Maak jezelf gelukkig

Maak jezelf gelukkig Veel mensen voelen zich tegenwoordig minder goed in hun vel. Dat is wel te begrijpen door alle hoge eisen die onze maatschappij ons oplegt. Met deze eenvoudige tips kun je jezelf of zelfs anderen een beetje (veel) gelukkiger maken!

Waarom mensen tegenwoordig minder goed in hun vel zitten

Steeds meer mensen voelen zich tegenwoordig ongelukkiger. Dit komt onder andere dat ze niet kunnen voldoen aan de eisen die de maatschappij stelt. Je bent mee of je bent net helemaal niet mee, en dan heb je een probleem. Of je vind maar geen werk en je voelt je eenzaam. Of je hebt net zodanig veel werk dat je geen tijd meer hebt voor ontspanning. Sommige mensen voelen zich ongelukkig omdat ze geen voeldoening halen uit het leven. Iemand wil bijvoorbeeld vliegtuigpiloot worden maar dat kan hij/zij niet omdat deze persoon slecht is met wiskunde. Of bijvoorbeeld een alleenstaande moeder die er altijd alleen voor staat en van weinig mensen wat hulp heeft. Deze zaken doen een mens sneller slechter voelen. Iemand kan ook minder goed in zijn/haar vel zitten omdat hij/zij misschien een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt. Met deze eenvoudige trucs kan jij jezelf eenvoudig wat beter doen voelen!

Doe eens wat voor jezelf en/of een ander

Tegenwoordig zijn mensen erg "zuinig" op het vlak van complimenten geven. Wat zeer jammer is. Want zowel een compliment geven én krijgen doen je beter voelen. Geef eens toe, als je iemand een compliment geeft, die glimlach op zijn/haar gezicht
is toch om zelf een glimlach van op je gezicht te krijgen? Iemand even gelukkig kunnen maken, doet je zelf toch ook even goed voelen? Dat is net hetzelfde met een compliment krijgen! Dat kleine moment van geluk, die aanmoediging die je laat weten dat je er mag zijn. Doet deugd, toch? Als het mogelijk is, doe dan eens wat voor een ander. Iedereen krijgt graag een beetje aandacht uit onverwachte hoek. Wees eens wat hoffelijker in het verkeer, help eens met de afwas of bel eens een vriend(in) om te vragen hoe het ermee gaat. Je zult er versteld van staan hoe voldaan het je doet voelen als je iemand anders een beetje gelukkiger kunt maken. Want zeg nu eerlijk, jij zou dat beetje aandacht uit onverwachte hoek ook wel eens leuk vinden.

Enkele manieren om je beter in je vel te voelen

Verwen jezelf eens goed!

Laat je eens helemaal onder handen nemen en trakteer jezelf op een zalige ontspannende massage! Ga eens naar de pedicure en de manicure. Ook een gezichtsverzorging kan deugd doen. Je kan je ook eens laten waxen! Je oksels, je benen, je bikinilijn of plekken met ongewenste haargroei. Je zult jezelf als nieuw voelen. Ook een leuke manier om jezelf weer wat zelfzekerheid te geven is door make-up te dragen. Hou het wel subtiel en doe geen overdosis fond de teint of lippenstift op. Mensen zullen zien dat je straalt, en zich toch afvragen hoe je dat gedaan hebt! En dat is net jou geheimpje dat je lekker voor jezelf kan houden.

Lach!

Lach zoveel je kan! Kijk eens een goede komedie film, kijk grappige filmpjes op internet of haal de leukste herinneringen boven samen met je vrienden! Dit maakt je niet alleen mooier maar je zal je er ook veel beter in je vel door voelen. Kijk eens in de spiegel en zeg elke morgen eens iets lief tegen jezelf! Moedig jezelf aan en laat aan jezelf weten dat je er mag zijn. Raar maar waar, na een tijdje neemt je zelfvertrouwen toe. Abnormaal of gek zijn bestaat niet, je bent gewoon anders.

Doe eens dat dure lingeriesetje aan en voel zélf het verschil

Haal eens dat duurdere lingeriesetje uit je kast en draag het gewoon. Je zult jezelf sexy voelen, en tegelijkertijd straal je dat ook meteen uit! En niemand hoeft te weten hoe jij dat doet.

Kijk naar jezelf om

Doe waar JIJ je goed bij voelt! Heb je geen zin om uit te gaan, blijf dan gewoon thuis en doe waar jij zin in hebt. Dit lijkt misschien eenzaam, maar een beetje tijd voor jezelf kan heus geen kwaad. Zeker niet als je een druk leven hebt. Wees verder ook niet te streng voor jezelf. Perfectionistisch zijn is heel simpel, maar het niet zijn is een heuse opgave. Wees eens blij met wat je zo al gepresteerd hebt en wees er terecht trots op.

Ga sporten!

Sporten is gezond en het maakt je gelukkiger! Door te sporten komen er bepaalde stoffen vrij die je vrolijker maken. Je hoeft ook niet alleen te sporten, vraag gerust een vriend(in) mee. Het geeft ook een meer structuur in je leven.

Ga eens shoppen, maar houd je budget in het oog

Schaf jezelf eens een paar leuke nieuwe schoenen aan! Of koop dat jasje dat je al zo lang wilt. Trek er eens een zonnige dag op uit naar de winkelstraat. Trakteer jezelf eens op een paar geweldige nieuwe dingen!
© 2012 - 2024 Creativesoul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pedicure - De voordelen van een voetverzorgingPedicure - De voordelen van een voetverzorgingVoeten kunnen tegen een stootje, en als je toevallig extra gewicht op je frame moet meenemen, krijgen de voeten er de vo…
Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…
Manicure: wat te verwachten?Wie goed voor zijn handen zorgt, kan besluiten deze met enige regelmaat te verwennen met een manicure. Deze schoonheidsb…
Thuiswerk als pedicureVanuit huis kun je gemakkelijk als pedicure werken. Hier zijn diverse opleidingen voor en je klanten komen bij je aan hu…

Na je vakantie een nieuwe start makenNa je vakantie een nieuwe start makenHeb je na je vakantie weinig zin om het dagelijks leven weer op te pakken? Sommige mensen raken tegen het einde van hun…
Ervaringen worden selectief verwerkt tijdens de slaapErvaringen worden selectief verwerkt tijdens de slaapDat we herinneringen en ervaringen tijdens onze slaap verwerken was al langer bekend. Dat onze hersenen tijdens het slap…
Creativesoul (14 artikelen)
Gepubliceerd: 02-09-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Leven
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.