Dikke kuiten: laarzen kopen

Dikke kuiten en leuke laarzen, kan dat? Extra kuitruimte is nodig in een laars voor iemand met dikkere kuiten. Een standaard laars is niet altijd geschikt voor dikke kuiten wegens gebrek aan extra kuitruimte. Heel veel mensen hebben dikke kuiten en ondervinden grote problemen met de aanschaf van leuke laarzen. Waar kan je laarzen kopen geschikt voor dikke kuiten? Welk stijladvies bestaat er voor vrouwen met dikke kuiten die graag lange laarzen willen dragen?

Probleem

Elke keer als de herfst aanbreekt, lijkt het modeseizoen niet zonder leuke laarzen in de garderobekast te kunnen. Daar sta je dan met je probleem: dikke kuiten en leuke laarzen, kan dat? Ja zeker wel! Tegenwoordig kan alles! Ook voor vrouwen met dikke kuiten of vrouwen die extra kuitruimte nodig hebben in hun laarzen: er zijn leuke laarzen te koop voor dikke kuiten!

Modestijl ontwikkelen

Niets is zo erg als je eigen modestijl ontwikkelen, een paar prachtige laarzen tegenkomen die helemaal past in jouw modestijl plaatje, maar de laarzen zitten vreselijk: ze knellen de kuiten af en doen pijn. Een pijnlijke modestijl fout: draag nooit standaard gewone laarzen als je dikke kuiten hebt: de mooie laarzen blijven in een hoekje staan en worden nooit gedragen. Zonde van het geld!

Drama

Zodra de winter weer voor de deur staat, ontstaan voor veel mensen een klein drama: laarzen kopen met dikke kuiten is niet leuk! Het is voor veel vrouwen een drama zodra het laarzenseizoen aanbreekt: de confrontatie met de volle kuiten. Geen enkele laars die past. Waar zijn de schoenenwinkels toch die wel laarzen verkopen voor mensen met dikke kuiten?

Stijladvies

Voordat we de laarzen gaan kopen met extra kuitruimte, eerst het volgende: Iedere vrouw met:
 • Dikke kuiten,
 • Dikkere kuiten,
 • Volle kuiten,
 • Stevige kuiten,
 • Gespierde kuiten,
 • Hangende kuiten.
Zou het volgende stijladvies van harte moeten nemen:
 • Draag nooit te smalle hakken,
 • Draag nooit enkellaarsjes,
 • Draag nooit laarzen halverwege de kuit,
 • Draag het liefst laarzen met een dikkere hak waardoor je kuiten slanker lijken,
 • Draag laarzen tot aan de knie: deze lijken je kuiten slanker te maken,
 • Draag nooit te strakke laarzen,
 • Draag nooit te wijde laarzen,
 • Een laars met een hogere hak doen je slanker lijken.

Laarzen in kuitmaten

Leuke laarzen in 21 verschillende kuitmaten, modieuze laarzen en stijlvolle trendlaarzen in 21 kuitmaten! Voor iedereen met dikke kuiten die op zoek is naar een mooie, tijdloze laars is de website Duoboots.nl waar online laarzen gekocht kunnen worden met extra kuitruimte, en met wijde kuitruimte, onmisbaar. De site geeft stijladvies en heeft kuitmaten, de omtrek van de kuit, vanaf 30 cm tot en met laarzen met een kuitomtrek van 50 cm! Weet je niet precies welke maat je kuit heeft? De site geeft online hulp om te bepalen welke kuitmaat iemand heeft. Hier kunnen klanten elkaar feedback geven en een bericht achterlaten aan toekomstige klanten hoe een bepaald type laars bevalt. De site is bijzonder overzichtelijk en een aanrader voor iedere laarzenliefhebber met dikke kuiten! Op Duoboots.nl kan je laarzen uitkiezen:
 • Op maat,
 • Op kuitmaat,
 • Op kleur,
 • Op hakhoogte,
 • Op materiaal,
 • Op voering,
 • Op gelegenheid (feestje, stoer, of werk) en
 • Op lengte.

Handgemaakt

Op maat gemaakte laarzen is natuurlijk een optie voor iedereen met dikke kuiten. Modieuze laarzen met bredere kuitmaten is nu voor iedereen weggelegd met VonJeanet Footwear Fashion. Ze werken nauw samen met schoen winkeliers die hun klanten graag een extra service geven. Bezoek hun site om de schitterende handgemaakte laarzen eens te bekijken. VonJeanet is in staat om laarzen te maken tot en met kuitmaat 83!

Grootste online collectie

Volgens Omoda hebben zij de grootste online collectie schoenen en laarzen, waaronder ook laarzen met verschillende kuitwijdtes, waaronder:
 • Small,
 • Medium,
 • Large,
 • Extra large en
 • Extra extra large.
Voor iedereen met een dikkere kuitmaat die op zoek is naar een geschikte laars, is de site een aanrader. Voor diegene met kuitmaat extra large en dikker is de site geen aanrader: het is zelfs bedroevend hoe weinig nog van de leuke collectie laarzen over blijft als de klant echt dikke kuiten heeft!

Laarzenspecialist

Er bestaat in Nederland een laarzenspecialist die laarzen heeft voor dikke kuiten en een van de betere schoenenmakers is: JJ Footwear: de laarzenspecialist voor alle kuiten. Op hun website kan iedereen de juiste kuitmaat uitrekenen. Super handig is hun zoekoptie om dicht bij jou in de buurt een winkel te vinden met laarzen van JJ Footwear.

Schoenenwinkels

Steeds meer schoenenwinkels spelen in op de vraag naar laarzen die geschikt zijn voor dikke kuiten. Enkele schoenenwinkels en merken die laarzen verkopen met extra kuitruimte:
 • Gabor,
 • Ecco,
 • JJ Footwear,
 • And You (&U) ook in Belgie,
 • Theresia M (Duitsland),

Kuitlaarzen

Er zijn genoeg mensen met dikke kuiten die alle problemen met het kopen van lange laarzen willen vermijden. Zij zijn slechts op zoek naar kuitlaarzen. In dat geval zijn de volgende schoenenwinkels, schoenen merken of shop online een goede optie:
 • Tango,
 • Hot Ice (via Shoe Line, zowel een webshop als winkel).

Duurder

Waarom zijn laarzen geschikt voor dikke kuiten duurder dan normale laarzen? Een leren laars, zal duurdere zijn, omdat er meer leer verwerkt moet worden in een laars dat geschikt is voor een dikkere kuit dan voor een gewone standaard laars. Er moet meer materiaal gebruikt worden om een laars te kunnen maken dat geschikt is voor extra kuitruimte.

Tips

Iedereen met dikke kuiten kan meepraten over de regelrechte nachtmerrie om laarzen te kopen. Deel met elkaar elkaars bevindingen en ervaringen. Welk merk heeft goede en leuke laarzen voor de brede kuit? Welk schoenenmerk gaat zich volledig inzetten in het maken van laarzen met extra kuitruimte? Welke schoenenwinkel heeft leuke laarzen voor de dikke kuit? Laat het ons weten en geef de tips door!

De links en websites van alle besproken schoenenwinkels waar laarzen te koop zijn met extra kuitruimte, staan onderaan het artikel vermeld onder bronnen.
© 2010 - 2023 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Maat laarzen bepalenMaat laarzen bepalenZorgen dat je de juiste maat laarzen koopt gaat iets verder dan de juiste schoen en zeker bij online aankoop is het zinv…
Schoen- en laars maatvoeringIeder mens is anders en dat wil ook zeggen dat ieder paar voeten anders is. Dit neemt overigens niet weg dat de meeste v…
Tips bij kopen (online) laarzen. Waar moet je op letten?Hoe ziet de ideale laars eruit? Bij het uitzoeken van een nieuw paar laarzen moet je goed opletten. Enkele tips bij het…
Rijlaarzen voor de paardensportRijlaarzen voor de paardensportIn de paardensport wordt vaak gereden met rijlaarzen. Deze laarzen zijn speciaal ontwikkeld om mee paard te rijden. Zo z…

Tips om miskopen (kleding) te voorkomen!Tips om miskopen (kleding) te voorkomen!Kom je vaak thuis met een tas vol aankopen die je niet nodig hebt? Of valt pas gekochte kleding vaak tegen? Dan let je b…
Mode: diervriendelijke dierenprintMode: diervriendelijke dierenprintDe dierenprint is weer helemaal in de mode, maar dan de diervriendelijke versie. In hoeverre diervriendelijk helemaal di…
Bronnen en referenties
 • http://www.duoboots.com/nl/ http://www.leballonwebshop.nl/schoenen/extra-kuitwijdte http://dikke-kuiten.hyves.nl/ http://www.vonjeanet.nl/index.html http://www.beautynieuws.nl/nieuws/1304/Probleem-dikke-kuiten,-mooie-laarzen http://www.omoda.nl/ http://www.tangoshoes.com/nederlands/collection/28/women/dames-kuitlaarzen/ http://www.jjfootwear.nl/index.php?id=1 http://www.ecco.com/nl/nl/index.jsp http://www.gabor.de/de/kollektion/comfort http://www.gaborshop.nl/website/index.php?p0=2&p1=322 http://www.shoeline.nl/schoenen/dames/Hot-Ice/Booty http://www.shoeline.nl/schoenen/dames/Hot-Ice/Booty http://www.theresia.com/ueberuns___________0000000003.htm
Reacties

Jenny, 05-11-2010
Goed artikel! Veel nuttige links naar webshops ook, zo kende ik Theresia en JJ Footwear bijvoorbeeld nog niet. Ik mis wel een webshop waar ik zelf wel eens laarzen heb gekocht: Duo Boots. Die zijn geloof ik best wel bekend op dit gebied en hebben ook uitleg op de site staan over hoe je je kuiten kunt opmeten enzo :) Reactie infoteur, 05-11-2010
Beste Jenny,

Heel hartelijk dank voor je reactie!

Ik ken Duoboots ook persoonlijk, ik noem hun site en hun keuze uit 21 verschillende kuitnamen onder het kopje:
"Laarzen in kuitmaten" Je hebt echter wel volkomen gelijk dat ze ontbeken bij de bronvermeldin, dus ik zal ze onmiddelijk toevoegen!

Met vriendelijke groet, Roberta

Carl van der Putten, 20-10-2010
Compliment voor Roberta. Dit is het eerste artikel wat ik zie wat een compleet inzicht geeft in het aanbod van bredere kuitlaarzen aanbiedrs in NL en daarnaast nog een aantal nuttige tips geeft. Wij van JJ Footwear zijn hier in ieder geval blij mee, omdat er nog steeds veel onbegrip is over dit onderwerp, terwijl het aanbod inmiddels gigantisch is. Well done dus!:-) Reactie infoteur, 20-10-2010
Beste Carl van der Putten,

Bedankt voor het compliment en graag gedaan!

Met vriendelijke groet, Roberta

Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 05-11-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.