Schoenen steeds belangrijker

Behalve mooie kleding, zijn we ook steeds meer “in” voor mooie en aparte schoenen. Wilde men eerder nog met name met kleding een statement maken, inmiddels kunnen we hier schoenen aan toevoegen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de schoen kan wel gemaakt worden. Door met aparte kleuren en materialen - leer alleen is het al lang niet meer - te werken, heb je desgewenst altijd unieke schoenen.

Mode maken

Dit alles impliceert dat de ouderwetse schoenmaker of eigenlijk de schoenontwerper ook weer in de mode is. Mooie handgemaakte schoenen van een ultieme leersoort en traditioneel gekleurd of gespoten in een opvallende kleur naar keuze. Ook de man kan tegenwoordig in iedere kleur naar keuze lopen.

Met vrouwen meer mogelijkheden

Als vrouw heb je nog meer mogelijkheden, want je kunt daar “de hoogte in” en met hakken worden er de gekste dingen gemaakt. Waarbij de plateauzool zelfs weer van stal gehaald is en deze bewerkt wordt met allerlei materialen of er worden “gaten” ingemaakt, zodat je onder de schoen door kunt kijken (en het een lichtgewicht schoen wordt). Voordeel bij de plateauzool is dat de hoogte feitelijk niet meer uitmaakt en je altijd comfortabel loopt. Verder is de veterlaars (oude Romeinen) weer in de mode, mogen sleehakken nog steeds en is de naaldhak op halve hoogte (4 tot 5 cm) weer modieus.

Bij vrouwen worden er ook meer mogelijkheden geschapen als het om materialen gaat. Naast leer wordt er ook veel gewerkt met bepaalde touwsoorten, jute, linnen en verschillende kunststofmaterialen. Bij die laatste is het altijd te vraag in hoeverre het zinvol is deze langere tijde te dragen. Deze stoffen zijn niet ademend en daar kan je dan weer zweetvoeten van krijgen. Als je een kunststof schoen draagt, draag deze dan nooit te lang. De schoen gaat ook niet naar de voet staan en kan dus gaan knellen.

Pasvorm

In tegenstelling tot de schoenen die in het verleden wel eens als “uitzonderlijk” betiteld werden, is nu de pasvorm uitermate belangrijk bij ieder type schoen, ook de “uitzonderlijke”. Geen kwaliteitsschoen kan er meer mee door als deze geen perfecte pasvorm heeft.
De schoen moet goed lopen, je voeten zijn belangrijk dus in schoenen gaan lopen die pijnigen is “not done”.

De schoen met een hak moet een dusdanige leest hebben dat deze nog steeds comfortabel loopt en dat is vakwerk. Of een vrouw goed op hakken kan lopen, ligt natuurlijk aan de vrouw zelf. Maar op iedere hoogte worden modieuze schoenen gemaakt, wat maakt er dat nooit “nee” verkocht hoeft te worden. De diversiteit wordt breed overal in doorgetrokken.

Betaalbaar

Of iets betaalbaar is, is voor iedere portemonnee weer anders. Natuurlijk zal je bij de discounters nog steeds voor enkele tientallen euro’s een schoentje kunnen kopen, maar dat is geen kwaliteit en daar mag je, behalve omhulsel voor de voeten, dan ook niets meer van verwachten. Als dat is wat je wilt is dat natuurlijk prima, maar niet te vergelijken met een maatwerkschoen. Waarbij we het nog niet eens over aparte creaties hebben en apart gespoten of volledig in opdracht van.

Een goede maatwerkschoen met een goede kwaliteit leer begint bij zo’n € 200/€ 250 en kan oplopen tot zo’n € 3500. Het is maar net wat je wilt én wat je kunt en wilt betalen. Maar ook al ga je voor de schoen van enkele tientallen euro's, neem altijd een schoen die goed zit en ga geen schoenen kopen als je al uren gewinkeld hebt. Dan is zelfs enkele tientjes voor schoenen weggegooid geld.
© 2014 - 2024 Dressedbyfaisel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schoenen kopen die echt goed passenSchoenen kopen die echt goed passenBij het kopen van schoenen gaat onze eerste aandacht vaak uit naar het model, de uitstraling en of de schoen past in het…
Liefdadigheidsorganisatie Soles4SoulsKleine stapjes zijn nodig om de wereld een betere plaats te maken voor ons allemaal. Mensen in nood hebben alles nodig,…
MBT-schoenen: afvallen en sterker wordenAfvallen of sterker worden dankzij je schoenen? Schoenenfabrikant MBT heeft een aantal schoenen op de markt gebracht waa…
Wanneer en welke kinderschoenen kopen? Tips en adviesWanneer en welke kinderschoenen kopen? Tips en adviesWanneer je kind loopt of bijna loopt is het een goed moment om de eerste kinderschoenen te kopen. Maar welke kan je het…

Universele kleuren in kledingUniversele kleuren in kledingEr zijn van die kleuren die het overal en altijd goed doen. Kleuren die iedereen zomer, herfst, lente of winter –type oo…
Zomerse outfit voor hem of haarDe lente zet door en dan gaan we ons vaak beter en vrolijker voelen, willen dit vervolgens uiten en daar horen nieuwe kl…
Dressedbyfaisel (32 artikelen)
Gepubliceerd: 22-05-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.