BBB, depressieve gevoelens en te veel eten

BBB, depressieve gevoelens en te veel eten Voor veel vrouwen is naar hun gevoel de billen, buik en benen het probleemgebied van het lichaam. Verkeerde eetgewoontes en het eten dat rijk is aan koolhydraten en witte suiker geeft zijn sporen duidelijk na op de billen buik en benen. Vet hoopt zich genadeloos op het probleemgebied van de vrouw. Vet dat moeilijk er af te trainen is. Hoe kunnen we er voor zorgen dat we deze verkeerde eetgewoontes onder controle kunnen houden als we last hebben van depressieve gevoelens? Een overzicht:

Probleemgebied van de vrouw: De billen, de buik en de (boven) benen

Het bindweefsel van de buik, billen en de benen verandert met de loop der jaren. Door het ouder worden verslapt de huid en maakt minder collageen en elastine aan. Daar bovenop zijn de sporen van een of meerdere zwangerschappen, de overgang, gewichtsschommelingen en verkeerde eetgewoontes duidelijk zichtbaar op de buik, billen en de benen.

Slechte en verkeerde eetgewoonte van de vrouw

Enige vorm van depressieve gevoelens bevordert het slechte en verkeerde eetgewoonte van de vrouw. Ze heeft grote behoefte aan koolhydraat rijk voedsel. Vet hoopt zich genadeloos op de plekken waar het maar moeilijk weer vanaf komt: het bekende probleemgebied van veel vrouwen: de buik, de billen en de benen.

Depressie en depressiviteit

Vrijwel elke vrouw zal het beamen, welke vorm van depressitiviteit de vrouw ook heeft; een lichte depressie, een zware depressie, een winterdepressie, depressieve klachten rond de menstruatie, depressieve klachten na een zeer ingrijpende gebeurtenis, depressieve gevoelens na een zware infectieziekte, depressieve klachten na de geboorte van een kind en depressieve gevoelens rond de overgang: de behoefte aan voedsel dat rijk is aan koolhydraten en ook aan witte suiker is enorm!

Kenmerken depressie en depressieve klachten:

De meeste klachten van een depressie en/of van depressieve gevoelens zijn over het algemeen bekend:
  • Moeheid
  • Lusteloos
  • Verdrietig
  • Slapeloosheid
  • Algemeen gebrek aan belangstelling
  • Nergens geen zin in hebben
  • Geen behoefte aan sociale contacten

Belangrijkste kenmerk depressieve gevoelens:

Eigenlijk een van de belangrijkste kenmerk van het hebben van depressieve gevoelens, is bij veel mensen totaal onbekend: het lichaam vertoont een te kort aan zuurstof!

Depressieve gevoelens en slechte eetgewoontes

Iedereen met depressieve gevoelens zal niet altijd goed voor zichzelf zorgen. Er vaak zelfs slechte eetgewoontes op na houden, domweg omdat ze geen zin en zich te moe voelt om in de keuken een volwaardige maaltijd te maken. Makkelijker is om een pizza in de oven te schuiven, een zak chips open te trekken, veel koekjes bij de koffie en voor sommigen met depressieve gevoelens is dit werkelijk een maaltijd! Een maaltijd dat rijk is aan koolhydraten en vol zit met witte suiker. Deze slechte eetgewoontes laten zich ontgelden op HET probleemgebied van de vrouw: de buik, de billen en de benen.

Depressieve gevoelens bestrijden

Kunnen we zelf iets doen? Ja zeker! Waar we voor moeten zorgen, is dat onze hersencellen flink met zuurstof worden gevoed. Het tekort aan zuurstof in ons lichaam moeten we onmiddellijk gaan bestrijden! Zodra onze hersencellen regelmatig wordt gevoed door zuurstof, gaan we ons vrijwel onmiddellijk beter voelen! De vermoeidheid valt van ons af en al heel snel kunnen we weer redelijk functioneren! MITS we regelmatig ons lichaam en hersencellen van zuurstof blijven voorzien.

Bewegen en wandelen in de frisse buitenlucht

Het proces om alle depressieve gevoelens te verjagen door onze hersencellen van voldoende en regelmatig zuurstof te voorzien, is door flink, veel en ontspannend buiten in de frisse lucht te gaan bewegen. Wandelen in een flink tempo, waar goed op onze ademhaling wordt gelet! Elke dag minimaal een uur stevig doorwandelen, verjaagd iedere depressiviteit!!!

Huisarts, deskundige en/of behandelend arts

In de wereld van heden ten dagen ben ik me er sterk van bewust dat heel veel mensen er absoluut van overtuigd zijn dat genezing (van depressieve gevoelens) alleen plaats kan vinden door een voorgeschreven medicijn van de huisarts en/of behandelend arts. Laat je daarom altijd bij het vermoeden van depressieve klachten en depressiviteit behandelen door een bevoegd arts! Maar als je dagelijks een uur tot je beschikking hebt hoop ik van harte dat je de uitdaging aangaat om elke dag stevig en in een flink tempo gaat wandelen in de frisse buitenlucht! Heel veel sterkte iedereen toegewenst met de vervelende depressieve gevoelens en klachten! Roberta.
© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
BBB: buik, billen en benen: huidverzorgingBBB: buik, billen en benen: huidverzorgingHet probleemgebied voor veel vrouwen zijn de billen, de buik en de benen. Vet kan zich makkelijk ophopen en het is een g…
BBB: de billen, kledingadviesBBB: de billen, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
BBB: de buik, kledingadviesBBB: de buik, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
Depressie en diabetesHoe groot is de kans op een depressie in combinatie met diabetes? Waar kunt u op letten? Kan een depressie voorkomen wor…
mijn kijk opIk had een bijna dood ervaringEen bijna dood ervaring is inmiddels geen taboe meer in het ziekenhuis op de afdeling intensive care. Vaak weet men daar…
Bronnen en referenties
  • Dr. A vogel - De kleine Dokter
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 19-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Leven
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.