Tien redenen waarom niet iedereen je leuk hoeft te vinden

Tien redenen waarom niet iedereen je leuk hoeft te vinden Sommige mensen raken echt van slag als niet iedereen hun leuk vindt. Ze doen er alles aan om een ander te behagen. Ze zijn bang om onaardig gevonden te worden, bang om buiten de groep te vallen. Vaak zijn deze mensen erg onzeker en hebben ze daardoor een grote behoefte aan aandacht en bevestiging. Ben jij één van die mensen? Lees dan verder.

Je schiet er niets mee op

Het helpt jou niet verder, wanneer je graag anderen behaagt. Je bent dan voortdurend bezig om je gedrag aan te passen aan een ander. En hoe goed je ook je best doet, het gaat je nooit lukken om door iedereen aardig gevonden te worden. In tegendeel zelfs, op zijn best wordt je een grijze muis die niet echt opvalt en in het slechtste geval zullen mensen zich aan je ergeren.

Je bent niet trouw aan jezelf

Wanneer je je voortdurend aanpast aan een ander, raak je het contact met jezelf kwijt. Weet jij eigenlijk nog wel wie jij bent? Wat vind jij belangrijk, wat zijn jouw meningen? Een vriendschap waarin je nooit voor je eigen mening uitkomt, waarin jij altijd het contact moet zoeken en waarin jij je altijd aanpast aan de ander is geen vriendschap. Zo'n vriendschap is leeg, zonder betekenis. De ander kent je niet eens.

Je ontzegt jezelf dingen

Wanneer je iedereens vriendje wil zijn, zal je niet zo snel iets ondernemen wat buiten het verwachtingspatroon valt. Je bent dan bang voor hun mening en dat zal je weerhouden. Bedenk dan dat mensen die je nemen zoals je bent je steunen, wat je ook gaat doen. Waarom zijn mensen die jou niet willen steunen, zo belangrijk voor je?

Dertien in een dozijn

Wanneer je graag wilt dat iedereen je leuk vindt, zal je je altijd sociaal aanvaardbaar opstellen. Je geeft dus niet je mening, wanneer die afwijkt van het gangbare, je laat dingen omdat ze anders zijn. Je vertelt niet inspirerend over je passies, omdat je bang bent dat mensen je raar vinden. Je wordt dus net als iedereen. Niet interessant, betrouwbaar maar saai.

Het gaat ten koste van jezelf

Wanneer je mensen probeert te pleasen, zal je geregeld dingen doen waar je geen zin in hebt. Zonde van je tijd en energie en het gaat ten koste van jezelf want je negeert je eigen behoeften. Bovendien kan je je tijd vast verstandiger besteden.

Mensen waarderen je minder

Wanneer je duidelijk je mening kan geven met steekhoudende argumenten, gewoon nee zegt wanneer je ergens geen zin in hebt en aantrekt wat jij leuk vindt in plaats van wat de groep aantrekt, dan krijgen mensen meer waardering voor je. Dat houdt natuurlijk niet in dat je onaardig, onbeleefd of ongevoelig moet zijn. Dat zijn eigenschappen die geen mens waardeert, maar je kan gewoon voor jezelf opkomen en je eigen mening uitdragen.

Je voelt je beter wanneer je je niet druk maakt om de mening van anderen

Je druk maken over de mening van een ander kost energie. Je richten naar een ander maakt ongelukkig, want je cijfert jezelf weg. Het wordt nog geen eens gewaardeerd, want de ander heeft het niet in de gaten. Wees gewoon jezelf en kom uit voor je gevoelens, meningen en passies. Misschien voelt het minder veilig, maar het levert veel ontspanning op en uiteindelijk ook sociale contacten die wel boeiend zijn.

Het gaat ten koste van je enthousiasme

Wanneer je je jezelf dingen ontzegt en probeert te voldoen aan verwachtingen van een ander, volg je niet je eigen pad en dat is frustrerend. Je kan niet verwachten dat andere mensen het met je eens zijn. Heel vaak zijn de beslissingen die je neemt discutabel, maar wanneer dit jouw overtuiging is en wanneer dit voortkomt uit jouw intuïtie, kan dit geen slechte keuze zijn. Natuurlijk is het beangstigend om je eigen weg te kiezen, maar dat is wel de enige manier om gelukkig te worden, anders zal je altijd blijven denken: “Had ik maar...”

Mensen respecteren je niet

Hoe kan je nu van mensen verwachten dat ze je respecteren, wanneer je jezelf niet respecteert? Je hebt geen respect voor je eigen mening, anders zou je hem wel uiten. Je schaamt je voor je gevoelens en je passies, anders zou je er wel over praten. Wees gewoon jezelf en heb respect voor wie je bent. Er zijn al genoeg anderen.

Het is goed om jezelf te zijn

Wat maakt het uit of je rustig of druk bent, sportief of asportief, creatief of onhandig, cultuurliefhebber of cultuurbarbaar? Jij bent jij, met al je goede en slechte eigenschappen en daar is niet mis mee.
© 2013 - 2022 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het aardigheidsyndroomAls je het vreselijk vind als iemand je niet leuk vindt, en er daarom altijd bent, voor iedereen klaar staat, met iedere…
Wees eerlijk! En voel je beterWees eerlijk! En voel je beterDe dagen beginnen weer langer te worden, het voorjaar komt eraan. En dan vraag je aan je partner “Kijk eens…Staat me dit…
Ontdek jezelf weer helemaal!Ontdek jezelf weer helemaal!De balans in je leven verloren? Ben je jezelf helemaal kwijt? Voel je jezelf niet meer de persoon die je vroeger was? Di…
Vreemdgaan: de op zoek naar jezelf affaireVreemdgaan: de op zoek naar jezelf affaireVele redenen en motieven zijn er om het vreemdgaan van de vreemdganger te verklaren. Verschillende typen en soorten affa…

Wat we met mate moeten genietenWat we met mate moeten genietenDat alcohol of veel vet voedsel niet gezond is, daar is iedereen zich wel van bewust. Maar er zijn ook gewone alledaagse…
Tien manieren om stress tegen te gaanTien manieren om stress tegen te gaanIedereen heeft wel eens last van een gezonde spanning. Dat is goed, spanning houdt mensen gefocust en zet aan tot actie.…
Bronnen en referenties
  • https://www.tonyasheridan.com/not-a-good-sign-if-everyone-likes-you/
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 15-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.