Psoriasis behandeling in Turkije

Plaats: Sivas, Turkije. Stelling: Genezing door kleine huidetende visjes, die de aangetaste huid als het ware van u af knabbelen. Beproefde methode bij behandeling van psoriasis, eczeem, reumatische aandoeningen en door willekeurige infecties veroorzaakte zweren.

Kuuroord met visjes die uw zieke huid afknabbelen

In het midden-oosten van Turkije, aan de hoofdweg die de steden Sivas en Erzincan verbindt, 43 km ten oosten van het vliegveld van Sivas, bevinden zich de Kangal minerale bronnen (Kangal Kaplıca). Deze minerale bronnen, waarvan het aan de oppervlakte borrelende water een temperatuur van 36-37 graden heeft, worden bevolkt door twee soorten kleine karperachtige visjes. De Cyprinion Macrostamus en de Garra Rufa, elk tussen de 2 en 10 cm groot. Ter wereld is dit de enige plaats waar vis overleeft in een watertemperatuur hoger dan 28 graden celsius. Vanuit de steden Sivas en Erzincan zijn zowel vanaf het vliegveld als vanaf de treinstations goede busverbindingen naar het drukbezochte kuuroord. De bronnen bevinden zich in een vrijwel boomloze omgeving, verborgen in een groene vallei. In het kuuroord kunnen per dag 1500 patiënten behandeld worden. Er zijn, twee openlucht- en twee overdekte baden, dames en heren apart. Direct naast de bronnen zijn, ruim opgezette, van alle gemakken voorziene hotels.

De kuur

Op het moment dat u plaats neemt in de baden van de minerale bronnen komen kleine grijze karpertjes en bruine steenvisjes direct op u af en beginnen aan u te knabbelen. Dit geeft de eerste keren een onbeschrijfelijke, bijna griezelige ervaring. Het duurt een dag of drie voordat u hieraan gewend bent. Door het warme water (36-37 graden) wordt uw huid al snel zacht, de visjes hebben als het ware `oog` voor de geïrriteerde of zieke huid en verwijderen met hun lippen de zacht geworden zieke huidschilfers. De visjes hebben geen tandjes, u houdt er beslist geen littekens of plekken aan over. De door het water zacht geworden huidschilfers hebben een onverklaarbare aantrekkingskracht op de visjes. Tijdens het afbreken van de zieke huidschilfer ontstaat er een klein wondje. Door blootstelling van het wondje aan zonlicht en het Seleniumrijke water wordt de huid gestimuleerd nieuwe huidcellen te vormen. Het `geknabbel` van de visjes werkt ook als een soort massage en draagt daardoor tevens bij aan een betere doorbloeding van de zieke huid. Een volledige behandeling duurt 21 dagen, waarbij u twee keer per dag gedurende vier uur tussen de visjes doorbrengt. Daarnaast dient u elke morgen, op de nuchtere maag, enkele glazen van het heilzame mineraalwater te drinken. Buiten dat u verlost wordt van uw huidaandoening, is het bubbelende mineraalrijke water een weldaad voor uw spieren. Van de behandeling is niet bekend dat ze nadelige bijwerkingen geeft.

Het water

Het bronwater met zijn zeer hoog pH gehalte van 7,2 is rijk aan hoge concentraties calcium, magnesium, selenium, ijzer, arsenicum, bicarbonaat en radio-actieve bestanddelen. Deze bestanddelen hebben ook een positieve uitwerking op reumatische aandoeningen, verstoringen van het zenuwstelsel en botverkalking door ouderdom of als gevolg van breuken. Voor sommige nieraandoeningen en mensen die lijden aan een maagzweer schijnt het drinken van minimaal anderhalve liter van het water, per dag, het einde van de ziekte in te luiden.

Aandoeningen die in de Kangal bronnen behandeld worden

  • Psoriasis
  • Huidaandoeningen met hyperkeratose (hoornlaagverdikking)
  • Chronisch Eczeem of Urticaria (netelroos/galbulten)
  • Reumatische pijnen bij Artritis
  • Reumatische pijnen bij Fibromalgie, Bursit enz.
  • Botverkalking
  • Nek- en rugpijnen
  • Geestelijke depressie
  • Verstoorde motoriek na een ongeval
Ook hartpatiënten, kankerpatiënten, mensen met niet helende wonden, lijders aan spataderen en spijsverteringsstoornissen hebben baat gevonden bij het drinken van het water en het baden er in.

Wereldwijde bekendheid

Zowel Turkse als buitenlandse doktoren hebben geconstateerd dat er geen enkele behandeling door de visjes in het water tot nu toe tevergeefs is gebleken. Vanwege het grote belang voor de geneeskunde, dat de Kangal bronnen hebben is in 1993, aangaande de behandeling van Psoriasis, door de Medische Cumhuriyet Universiteit een internationaal symposium gehouden dat druk bezocht is door wetenschappers uit heel de wereld. Inmiddels zijn de De Kangal bronnen wereldbekend geworden door hun frappante resultaten op het gebied van genezing bij Psoriasis.
© 2013 - 2024 Lindahatun, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Laat je huidschilfers opeten door knabbelvisjesIn Oosterse landen was het al mogelijk, maar nu kun je het ook in Nederland laten doen: je huidschilfers laten verwijder…
Psoriasis: symptomen, behandeling, soortenPsoriasis: symptomen, behandeling, soortenPsoriasis of ook wel plaque psoriasis is een aandoening van het immuunsysteem en een huidziekte. Psoriasis komt bij onge…
Psoriasis: inversa, artritis, guttata, capitis en vulgarisPsoriasis: inversa, artritis, guttata, capitis en vulgarisPsoriasis is een chronische huidziekte en komt bij twee tot vijf procent van de bevolking voor. Er zijn verschillende vo…

Bacopa monniera voor het geheugenBacopa monniera is een plantje dat in de moerassige gebieden van India welig tiert. Sedert eeuwen staat deze plant beken…
Biergist ondersteunt geneeskracht van medicijnenBiergist kan als supplement worden genuttigd. Biergist heeft zijn naam gekregen omdat tijdens ambachtelijke bierbereidin…
Bronnen en referenties
  • http://www.bandirmasehirrehberi.com/kutuphane/balikli_kaplica_doktor_baliklar_sivas_kangal_cermik.html
Lindahatun (13 artikelen)
Gepubliceerd: 19-02-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.