Modebeeld van de Nederlandse vrouw

Modebeeld van de Nederlandse vrouw Is de Nederlandse vrouw modebewust? Of kleedt zij zich vooral praktisch? Volgt ze de mode op de voet of heeft ze geen gevoel voor stijl? Kleedt de Nederlandse vrouw zich onmiskenbaar Nederlands, zoals een echt poldermodel? Is de kledingwijze een bron van inspiratie voor internationale modeontwerpers? Wat is goed aan de Nederlandse kledingstijl en waar mag ze wat meer aandacht aan besteden? Enkele tips en adviezen voor de Nederlandse vrouw om er vrouwelijker en verzorgd er uit te zien.

Zelfverzekerde houding

De Nederlandse vrouw kleedt zich onmiskenbaar met een zelfverzekerde houding, op basis van gelijkwaardigheid. De Nederlandse vrouw is ontspannen en door deze houding is ze voor veel mensen een charmante verschijning.

Kledingstijl

Een echt typisch Nederlandse kledingstijl is de “Doe maar gewoon, dan doe ik al gek genoeg.” En dat is jammer. Iets meer vrouwelijkheid en iets meer verzorging door wat vaker naar de kaper en pedicure te gaan, staat de Nederlandse vrouw prachtig! De Nederlandse vrouw hoeft er namelijk niet minder verzorgd eruit te zien door zich toch typisch Nederlands te kleden. Iets meer sensueler, iets meer ontspannen en iets meer elegantie misstaat de Nederlandse vrouw absoluut niet!

Bijzonder kledingstuk

Iets typisch Nederlands is om een prachtig kledingstuk te kopen, iets om echt trots op te zijn, en het vervolgens niet te dragen want dat is “zonde!” Stel dat er een vlek op komt! Draag het! Vooral als dat speciale kledingstuk jou het gevoel geeft dat je een prinses bent. Je zult versteld staan van de positieve reacties.

Verzorgd uiterlijk

Wat de Nederlandse vrouw moet leren is om vaker aandacht aan haar uiterlijk te besteden. Een verzorgd uiterlijk is aantrekkelijk. En zodra jij je er goed verzorgd uit voelt zien, straal je positieve energie en plezier uit naar je omgeving. Een goed verzorgd uiterlijk krijgen we door:
  • Vaker en met regelmaat naar de kapper te gaan,
  • Volg de adviezen van de kapper op en gebruik goede haarverzorgingsproducten,
  • Vaker en met regelmaat naar de manicure gaan.

Verschillend

Ondanks de typische Nederlandse kledingstijl, kleedt iedere vrouw zich totaal verschillend. De een kan zich lekker eigenwijs kleden, de ander mixt design met vintage. Dat is ook een van de leukste kanten van het modebeeld van de Nederlandse vrouw: ze kleden zich verschillend. Het modebeeld en modebewustzijn van de Nederlandse vrouw is voor veel internationale modeontwerpers een bron van inspiratie.

Feestkleding

Het is bijzonder treurig gesteld met de feestkleding en kleding voor feesten en speciale aangelegenheden van de Nederlandse vrouw. Meer aandacht besteden aan feestkleding is een must. De Nederlandse vrouw mag zich echt wat meer “updressen” in plaats van “downdressen.”

Draag hakken

Een typisch Nederlands verschijnsel in de modewereld is het dragen van platte schoenen, want dat is nou eenmaal praktisch. Toch zou de Nederlandse vrouw wat vaker hoge hakken mogen dragen: het ziet er vrouwelijker, eleganter en charmanter uit. Bovendien, door het dragen van hoge hakken voel je een compleet ander mens. Iedere vrouw loopt ook rechter door het dragen van hogere hakken. De hakken hoeven geen torenhoge hakken te zijn, tegenwoordig zijn er genoeg schoenen met hak die toch praktisch zijn.

Voorbeeldfunctie

De Nederlandse vrouw is zeker modebewust: ze weet wat ze wil en wat ze mooi vindt. Maar een zekere hulp met styling zou niet gek zijn. De Nederlandse vrouw kan iets moois kopen, maar dan vervolgens niet precies weten hoe ze het moet dragen. Voorbeeldfuncties zouden een uitkomst zijn die de Nederlandse vrouw een handje helpen, zoals tijdschriften die de laatste mode behandelen en stylingtips geven.

Stoere meisjes

De Hollandse meisjes willen graag stoere meisjes zijn. Heerlijk in spijkerbroek met leren laarzen. Een “easy going” look, vol met leer en jeans. Interessante en inspirerende combinaties worden gecreëerd door het mixen van duurdere modemerken met tweedehands.
© 2010 - 2022 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stylisten, waarom zijn ze zo machtig geworden?Stylisten, waarom zijn ze zo machtig geworden?Waarom hebben de stylisten van beroemdheden tegenwoordig zoveel macht? Vroeger zorgden ze alleen ervoor dat mensen goed…
Chasin' denim kledingChasin' denim kledingChasin' is een kledingmerk dat verkocht wordt in de winkels van score. Het is een merk geworden met eigen Chasin winkels…
Kleed je net zo tijdloos als een ParisienneKleed je net zo tijdloos als een ParisienneSta je ook elke ochtend of vóórdat je uit gaat voor je kledingkast te dralen omdat je weer niets hebt om aan te trekken?…

Prada, Italiaans modehuisPrada, Italiaans modehuisAl sinds 1913 staat Prada het modehuis uit Milaan, Italië voor luxe, stijl, kwaliteit, status en weelde. Prada ontwerpt…
Het nieuwe zwartHet nieuwe zwartZwart is zo’n kleur die je altijd en overal terug ziet komen. In de zomermaanden wellicht iets minder dan in de winterma…
Bronnen en referenties
  • RED magazine, the best things in life - September 2010 - Poldermodellen - Barbelijn Bertam en Elleke van Duin.
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 27-09-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.