Afvallen is afvallen om af te vallen, maar niet altijd

Afvallen is afvallen om af te vallen, maar niet altijd De overheid moet meer geld beschikbaar stellen om mensen bewuster te maken van hun eigen verantwoordelijkheid. Een eigen verantwoordelijkheid op het gebied van gezondheid en gezond leven. Wetenschappers en politici zijn zich vaak onvoldoende bewust dat er meer is tussen hemel en aarde dan hun visie en mening over de wijze waarop mensen met de invulling van hun leven moeten omgaan. Hulpmiddelen als de BMI en de BMI index zijn nog geen garantie dat mensen ineens anders gaan leven.

Actieplan

Alle mensen zouden een actieplan moeten maken over hoe zij denken met de invulling van een gezond leven om te willen gaan. De overheid zou meer geld beschikbaar moeten stellen en actiever moeten omgaan met de belangen van de individuele burger. Vooral de ondersteuning van de individuele burger zou sterk verbeterd kunnen worden. Een actie om mensen gezonder te laten leven zou de overheid sieren. Een voordeel voor de overheid is dan weer wel dat er veel geld bespaard zal en kan worden op de gezondheidszorg. Ook de Raad voor de Volksgezondheid stelt in een advies dat er anders en beter met de gezondheid van de individuele mens zou moeten worden omgesprongen.

Kanker

Volgens de Raad voor de Volksgezondheid wordt 40 procent van de kankergevallen veroorzaakt door een ongezonde leefwijze. Volgens de Raad voor de Volksgezondheid zou de minister meer geld beschikbaar moeten stellen om de gemeenten en artsen in staat te stellen om te kunnen voorkomen dat mensen ongezond gaan of blijven leven en daardoor dus minder kans hebben om ziek te worden.

Kostenbesparing

De Raad voor de Volksgezondheid is ook van mening dat de wijze van vergoeding van de medische kosten zou moeten veranderen. De huidige vergoeding is nu gebaseerd op een activiteit die medisch handelen noodzakelijk maken en dit moet worden verandert in een vergoeding die de medici ontvangen als er preventieve werkzaamheden worden uitgevoerd. Immers een vergoeding voor het praten over overgewicht en de BMI en de BMI index van de persoon of het rook- en drinkgedrag zal of kan volgens de Raad voor de Volksgezondheidveel ziekteleed voorkomen en ook veel kosten in de huidige zorgstructuur besparen.

Kinderen

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat is ook gebleken uit experimenten met jongeren. Door met weinig middelen en kosten aandacht te schenken aan de BMI en BMI index van jonge kinderen werd het aantal kinderen met overgewicht met 6% teruggebracht en dat leverde een besparing op van 4% op de zorguitgaven. Volgens de Raad voor de Volksgezondheid wordt met iedere euro die geïnvesteerd wordt in preventieve maatregelen voor kinderen, minimaal drie euro op de zorguitgaven bespaard.

Schoolopleiding

Volgens de Raad voor de Volksgezondheid hebben vooral de mensen met een niet afgemaakte of alleen basisonderwijs een ongezonde leefstijl. Dit zou ondermeer blijken uit de BMI en de BMI index van een grote groep mensen. Daarom doet de Raad voor de Volksgezondheid een aantal aanbevelingen om de ongezonde leefwijze van kinderen tegen te gaan.

Preventieve maatregelen

Zo moet er een rookverbod komen op schoolpleinen en een hogere belasting op het ongezonde voedsel. Ook moet volgens de Raad voor de Volksgezondheid er meer door de overheid gedaan worden om de industrie bewuster te maken van de negatieve invloed die zij hebben om de menselijke gezondheid. Bijvoorbeeld na het verbod dat er geen transvetten meer in ons dagelijks eten mogen zitten, sterven er 1.500 mensen minder per jaar.

Sport als wapen tegen ziekte

Het bewegen in groepsverband en onder deskundige leiding beïnvloed de BMI en de BMI index op een positieve wijze. Onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen met kanker conditioneel vooruit gaan als ze sporten Zo zijn 2 op de 3 mensen die kanker hebben tijdens de chemo- en radiotherapie conditioneel vooruitgegaan. Deze vooruitgang is mede te danken aan het sporten en de positieve levenshouding.

© 2011 - 2022 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Symptomen van kanker bij honden herkennenSymptomen van kanker bij honden herkennenHoe kun je symptomen van kanker bij honden herkennen? Op welke symptomen moet je letten? Kanker bij honden klinkt als ee…
Tumoren, oftewel kankerTumoren, oftewel kankerTegenwoordig hoor je veel om je heen over mensen die kanker hebben (gehad). Het woord ‘kanker’ heeft dezelfde werking al…
Symptomen van kanker of tumoren bij katten herkennenSymptomen van kanker of tumoren bij katten herkennenSymptomen van kanker of tumoren bij de kat herkennen. Bij honden komt kanker veel vaker voor, maar ook katten kunnen er…
Botkanker, botmetastase, goedaardige bottumoren: behandelingBotkanker, botmetastase, goedaardige bottumoren: behandelingBot is het harde, bijna niet buigzame weefsel waaruit het lichaamsskelet bestaat. Het houdt het lichaam overeind, omhult…

Volledige ontspanningVolledige ontspanningHet is voor iedereen weggelegd! Er zijn talloze mogelijkheden om je te ontspannen en gelukkig gunnen we onszelf zo’n dag…
Spelend door het levenSpelend door het levenDat klinkt veelbelovend en strikt genomen kan het allemaal, maar we doen het enig moment gewoon niet meer. En waarom? ‘H…
Bronnen en referenties
  • http://www.rvz.net
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Gepubliceerd: 17-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.