tot een erg brede wagen, of een wagen die zo lang wordt dat je er een vrachtwagen rijbewijs voor nodig hebt. Een interessante verbetering van Joolz dus, hiermee is het na een eerste kind niet meer nodig de wagen op Marktplaats te zetten en een nieuwe aan te schaffen, maar ben je in één keer klaar voor het hele gezin.

Nieuwsgierig geworden naar deze mogelijkheden? Zoek op Youtube naar "Joolz Geo" en je vindt filmpjes waarin precies te zien is hoe de wagen werkt en hoe de verschillende configuraties eruit zien.

Maar wat kost het?

Vooropgesteld: de wagens van Joolz zijn niet goedkoop. Er zijn kinderwagens die duidelijk in een lager segment zitten wat betreft de prijs, dus waarom voor zo'n dure wagen kiezen? Na in de winkel een rondje te hebben gelopen met verschillende wagens, en het inklappen eens goed te hebben getest wordt dat snel duidelijk. De Joolz voelt zeer degelijk aan en alles werkt eenvoudig. Aangezien de wagen veel gebruikt zal gaan worden, en ook regelmatig zal moeten worden in- en uitgeklapt (neerzetten in de hal, vervoer in de auto), maakt dit het leven toch een stuk aangenamer. Dus het lijkt de investering zeker waard.

En het goede nieuws is dat de Geo nauwelijks duurder is dan zijn voorganger! Voor de eenvoudigste Joolz day is de prijs op € 919,- terwijl voor de Geo (mono) € 999,- wordt gevraagd. Minder dan 10% duurder dus, en dit prijsverschil zal bij een tweede baby snel worden terugverdiend. Wel dient er dan nog een tweede wieg te worden gekocht, maar dat is een stuk kleinere investering dan een hele nieuwe wagen.

Doen?

Na een uitgebreide vergelijking van beide modellen Joolz zijn er eigenlijk weinig redenen te bedenken om voor de Day te kiezen. De Geo is duidelijk beter voorbereid op de toekomst, heeft tot die tijd een boodschappenmand van formaat, en is niet veel duurder dan de Day. En ook niet onbelangrijk: hebben we tóch niet dezelfde wagen als alle anderen...
© 2014 - 2024 Arietja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bugaboo Cameleon of Joolz Day?Je bent op zoek naar de perfecte kinderenwagen en je komt er maar niet uit? De juiste keuze maken tussen twee toppertjes…
Tips voor het aanschaffen van een kinderwagenTips voor het aanschaffen van een kinderwagenWanneer je zwanger bent, zijn er veel spullen die je moet aanschaffen voor je kindje en zeker wanneer het je eerste is.…
Kinderwagen voor pasgeboren baby - Waar moet je op letten?Kinderwagen voor pasgeboren baby - Waar moet je op letten?Al snel na de komst van de baby zal je je realiseren dat er nog heel wat essentiële zaken zijn die nog gekocht moeten wo…
De baby vervoeren; lopend, in de auto en op de fietsDe baby vervoeren; lopend, in de auto en op de fietsWanneer je naar buiten gaat met je baby, komt daar heel wat bij kijken! Er moeten heel wat spullen worden meegenomen. Ma…

Tips voor een gelukkig(er) kindTips voor een gelukkig(er) kindDe wens van iedere ouder: een gelukkig kind, nu en in de toekomst. Je wilt niets liever. Maar in hoeverre kun je als oud…
Spruw, een infectie in de mond van je babySpruw, het is een schimmelinfectie die voorkomt in het mondje van je baby. Hoe komen baby's hieraan, maar nog belangrijk…
Arietja (1 artikelen)
Gepubliceerd: 09-05-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.