Agent Provocateur: het luxe en ondeugende lingeriemerk

Een vrouw wil zichzelf af en toe verwennen met mooie lingerie. In Nederland gaan wij dan vaak naar de Hunkemöller, maar je hebt ook lingeriespeciaalzaken. Deze lingeriespeciaalzaken verkopen lingeriemerken uit een wat duurder segment. Agent Provocateur is zo’n merk uit het duurder segment. Het Britse merk staat bekend om haar uitdagende lingerie die komt in een luxe lichtroze doos met sierlijke letters.

Sensueel en pikant

Agent Provocateur is opgericht in 1994. De eigenaren, Serena Rees en Joe Corré, zijn eerst gestart met een boetiek in de wijk Soho in Londen. De eerste winkel was meteen een succes. Maar Amerikaanse sterren hebben het merk meer internationale bekendheid gebracht. Nu heeft het lingeriemerk ongeveer honderd verkooppunten.

Het merk staat vooral bekend als sensueel, zelfverzekerd en pikant. De campagnevideo’s dragen dat ook altijd uit. Zo vond men de campagnevideo met Kylie Minogue die rijdt op een rodeostier in lingerie wel wat controversieel. Deze video is zelfs paar keer verbannen. Ook zijn er campagnevideo’s waarbij de modellen een striptease weggeven. Daarnaast zijn de modellen in advertenties vaak afgebeeld met zweepjes of handboeien. Of de modellen hebben alleen ‘nipple tassels’ op hun tepels. Dit zijn een soort cupjes die je op je tepel plakt.

Assortiment

Wat voor ondeugende lingerie er dan wordt verkocht, zijn onder andere korsetten, jarretels en kruisloze slipjes. De lingerie bevat soms veel bandjes en hierdoor associeer je het met bondage. Naast lingerie wordt er ook slaapkleding, panty’s, zwemkleding, accessoires, buitenkleding en parfum verkocht. Verder verkopen ze ook bruidslingerie. De zwemkleding is ook erg geliefd bij Amerikaanse sterren. Zo zijn Sofia Vergara, Kim en Kourtney Kardashian al gespot in een gekleurde bikini van het merk.

Prijzen

Gezien Agent Provocateur als luxe lingeriemerk wordt gezien, betaal je daar ook naar. De prijzen voor een beha starten bij 140 euro en kunnen oplopen tot 600 euro. De prijzen voor een slipje starten bij 35 euro en lopen op tot 475 euro.

Verpakking

Bij zo’n luxe lingeriemerk hoort ook een luxe verpakking. De lingerie wordt altijd verpakt in zwarte tissue papier en gaat dan in de iconische lichtroze doos met een zwarte satijnen strik. Op de doos staat Agent Provocateur in zwarte sierlijke letters.

Kwaliteit

Niet alleen het ondeugende maakt Agent Provocateur een mooi lingeriemerk. Agent Provocateur gebruikt stoffen die uit Frankrijk komen en het kant is van de beste kwaliteit, volgens de eigenaren. De lingerie is erg delicaat en bevat soms allerlei cut-outs (openingen) die netjes zijn afgewerkt. Dit maakt het lingeriemerk zo uniek en geliefd bij vrouwen.

Bekende modellen

In het verleden heeft Kate Moss model gestaan voor Agent Provocateur. Vervolgens heeft de actrice Maggie Gyllenhaal geposeerd voor het lingeriemerk. Ook Rosie Huntington-Whiteley heeft model gestaan in het begin van haar carrière. Eind 2014 werd bekend dat de 44-jarige Naomi Campbell het nieuwe gezicht van het lingeriemerk is. Zij hebben voor haar gekozen vanwege haar lichaam en haar sterke persoonlijkheid.

Daarnaast werkt Agent Provocateur samen met de actrice Penelope Cruz en haar zusje Monica Cruz. De zusjes hebben lingerie ontworpen voor het label L’Agent by AP. Dit label is van Agent Provocateur, maar de prijzen zijn net iets lager. De collectie bestaat uit felgekleurde lingerie en meisjesachtige beha’s en slipjes.

Verkooppunten in Nederland

In Nederland heeft Agent Provocateur een vestiging in de P.C. Hoofdstraat in Amsterdam. Daarnaast is Agent Provocateur verkrijgbaar in de Bijenkorf Amsterdam en Rotterdam. Tot slot heeft Agent Provocateur een webshop, dus online bestellen is ook mogelijk.
© 2015 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leren Lingerie - Iets Voor Jou?Leren lingerie is een van de meeste provocatieve lingerie die je ooit zult dragen. Ben je bescheiden of terughoudend? Da…
In vijf stappen succesvol lingerie voor vrouwen kopenIn vijf stappen succesvol lingerie voor vrouwen kopenHet kopen van lingerie voor je vriendin of vrouw is voor sommige een lastige opgave. Zo lastig dat het geven van lingeri…
Samen winkelen voor erotische lingerieVoor een stelletje is het samen op zoek gaan naar erotische lingerie een fantastische manier om jullie seksleven een nie…
Hunkemöller, gespecialiseerd in lingerie en badmodeHunkemöller, gespecialiseerd in lingerie en badmodeZoek je nieuw ondergoed, een lingerie setje of een bikini? Dan is de kans groot dat je ook een kijkje gaat nemen in een…

H&M en bekende modeontwerpersH&M en bekende modeontwerpersErling Persson kwam in 1947 met het idee om een kledingwinkel te starten met lage prijzen. In 2012 stond H&M op nummer 2…
De kledingstijl van Kim KardashianKim Kardashian staat erg bekend om haar figuur. Zij weet dat zelf ook en draagt daarom kleding die haar zandloperfiguur…
Bronnen en referenties
  • www.agentprovocateur.com
  • http://www.glamour.nl/fashion/nieuws/gallery/naomi-campbell-voor-agent-provocateur-2039
  • http://fashion.telegraph.co.uk/galleries/TMG9049008/The-famous-bodies-of-Agent-Provocateur.html
  • http://www.fashionunited.nl/Nieuws/Leads/%91Vrouwen_die_Agent_Provocateur_proberen,_komen_terug%92_2012100437475/
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 10-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.