Feestelijke kleding met kerst

Feestelijke kleding met kerst Met kerst willen mensen er extra feestelijk uitzien. Kosten nog moeite worden gespaard om leuke outfits te scoren voor de feestdagen. Natuurlijk spelen de winkeliers daarop in en zijn de aanbiedingen naast de feestelijke kleding opgesteld en worden uiteraard “opgemerkt” tijdens het shoppen. Voldoende om menigeen overstag te laten gaan, maar wat is er zoal als je toch op kerst-strooptocht gaat?

Rijk en chique

Rijk en chique herbergt met name brocante stoffen en rood in zich. Het brocante donkerbruin op goudbruin fluweel voelt zacht en rijk aan en is verwerkt in bolerojasjes en andere korte colberts op grote bloedrode of diep aquablauw/groene rokken die soms een heel kleine petticoat hebben. Mooie rode schoenen met een open teentje … en dan past daar een panty eigenlijk niet bij! Maar ook diepbruin pumps, opvallend gekleurde zool en binnenkant hak. De tasjes zijn klein en compact met eenzelfde brocante of glimmend omhulsel.

De meeste feestelijke jurken die een chique uitstraling hebben, hebben nagenoeg allemaal een strak bovenlijfje en een uitlopende rok. Wat sterk doet denken aan de jaren 50. Alleen zijn de suikerzoete kleuren vervangen door mooie warme winterstoffen.

Lingerie

Voor deze kleding zijn uiteraard bijpassende lingeriesetjes van goed voorgevormde bh’s en mooie kante broekjes. Geen string, want die is uit, en geen grote broek, maar mooie broekjes die half over de bil lopen, maar door het kant geen zichtbare afdruk achterlaten.

Modern met bont

Voor de vrouw die moderner gekleed gaat, zijn warm witte stoffen te vinden. Warm wit tot zacht beige, eventueel gecombineerd met goudbruin. Warme witte stoffen met getailleerde lange rechte rokken (op de knie of echt lang tot op de enkels) en wollig dun gebreide truitjes in een mooie V-hals of boothals. Aangezien dit soort setjes wel fraai maar meestal niet direct feestelijk zijn, is het roomwit gecombineerd met veel parels. Mooie grote roomwitte parels in de vorm van hangers voor in de oren of om de hals.

Het bont is terug te vinden in allerlei accessoires zoals het tasje, de handschoenen of een omslagdoek van bont. Alles uiteraard in namaakbont, wat behalve betaalbaar ook geen dierenleed oplevert.

De buitenjasjes die van bont zijn, zijn mooi getailleerd en voorzien van een bijkleurende riem die de taille nog een benadrukt. Bij dit type kleding past de diepbruine laars met hak. Een mooie laklaars met hak van ca. 8 cm en iets spits toelopende neus. Geen lompe laars, maar een die voorzien van mooie riempjes of gespen aan het been.

Lingerie

De lingeriesetjes zijn ook roomwit en gemaakt van mooie zijde stoffen afgezet met bijpassend kant. Bij deze setjes zijn ook de broekjes rijkelijk voorzien van kant en zijn bijpassende strings te vinden (voor de liefhebber). Maar ook de strings zijn relatief groot, vanwege het kant wat langs de naden is verwerkt.

Klaterend goud

Goud doet het altijd goed met kerst en zeker als je het combineert met zachte zwarte of antraciet stoffen zoals fluweel of zijde. Fraaie topjes en wijd uitlopende rokken met meerdere laagjes waar kant tussen zit en welke fraai met zijde materialen zijn afgezet. De taille mag met kerst gezien worden, want ook dit model rokken laat de taille zien. Over het kant ligt een zweem van goud. Alsof er goudkorrels over de rok gelegd zijn en hoewel deze rok echt voor de feestdagen is, kan deze ook bij een andere feestelijke gebeurtenis gedragen worden.

Combineer het met goudkleurige pumps of pumps met een gouden strik of gesp en zoek er een gouden of goudkleurige ketting bij die mooi kort om de hals valt. Geen lange kettingen, want dan loop je de kans er als een kerstboom uit te gaan zien.
Wellicht kan een klein sieraad voor in het haar nog wel van goud of goudkleurig zijn. Is afhankelijk van het model in het haar.

Lingerie

Lingerie in zwart is er altijd te kust en te keur. Kies in deze voor een mooi setje met voorgevormde cups. Staat wel zo fraai bij een strak topje. Je bovenlijf komt zoveel mooier uit. Een mooie hoge string of broekje en het setje mag best van wat kant voorzien zijn. Maakt het geheel ook iets minder “gewoon”.

Tot slot

Er is rond de feestdagen van alles te koop en je kunt het zo feestelijk maken als je zelf wilt, maar let altijd goed op wat bij je past. Niet iedereen kan roomwit dragen en zwart geeft andere mensen weer een somber uiterlijk. Naast de kleurcombinatie moet het ook lekker zitten. De feestdagen zijn voor veel mensen ‘lekker luie dagen’ en dan moet je ook iets dragen wat de hele dag comfortabel zit.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kerstkleding, veel glansKerstkleding, veel glansWe zeggen “op ons paasbest gekleed gaan”, maar eigenlijk kunnen we beter zeggen op ons “kerstbest gekleed gaan”. Immers,…
BBB: De benen, kledingadviesBBB: De benen, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
Gothic: KledingEr is niets indrukwekkender dan de kledij van de gothic. Of e het wilt toegeven of niet, het is altijd indrukwekkend om…
Van je werk naar een feestje met de juiste kledingVan je werk naar een feestje met de juiste kledingEr is niets vervelender dan je haasten om trendy gekleed te zijn. Soms krijg je een last-minute uitnodiging voor een fee…

Uggs schoonmaken, hoe doe je dat?Het schoonmaken van Uggs is niet ingewikkeld. In vijf eenvoudige stappen kun je de laarzen er weer als nieuw uit laten z…
Mode: Warme wintertruienMode: Warme wintertruienHet koude seizoen zorgt in Nederland altijd voor creativiteit als het om truien gaat. Hoewel onze winters bij lange na n…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hans, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 15-11-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.