Laat je huidschilfers opeten door knabbelvisjes

In Oosterse landen was het al mogelijk, maar nu kun je het ook in Nederland laten doen: je huidschilfers laten verwijderen door knabbelvisjes.

Huidproblemen

Veel mensen hebben last van huidproblemen, zoals bijvoorbeeld psoriasis of eczeem. Anderen hebben gewoon gauw last van een droge, schilferige huid. Met name in de winter wil de huid op handen en op de benen nog al eens droog en schilferig worden. In Oosterse landen hebben ze daar al geruime tijd een oplossing voor. Ze laten de dode huidschilfers opeten door zogenaamde "knabbelvisjes". De behandeling is ook ideaal voor mensen met acné of eeltvorming.

Het knabbelvisje

Het knabbelvisje (officiële naam: garra rufa), ook wel genaamd "doktersvis" voedt zich graag met huidschilfers. De knabbelvisjes hebben een natuurlijke behoefte aan eiwitten. Deze krijgen ze binnen door zich te voeden met huidschilfers. Bij het knabbelen scheiden de visjes een soort enzym af die ook nog eens een positieve werking op de huid heeft.

Hoe gaat het "knabbelen" in zijn werk

Voor het laten afknabbelen van de dode huidschilfers neemt men plaats in een bad met zo'n 3000 visjes. De visjes zijn ca. 12 cm. groot. De temperatuur van het water is aangenaam warm, ca. 34 à 35 graden celsius. De duur van de behandeling is 1,5 uur. Gedurende die tijd zullen de visjes het gehele huidoppervlak afgaan en de dode huidschilfers afknabbelen tot aan de levende huid. De behandeling is volkomen pijnloos en wordt zelfs als prettig ervaren.
Wellicht lijkt het knabbelen van de visjes onaangenaam en eng. Echter het knabbelen geeft een aangename kriebel, die als ontspannend wordt ervaren.

Waar kun je terecht voor een behandeling met knabbelvisjes?

De behandelingen met knabbelvisjes zijn in Turkije een regelrechte rage geworden. Ook veel Nederlanders hebben al de reis naar Turkije gemaakt, omdat ze baat hebben bij de behandelingen. Psoriasis- en eczeempatiënten ervaren een zachtere, verbeterde huid na de behandelingen. Helaas vergoeden de ziektenkostenverzekeringen de reizen voor de behandelingen in de meeste gevallen niet. Goed nieuws is dat er in Nederland ook gestart is met behandelingen met knabbelvisjes. Aquaderma in Rotterdam biedt een standaardsessie voor 1,5 uur aan voor een bedrag van 62,50 per sessie. Aquaderma is inmiddels bezig te proberen deze behandelingen vergoed te krijgen door de ziektenkostenverzekeraars. Tot die tijd zal een behandeling zelf bekostigd moeten worden.
Sinds kort heeft ook De Zwaluwhoeve in Harderwijk ook de mogelijkheid tot behandelingen met knabbelvisjes. Voor een behandeling van 25 minuten betaal je 25,00. Bij De Zwaluwhoeve kun je ook een combinatiebehandeling met een pakking en een massage voor 65,00 boeken.

Knabbelvisjes, alleen voor huidproblemen?

De behandeling met knabbelvisjes is niet alleen voor mensen met huidproblemen, ook mensen die het fijn vinden een "bodyscrub" te krijgen, zullen de knabbelvisjes een ideaal alternatief hiervoor vinden. Met name de ontspannende werking en als resultaat de zachte huid maakt een behandeling met knabbelvisjes aantrekkelijk voor iedereen.
© 2008 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Psoriasis: wat helpt?Psoriasis is een vervelende chronische huidaandoening, waar je in het dagelijks leven heel veel last van kunt hebben. Je…
Jeuk achter de oren: oorzaken, symptomen en behandelingJeuk achter de oren: oorzaken, symptomen en behandelingJeuk achter de oren kan het gevolg zijn van een aantal oorzaken, variërend van allergieën tot infecties. Om jeuk, ook we…
Psoriasis, huidziektePsoriasis is een huidziekte, en is chronisch. De ziekte zorgt voor rode plekken op de huid, huidschilfers, het kan erg j…
Psoriasis: inversa, artritis, guttata, capitis en vulgarisPsoriasis: inversa, artritis, guttata, capitis en vulgarisPsoriasis is een chronische huidziekte en komt bij twee tot vijf procent van de bevolking voor. Er zijn verschillende vo…

Celdeling van kankercellenCeldeling wordt in het lichaam goed gereguleerd, er zijn verschillende systemen die fouten opsporen en repareren. Toch i…
Vaccinatie tegen het griepvirusVaccinatie tegen het griepvirusElk jaar krijgt één op de tien mensen griep. Gezonde mensen kunnen al behoorlijk ziek worden van het griepvirus. Maar vo…
Bronnen en referenties
  • www.aquaderma.nl
Reactie

Mirjamn, 29-10-2008
Het lijkt me echt geweldig, ik zou het graag willen uit proberen, maar hoe kan ik een afspraak maken? Reactie infoteur, 29-10-2008
Voor alle informatie m.b.t. tot de behandelingen in Nederland kun je kijken op de website van Aquaderma. Aquaderma is gevestigd in Rotterdam. De website kun je vinden onder www.aquaderma.nl.

Ceetee (242 artikelen)
Laatste update: 16-05-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Ziekten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.