De tattoo en body modification

De tattoo en body modification De tattoo is weer volledig in. Velen laten een nieuwe tattoo zetten. Over de hele wereld worden nieuwe tattoos geplaatst en ze komen voor in alle lagen van de bevolking. Maar body modification gaat nog een stuk verder dan een mooie tattoo. Volgens sommigen wordt ook bodymodification het een rage. Je kunt ook voor een tijdelijke tattoo kiezen.

De Tattoo

Een mooie tattoo is een kunstwerk. Vermaard zijn de mooie Japanse tattoos die veel in de Japanse criminele scène, de yakuzza, worden gebruikt. Het zijn niet slechts drie stipjes, maar hele kunstwerken die het lichaam bedekken. Vermaard waren ook de schilderingen op het lichaam van de Russische Tsarina Catherina de Grote eind 18e eeuw en van Tsaar Nicolaas II Aleksandrovitsj. Tattoos zijn in, maar voor vele jongeren is het hebben van een tattoo al lang niet meer genoeg. Om onderscheidend te zijn van anderen moet je tegenwoordig veel meer laten doen.

Welke tattoo neem je?

Mensen nemen een tattoo om allerlei redenen. Voor je zelf, omdat je van iemand houdt, om bij een groep te horen, gewoonweg omdat je het mooi vindt. Maar wat voor tattoo neem je. Ga eens kijken bij een tattoo shop en kijk eens rond op internet. Heb je al een leuke tekening of afbeelding gevonden, dan moet je ook zeker weten waar je het wilt plaatsen, in welke kleuren en hoe groot het moet zijn. Wil je een twee dimensionale tattoo of een drie dimensionale tattoo. Met tattoo shading kan het namelijk ook drie dimensionaal.

Body modification is een trend

Body modification is een uitgebreid containerbegrip en omvat allerlei lichaamsversieringen en -veranderingen en combinaties daarvan:
  • De tattoo;
  • Piercings;
  • Implantaten;
  • Splitsen van de tong;
  • Brandmerken.

Jongeren uit de underground hebben er veel voor over om zich te onderscheiden van anderen en tegelijkertijd met allerlei bodywork te behoren tot een groep gelijk denkende. Dit is een groep die bereid is zijn lichaam zichtbaar te veranderen. De tattoo en piercings zijn voor hen al een beetje uit. Je mag ze nog hebben, maar body modificatie gaat verder. In de VS is het een duidelijk waarneembare opkomende trend. En dat zal over niet al te lange tijd ook meer en meer naar Europa en Nederland komen. Het is er al, maar nog niet zo massaal als de piercings en tattoos. Het is de verwachting dat als allerlei popvideo’s deze creaties op het lichaam vaker laten zien, bijvoorbeeld via de gangster scène, ook body modification niet meer weg te denken zal zijn.

Enkele body modifications toegelicht

Zichtbare wijzigingen aanbrengen op het lichaam door middel van tattoos en piercings zien we tegenwoordig alle dag. Het wordt wel steeds extremer, omdat bijna geen deel van het lichaam onaangeroerd blijft. Toch gaat dit niet ver genoeg en vele jongeren in de VS willen zichtbaar verder gaan. Daarmee tonen ze, vinden ze, niet alleen uithoudingsvermogen, maar geven blijvend en duidelijk waarneembaar aan tot een bepaalde subcultuur te horen. Het gaat vaak om pijnlijke ingrepen die niet zonder gevaar zijn voor de gezondheid. Een goede verzorging is nodig, want allerlei infecties liggen op de loer. Het splitsen van de tong is zo’n optie. Niet ongevaarlijk, maar er wordt regelmatig voor gekozen.

Brandmerken

Ook brandmerken is een nieuwe rage in de dop. Voor velen is het wel even schrikken, maar vooral ook voor de ontvanger van het brandmerk. Het doet namelijk verschrikkelijk pijn. En daar zit nu vaak de sensatie. Men kiest een vorm uit of ontwerpt die zelf en gaat naar een shop die het ontwerp in het vlees inbrandt. Brandmerken is bij velen bekend van het markeren van dieren op ranches, of van de slaven van vroeger. Toch laat dat sommige jongeren niet weerhouden om het bij zichzelf te laten doen door een professional. En denk nou niet dat het, net als vroeger, beklemmend en vrijheden beperkt of afneemt. Wie het doet, doet het vaak juist om te laten zien dat hij vrij en anders is.

Implantaten

Het aanbrengen van implantaten kennen we vooral uit de plastische chirurgie. Maar het maakt nu ook steeds meer deel uit van de wens tot body modification. En dan doel ik niet op een grotere torso met de hulp van implantaten, maar jongeren die onder de huid op het voorhoofd horentjes laten aanbrengen en allerlei andere spannende modifications op armen of borst. Heel veel is er zo mogelijk.

Dermal Anchor Piercings

Veel minder ver gaand, maar wel in opkomst zijn de Dermal Anchor Piercings. Het zijn Micro Dermal Piercings in de vorm van een mini implantaat. Een titanium plaatje met een opstaand staafje, waarop je vervolgens bijvoorbeeld een Swarovski steentje of een ander juweeltje kunt vast schroeven.

Slot

Body modification en implantaten lijken niet meer tegen te houden. De toekomst moet uitwijzen hoe groot het gaat worden, of dat het toch beperkt zal blijven tot een relatief kleine groep. Maar dat dachten we een aantal jaren geleden ook van de tattoos en piercings en die zijn inmiddels niet meer weg te denken.
© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Behandelingen van stotterenStotteren kan heel erg vervelend zijn en de communicatie belemmeren. Er bestaan echter behandelingen om van stotteren af…
Mag je douchen met een nieuwe tattoo?Mag je douchen met een nieuwe tattoo?Heb je net een nieuwe tatoeage laten zetten? Dan moet je goed rekening houden met het genezingsproces. Om de tattoo mooi…
Bizarre manieren van lichaamsversieringBizarre manieren van lichaamsversieringVeel mensen hebben een tatoeage en/of piercing om hun lichaam te versieren. Maar wat als deze manier van lichaamsverfraa…
Help! Ik mag geen tatoeage van mijn oudersHelp! Ik mag geen tatoeage van mijn oudersWil jij graag een tatoeage, maar zeggen je ouders: ‘nee’? Dan wil je waarschijnlijk weten hoe je hen toch kunt overhalen…

Train je brein en geheugen met Brain TrainingTrain je brein en geheugen met Brain TrainingEen gezonde geest in een gezond lichaam en oefening baart kunst zijn twee gezegden die prima passen bij de noodzaak om j…
De tattoo als kunstDe tattoo als kunstNatuurlijk is een mooie tattoo laten zetten kunst en steeds meer mensen laten een tattoo plaatsen. Zelfs het Museon in D…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 24-06-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.