Get the look: Alexa Chung

Ze heeft een garderobe waar je u tegen mag zeggen, en alles wat ze aantrekt is meteen een trend. Alexa Chung, Brits stijlicoon en it-girl, ziet er altijd geweldig uit. Haar look wordt omschreven als geek-chic, vintage ouderwets, meisjesachtig, maar toch nonchalant en stoer. Hoe creëer je zelf die look?

Alexa

Alexa Chung, geboren 5 november 1983, is model, presentatrice en redactrice van Britse afkomst. Ze werd bekend als host van de MTV show ‘It’s On With Alexa Chung’, en heeft voor enkele grote merken model gestaan. Ze presenteert nu andere programma’s, is benoemd tot redactrice van de British Vogue, maar is vooral ook geroemd voor haar opvallende en eigenzinnige kledingstijl.

Hoewel Alexa Chung dus een erg eigen stijl heeft, heeft ze veel invloed op het gebied van mode. Wat zij draagt, willen wij ook! Hieronder dus een overzicht van hoe Alexa zich kleedt, en wat je kan doen om hetzelfde effect te creëren.

Mix & Match

De kledingstijl van Alexa Chung is niet te beschrijven met één woord. Het is een mix van een heleboel stijlen. Ze draagt veel pasteltinten, kant en zijde bloesjes, maar daarbij kan ze bijvoorbeeld een rockchick leren jack en regenlaarzen dragen. Loopt ze de ene dag in casual jeans en een T-shirt, dan kan ze de dag erna in een vintage jurk met Louboutin hakken verschijnen.

Ook lijkt ze niet de voorkeur te geven aan alleen maar grote merken. Zo zien we haar vaak in haute couture jurken lopen, of met Chanel schoenen en tassen, maar ook vaak in tweedehands kleding, of met een vestje dat gewoon bij H&M hangt. De goede balans vinden tussen al die stijlen is de truc.

Alexa omschrijft haar stijl zelf als ‘een kind wat haar grootmoeders kleding draagt’.

Laagjes

Werk met lagen! Vooral in de winter is dit erg handig. Zo kan je je favoriete zomerjurkje ook in de koude seizoenen aan hebben, met een cardigan of leren jasje eroverheen en een goeie legging eronder. Cardigans zijn sowieso erg belangrijk in Alexa Chungs garderobe. Ze combineert een korter vestje vaak met een jurkje, en een lange cardigan met een kort topje of taillebroek of –rok. Als Alexa een T-shirt of een blouse aan heeft, stopt ze die vrijwel altijd in haar broek of rok.

Vintage

Alexa Chung wordt heel vaak gespot in vintage. Vooral tassen, schoenen en jurken koopt ze bij de vintagewinkels, dit geeft haar ook die old-skool look. Vintage kopen is heel goed om één opvallend kledingstuk uit te kiezen. Dat is ook één van de sterke kanten van Alexa’s look: hou het simpel, maar kies één headpiece. Dit kan bijvoorbeeld een mooie vintage tas zijn, of killer heels, een mooie vintage boyfriend blazer, of een stel lange kettingen met grote hangers.

Schoenen en accessoires

Alexa draagt bij een simpele outfit veel kettingen tegelijk, het liefst lange gecombineerd met kortere met veel hangers. Bij een mooi jurkje heeft ze meestal maar één mooie, opvallende ketting, vaak een korte. Ook heeft ze veel verschillende soorten ringen om, het liefst veel tegelijk. Qua schoenen zien we haar vaak op hakken, vaak dicht, met peeptoe of plateau en minimaal 10 cm hoog. Ook de zwarte enkellaarsjes met hoge sleehak zijn favoriet, samen met de broques. ’s Zomers draagt ze vaak gladiatorsandaaltjes. Alexa heeft vrijwel altijd sokken en haar pumps, dit geeft een speels effect.

Haar en make-up

Alexa staat bekend om haar warrige bob met pony. Omdat haar haar zo stoer en nonchalant is kan ze al haar meisjesachtige, ouderwetse en soms truttige kleding aan. Ze was ook degene die het nu erg veel geziene ‘ombre hair’ populair maakte, een haarcoupe waarbij het haar lichter wordt naar beneden toe.

Ze houdt haar make-up bijna altijd naturel, maar maakt haar ogen wel altijd op met eyeliner, waardoor ze een beetje kattenogen krijgt. Heel af en toe – voor op een rode loper – wordt ze gespot met knalrode lippenstift. Verder draagt ze dus niet al te veel oogschaduw, blusher of kleuren op haar lippen.

Shoppen als Alexa

Alexa heeft een aantal favoriete winkels in London. Ben je dus eens in London en wil je shoppen waar Alexa Chung shopt, ga dan vooral langs de volgende winkels:
  • Selfrigdes, 400 Oxford Street In Selfridges zitten verschillende zelfstandige winkels.
  • Chanel, 400 Oxford Street
  • Burberry, 21-23 New Bond Street
  • Mulberry, New Bond Street
  • Start, Rivington Street

Voor iedereen met een iets kleiner budget:
  • Topshop, 400 Oxford Street
  • Liberty, 218 St John Street (op de hoek van Great Marlborough Street)
  • American Apparel, 142-144 Oxford Street

Vintage:
  • Beyond Retro, 58-59 Great Marlborough Street
© 2011 - 2024 Appleann, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Frans modehuis Carven, herboren en trendsetterCarmen de Tomassa is de oprichtster van het Franse modehuis Carven. Onder haar leiding en dankzij haar ontwerpen wordt C…
Alexa, informatie opzoeken over websitesAlexa is een website waarop je informatie kan opzoeken over andere websites zoals eigenaar, bezoekers per dag, het publi…
Vintage bruiloft: een nieuwe trendVintage bruiloft: een nieuwe trendNaast de do-it-yourself bruiloft is ook de vintage bruiloft een opkomende trend in Nederland. In Amerika is de zogenoemd…
Get the look: vintageDe vintage look is weer helemaal hip en happening. Celebraties worden gespot met vintage op de rode loper, de vintagewin…

Mi Moneda: sieraden met een munt erin als nieuwe trendMi Moneda: sieraden met een munt erin als nieuwe trendHet merk Mi Moneda is de nieuwste trend op het gebied van sieraden. In de verschillende sieraden kan de drager een eigen…
Welke jas past bij mijn figuur?Er bestaan heel veel verschillende soorten jassen, maar niet elke jas is geschikt voor elk figuur. Zo kun je als je grot…
Appleann (93 artikelen)
Gepubliceerd: 02-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.