Veilig rijden met een Serengeti zonnebril!

Elke zonnebrillen fanaat weet het, voor autorijden is een Serengeti de uitkomst! Het wordt tijd dat iedereen dit leert, want goede zonnebrillen zijn bevorderlijk voor de verkeersveiligheid en daarom een aanrader.

Wat is Serengeti?

Serengeti is een Amerikaans bedrijf dat in 1985 opgericht werd in de staat Florida. Meteen maakte het merk naam in de zonnebrillen branche omdat het merk zich richtte op zeer goede glazen en innovatieve zonnebril technieken. Hun slogan werd: Performance, elegance, protection and style (werking, elegantie, bescherming en stijl). Tegenwoordig worden de brillen van het merk door celebs gedragen en wordt het gezien als de bril voor mensen die vliegen, rijden of sporten.

Wat maakt een Serengeti speciaal?

Wat Serengeti speciaal maakt is de glazen die het merk produceert voor de brillen. Het zijn niet zomaar glazen. Het zijn Serengeti glazen. Een aantal soorten glazen worden door het merk geproduceerd. Hieronder zal ik ze een voor een bespreken.

Soorten lenzen:
 1. Photochromic: Deze glazen maken kort door de bocht, het licht op de weg voorspelbaar. Het komt nog al eens voor dat je rijd en dat er ineens een boel scherp licht in je ogen valt. Deze glazen passen zich daarop aan zodat je dit niet door hebt en dus niet ineens verblind word. De glazen zijn Light Adapative.
 2. Polarization: Deze lens zorgt ervoor dat je geen last hebt van het afbuigen van licht. Daarom heb je een extra scherp beeld en wordt je niet afgeleid tijdens het rijden.
 3. Spectral Control: Bij deze glazen word het oog beschermd tegen blauw licht. Dit zorgt voor een zeer goed contrast. Blauw licht leid af, dit wordt voorkomen door deze lenzen, met al het veiligheidsvoordeel erbij!

Deze eigenschappen zijn verwerkt in een zevental lenzen. Dit zijn:
 • Drivers: Dit is een photochromic lens die, zoals de naam als doet vermoeden, voor autorijden geschikt is.
 • Drivers Gradient: Ook dit is een photochromic lens die wat bijgewerkt is. Daarom is de bril uitermate geschikt voor piloten.
 • Drivers Polarized: Een polarized lens die geschikt is voor autorijden.
 • 555NM: Deze lens is zeer geschikt voor zeer lichte omgevingen waarveel hinder ondervonden wordt van schitteringen.
 • 555NM Polarized: Dit is dezelfde als de voorgaande, maar dan nog een polarized.
 • Sedona: Deze lens is geschikt voor sporters. Mensen die graag skiën en golfen zijn blij met deze glazen door de grote contrasten die ontstaan.
 • Sedona Polarized: Dit is dezelfde lens als de voorgaande, maar dan nog polarized. Wederom geschikt voor sportlui.

Soorten frames
Afgezien van de lenzen, zijn de frames van een Serengeti de moeite waard. Er zijn drie soorten:
 1. Flex: Deze zijn heel comfortabel en licht.
 2. Metal Frames: Frames van monel, roestvrijstaal of titanium.
 3. Plastic Frames: Frames gemaakt van Zyl of injected Nylon.

Hoe kom ik aan een Serengeti?

Serengeti heeft een site waarop al de modellen van het merk te zien zijn. Tevens is daar meer uitleg over de glazen en frames te vinden. De brillen zijn vrij prijzig. Maar als je goed zoekt op het internet kun je goede koopjes vinden. Zo kocht mijn vriend zijn Serengeti Torini voor 140 dollar, in Nederland is de prijs van deze bril 320 euro.
© 2009 - 2024 Niamh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Handvaardigheid in de bovenbouw, zonnebrilHandvaardigheid in de bovenbouw, zonnebrilOp zoek naar een leuke creatieve opdracht voor het begin of einde van het schooljaar? Er zijn verschillende knutselopdra…
Overzetzonnebril: een zonnebril voor over je gewone brilOverzetzonnebril: een zonnebril voor over je gewone brilWil je als brildrager je ogen beschermen tegen de zon dan sta je vaak voor een dilemma: kies je voor een zonnebril op st…
De juiste zonnebril kiezen: sterkte, kleur, soort glazenDe juiste zonnebril kiezen: sterkte, kleur, soort glazenHet aanbod aan soorten zonnebrillen is enorm. Maar welke zonnebril is waarvoor geschikt? Welke zonnebril kan je het best…

LichaamsgewichtLichaamsgewichtLichaamsgewicht vertalen we als datgene wat de massa van het lichaam is. We benoemen het in kilogrammen. Daarin hebben w…
Gezondheid begint in je geest. Maak er gebruik van!Gezondheid begint in je geest. Maak er gebruik van!De filosoof Descartes bestempelde lichaam en geest eeuwen geleden als twee verschillende begrippen. Dat idee is achterha…
Niamh (113 artikelen)
Laatste update: 23-07-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.