Vermijd bacteriën en wordt minder snel ziek!

Vermijd bacteriën en wordt minder snel ziek! Sommige stoffen of producten zijn een bron van bacteriën. Deze kunnen soms goedaardig zijn, maar vaak ook erg kwaadaardig. Ze kunnen ervoor zorgen dat we ziek worden, wat nare gevolgen kan hebben. Een goede hygiëne is daarom erg belangrijk om de verspreiding van bacteriën tegen te gaan. Volg daarom volgende tips om minder snel ziek te worden, of negeer ze en wordt sneller ziek.

Toetsenbord

Reinig het toetsenbord van je computer regelmatig. Op een gemiddeld toetsenbord zitten namelijk 400 verschillende bacteriën meer dan op een W.C.-bril, dat heeft een Britse studie aangetoond. Daarom is het aangewezen om je toetsenbord regelmatig te reinigen, dit kan door lucht door de toetsen te blazen en de toetsen te ontsmetten met ontsmettingsmiddel. Om de bacteriën van nature te verminderen was je best je handen voor het gebruik van het toetsenbord en is het aangeraden om niet langer te eten en te drinken in de buurt van het toetsenbord.

Mobiele telefoon

Ook je mobieltje is een haard van bacteriën, dagelijkse reiniging van het toestel is daarom aangeraden. Het grootste gevaar bij een mobieltje bestaat erin dat hij vaak in de buurt van de mond is. Mobieltjes dragen allerhande bacteriën op zich, deze worden nog erger wanneer de eigenaar ervan zijn handen niet regelmatig wast.

Piekeren

Geloof het of niet, maar hoe meer je piekert hoe sneller je ziek wordt. De lichamelijke weerstand zal afzwakken bij personen die teveel piekeren, waardoor het makkelijker is voor bacteriën om toe te slaan. De oude wijsheid zou dus wel eens waar kunnen zijn; wanneer je denkt dat je de griep gaat krijgen, zal je hem ook krijgen.

Trapleuning en klinken

Trapleuningen en klinken van deuren zijn enorm grote dragers van bacteriën. Vooral in openbare gebouwen zijn ze best zoveel mogelijk te vermijden. Tot op de dag van vandaag nog zijn er miljoenen mensen die hun handen niet wassen nadat ze op W.C. geweest zijn. Thuis wast natuurlijk iedereen zijn handen, maar het regelmatig reinigen van klinken en trapleuningen blijft toch aangeraden.

Op stap

Wanneer we een avondje uit gaan zijn we onderhevig aan een ontelbaar aantal bacteriën. Het begint al bij de mensen rondom ons die we niet kennen, velen hoesten weleens zonder hun hand voor de mond te houden. Of doen dit wel en nemen daarna een nootje uit de gemeenschappelijke kom. Maar ook alcohol maakt ons kwetsbaarder, het verzwakt immers ons afweersysteem en maakt ons aantoonbaar kwetsbaarder voor een longontsteking.

Tandenborstel

Het lijkt misschien gek, aangezien je hem gebruikt om iets te wassen, maar ook een tandenborstel is een haard van bacteriën. Na het gebruik goed uitspoelen en eventueel besprenkelen met mondwater zijn geen overbodige luxe. Wanneer er restjes in de tandenborstel blijven zitten zullen deze bacteriën aantrekken, niet erg gezond wanneer je daarna je tanden weer poetst. Tweewekelijks een nieuwe tandenborstel is geen overbodige luxe, dat hoeft trouwens geen duur exemplaar te zijn.
© 2011 - 2024 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kan een bacterie ziek worden?Kan een bacterie ziek worden?Bacteriën kunnen ziek worden: is dit waar? Van bacteriën kunnen mensen flink ziek worden. Het lichaam zit vol met bacter…
Het verschil tussen een virus en een bacterieHet verschil tussen een virus en een bacterieBacteriën en virussen zijn allebei erg klein. De mens kan van beide behoorlijk ziek worden. Voor beide geldt dat hoe ste…
Pneumokokkenziekte, kinderen en ouderenPneumokokkenziekte, kinderen en ouderenPneumokokkenziekte wordt veroorzaakt door bacteriën: pneumokokken. Deze bacterie kan longontsteking, bloedvergiftiging o…
De waarheid over antibioticaDe waarheid over antibioticaIedereen heeft wel eens antibiotica gekregen voor een aandoening of een infectie. Antibiotica zijn zelfs de meest voorge…

Water drinken is noodzakelijkWater drinken is noodzakelijkBestaat er een functie voor het drinken van water? Wat is de reden waarom wij, de mens, voldoende water moeten drinken?…
Hoeveel slaap heb je nodig?Hoeveel slaap heb je nodig?Hoeveel slaap heb je nodig? Dat verschilt van mens tot mens. Iedereen heeft slaap nodig, maar de slaapbehoefte kan sterk…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay
Harrys (177 artikelen)
Gepubliceerd: 02-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Leven
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.