De modekleuren van herfst en winter 2015/2016

De modekleuren van herfst en winter 2015/2016 In elk seizoen heb je in de modewereld te maken met verschillende stylen en kleuren. Wat is in, of wat is juist helemaal niet meer in. Welke kleuren worden de trend en waarmee kun je ze het beste combineren. In de lente worden deze kleuren vaak al bekendgemaakt, maar tegen de tijd dat de herfst begint, dan beginnen de meeste mensen pas met het uitzoeken van hun herfst- en winterkleding.

De modetrends van het winterseizoen 2015/2016

Elke modeseizoen gaat uit van beknopte termen waarmee je meteen een bepaald gevoel krijgt. De termen die horen bij de mode van dit seizoen zijn o.a. comfortabel, natuurlijk, sportief en klassiek. Vooral natuur is heel belangrijk geweest bij het bedenken en zoeken van de kleuren voor het najaar van 2015. Elke term is weer te koppelen aan een kleur, print of materiaal, zodat je dus op deze manier je kledingkast kunt stylen volgens de nieuwste trends.

De kleuren van dit seizoen

In dit seizoen merk je dat de kleuren uit het verleden weer naar boven komen. Er is veel inspiratie gehaald van de kleuren uit de jaren zestig en zeventig. Het voordeel van dit seizoen is, dat er een grote keuze is als het gaat om modekleuren. In de zomer van 2015 waren de pastelkleuren heel erg in, zoals lichtroze. Deze kleur hoef je voor het najaarseizoen niet uit je kast te halen, want die kan gewoon mee, maar dan combineer je het met wat andere trendy kleuren. De combinatie van de kleuren zwart en wit kun je blijven houden en passen over het algemeen overal bij. De allerbeste kleuren voor dit seizoen zijn de warmere aarde tinten, zoals de verschillende oranje- en bruintinten, en de mooie dieprode kleur marsala. Ook de groentinten zijn favoriet dit seizoen. Er is een top 10 van modekleuren samengesteld door modekenners voor het najaar van 2015.

Top 10 modekleuren

Voor dit seizoen zijn er 10 kleuren die de trend zijn en dat zijn de volgende kleuren:

1. Dried Herb1. Dried Herb
2. Marsala2. Marsala
3. Biscay Bay3. Biscay Bay
4. Reflecting Pond4. Reflecting Pond
5. Desert Sage5. Desert Sage
6. Stormy Weather6. Stormy Weather
7. Oak Buff7. Oak Buff
8. Cashemere Rose8. Cashemere Rose
9. Amethyst Orchid9. Amethyst Orchid

10. Cadmium Orange10. Cadmium Orange

Hoe te combineren

Hoe lastig het soms ook is, al die nieuwe kleuren, je hoeft er echt niet meteen je kledingkast voor op de kop te gooien. Vaak heb je toch al wel aan aantal basiskleuren in je kast liggen en kun je oud met nieuw combineren. Maar welke kleuren passen nou goed bij elkaar?

Dried Herb

Dit is de kleur van gedroogde kruiden, maar wordt ook wel eens militairgroen of safarigroen genoemd. Deze kleur kan makkelijk gecombineerd worden met andere kleuren uit de top 10. Gecombineerd met bijvoorbeeld de kleur stormy weather heb je een zakelijke look, maar als je het combineert met de kleur desert sage dan is het veel natuurlijker. Ook cadmium orange kan heel goed samengaan met de dried herb kleur.

Marsala

Deze dieprode kleur met een koperbruine ondertoon is de topkleur van dit seizoen en zie je veel terug, zowel in kleding als in woonaccessoires. Zeer goed te combineren met de kleuren stormy weather, maar ook met grijs en zwart heb je een supercombinatie.

Biscay Bay

De biscay bay-kleur wordt ook wel de 'kleur van de zee' genoemd, zoals het water in de Golf van Biskaje. Het hoort bij blauwtinten, maar heeft groene aspecten. Deze kleur is met heel veel kleuren te combineren. Voor een rustige look combineer je deze kleur met zwart, wit, grijs, blauw, groen en andere neutrale tinten. Wil je een fellere look, combineer het dan met geel-, oranje, paars-, roze en rode tinten. De nieuwe kleuren stormy weather en cashmere roze kunnen hier ook goed mee gecombineerd worden.

Reflecting Pond

Deze koele, donkerblauwe kleur zorgt voor een rustige en veilige look. Wil je dus gaan voor een serieuze look, dan kun je altijd deze kleur gebruiken. Hij is heel makkelijk te combineren met de kleuren zwart, grijs, wit en blauw. Wil je wat fleuriger voor de dag komen, combineer deze kleur dan met roze, rode, oranje en geel tinten.

Desert Sage

Dit is een koele, groen, grijsachtige kleur en is niet aan tijd gebonden. Deze kleur kun je altijd gebruiken als basiskleur. Makkelijk te combineren met zwart, wit en veel poedertinten. Wil je wat meer kleur geven aan je look, combineer dan deze kleur met oranje bijvoorbeeld de cadmium orange kleur, of ga voor rood-, roze, paars-, blauw- en groentinten.

Stormy Weather

Deze kleur doet je denken aan de donkere, regenachtige dagen die je in het najaar kunt hebben. Stormy weather is een donkere blauwgrijze kleur, vandaar ook zijn naam. Ook deze kleur is eenvoudig te combineren met wit en zwart. Voor een frisse uitstraling combineer je deze kleur met gele, oranje, rode en paarse tinten. De kleur cashmere roze past hier heel erg goed bij. Kies je bij deze kleur voor donkere, neutrale kleuren, dan is je look vrij somber.

Oak Buff

Okergeel is een echte herfstkleur die rust en warmte uitstraalt. Deze kleur staat heel mooi bij mensen met een donkere huidskleur. Het is heel goed te combineren met koele kleuren. Draag het bijvoorbeeld met de kleuren reflecting pond of met stormy weather, of combineer het met zwart en wit. Ook passen de neutrale bruine, blauwe en groene tinten goed bij deze kleur.

Cashmere Rose

Bij fashion wordt deze kleur vaak veel bleker of paarser getoond, dus zijn hier nogal veel verschillen in te vinden. Het is in principe een zachte, poederachtige kleur en heel goed te combineren met zwart en wit, maar ook de blauwe, grijze en groente tinten, waaronder de kleur desert sage, passen hier goed bij.

Amythist Orchid

Deze paarsachtige kleur wordt 'de parel in de kroon' genoemd. Deze levendige kleur is uniek en gewaagd en past goed bij basiskleuren zoals zwart, grijs en wit. Wil je toch iets met meer kleur erbij dragen, dan zijn de donkerblauwe en groente tinten erg geschikt.

Cadmium Orange

Deze oranje kleur brengt je terug naar het verleden, naar de jaren zestig en zeventig. Het is een warme kleur en roept plezier en fantasie op. Ook deze kleur kun je makkelijk combineren, maar omdat de kleur al zo overheerst kun je ervoor kiezen om het rustiger te houden. Dat doe je door deze kleur te combineren met zwart, wit, rood- en bruintinten. Wil je toch een kleurrijk geheel, combineer het dan gerust met geel, paars, blauw- en groentinten.
© 2015 - 2024 Brubo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mode voor het najaarMode voor het najaarDe zomer is nog in volle gang of de najaarsmode doet al zijn intrede. In de winkels hangt de nieuwe warmere kleding naas…
Studiefinanciering 2020-2021: de bedragenStudiefinanciering 2020-2021: de bedragenHoeveel studiefinanciering krijgt u in studiejaar 2020-2021, hoeveel studievoorschot? De studiefinanciering is in het we…
Arbeidsverleden berekenen en WW (2019, 2020, 2021)Arbeidsverleden berekenen en WW (2019, 2020, 2021)Uw arbeidsverleden is van groot belang voor de berekening van uw recht op de maximale duur van een WW-uitkering na ontsl…
Universele modekleuren voor de winterUniversele modekleuren voor de winterHet sterk veranderende modebeeld van jaren geleden is voorbij, alles mag en kan. Dat maakt het een stuk aantrekkelijker…

Amerikaanse (US) baby- en kinderkledingmaten omrekenenAmerikaanse (US) baby- en kinderkledingmaten omrekenenAmerikaanse (US) baby- en kinderkledingmaten zijn heel anders dan onze Nederlandse (Europese) maten. Bij ons zijn de mat…
Kleding van bamboe: de voor- en nadelenKleding van bamboe: de voor- en nadelenDe snelstgroeiende bamboeplant groeit met maar liefst een meter per dag. Gunstig voor fabrikanten die de (zogenaamd) duu…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Gabrielfam, Pixabay
  • http://trendbubbles.nl/top-10-modekleuren-herfst-winter-2015-2016/
  • http://rubriek.nl/mooi/mode-kleuren-herfst-winter-2015-2016
  • http://fashionmeetsbeauty.nl/2015/08/24/fashion-kleuren-herfstwinter-2015/
Brubo (102 artikelen)
Laatste update: 21-03-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.