Water als natuurlijk geneesmiddel

Water als natuurlijk geneesmiddel Wat maar weinig mensen weten is dat één van de belangrijkste en meest voorkomende stoffen op aarde -de vloeistof water- eigenlijk een geneesmiddel is omdat het helende eigenschappen bezit. Hierdoor wordt door het drinken van water een aantal ziektes verholpen of de pijn die het heeft veroorzaakt verlicht. Veel mensen drinken eigenlijk te weinig water en dus wordt de kiem gelegd voor verschillende ziektes waardoor je op de langere termijn ongemerkt steeds meer en meer achteruit kunt gaan met je gezondheid. Mocht je de moed in je zelf kunnen vinden om ook meer water te gaan drinken en daardoor uiteindelijk zelfs je reguliere medicijnen niet meer in te willen nemen dan breng je een gezond leven en een gezond lichaam dichterbij dan je denkt.

Wat is water?

Laten we beginnen met vast te stellen wat water is. Water is overal aanwezig op aarde, je komt het tegen in sloten, plassen en meren. Je vindt water in de zee. Veel dichterbij vind je water in de kraan. Je hoeft alleen maar even aan de kraan te draaien en het is er. Het smaakt heerlijk en je kunt er van alles mee doen. Thee zetten, koffie maken. Groenten of pasta ermee koken; allemaal toepassingen van het element water. Water beslaat 71% van het totale oppervlak van de aarde en komt ongeveer in éénzelfde hoeveelheid voor in het menselijk lichaam; al naar gelang de leeftijd van een persoon en de hoeveelheid vet in je lichaam. De chemische verbinding van water noemen we H2O, water bevriest als het kouder is dan 0 graden Celsius en verdampt tot een gas als het water 100 graden Celsius is.

Water en je gezondheid

Het is de meeste mensen vrij snel duidelijk dat water belangrijk is om in leven te blijven. Als de mens lange tijd niet drinkt dan droogt het lichaam uit en neemt de kans op klachten en kwalen toe. Men beveelt aan om anderhalve liter water per dag te drinken, maar in praktijk is dat erg weinig. Toch is te veel water ook niet goed en kun je zelfs sterven als je vele liters in één keer drink, bijvoorbeeld direct na een sportwedstrijd. Mensen kunnen 30 tot 40 dagen zonder voedsel, maar hooguit drie dagen zonder water. Dit bewijst wel hoe belangrijk water voor ons, de mens is. Water is vooral belangrijk voor je spijsverteringsstelsel, omdat het bijdraagt tot continu bevoorrading en export van producten en substanties. Het transport van voedingsstoffen kan alleen plaatsvinden door middel van een oplosmiddel en dus is water het belangrijkste transportmiddel van voedingsstoffen. Water zorgt ook voor de warmteregulatie in ons lichaam.

Dr. B: je bent niet ziek, je hebt gewoon dorst

Denk je het volgende eens in. De spieren in je lichaam bestaan voor 75% uit water. Het bloed in je aderen is verantwoordelijk voor het transport van de nutriënten en bestaat voor 82% uit water, de longen -die je lichaam voorzien van de broodnodige hoeveelheid lucht- bestaan voor 90% uit water en de grijze vettige massa in je hoofd genaamd de hersenen bezitten 76% water en zelfs je botten bestaan voor 25% uit water. Hieruit kun je concluderen dat water de basis is van alle leven en deze conclusie heeft Dr. B – in India ook bekend als Dr. F. Batmanghelidj – ook getrokken. Meer en meer vond Dr. B. bewijs dat water een belangrijke bijdrage kan leveren aan het herstel van ziektes. Hij ontdekte dat ziektes als artritis, migraine, rugpijn, astma en hoge bloeddruk veel sneller verlicht werden door lauwwarm water te drinken met een snufje zout. Sindsdien maakt Dr. B uit India zich sterk voor de erkenning van water als medicijn. Wanneer het lichaam van iemand pijnsignalen afgeeft interpreteert Dr. B. dit als dorst. Voor veel mensen zal dat gek of ongeloofwaardig zijn. Maar de wonderdokter uit India is ervan overtuigd dat water wel kan werken. Persoonlijk heeft Dr. B. geen financiële belangen in aan water gerelateerde bedrijven, behalve dat hij een aantal boeken heeft geschreven over de voordelen en het belang van water als medicijn. Ook ontdekte Dr. B. dat histamine actief wordt als het lichaam uitgedroogd is. Met de hernieuwde inzichten over de invloed van histamine op het lichaam is dit een belangrijk gegeven. Histamine kan namelijk worden aangemerkt als de veroorzaker van een groot aantal ziektes waaronder, hypoxia, dopaminetekort, teveel adrenaline en ontstekingen. Het belang van het drinken van een aanzienlijke hoeveelheid water is dus erg groot. Dr. B. ziet het als zijn missie om de mensheid hiervan te overtuigen.

Meer water drinken

Gezien het grote aantal zieke mensen in Nederland is het raadzaam om meer water te drinken. Mocht je normaal gesproken slechts één of anderhalve liter water drinken, doe er dan gerust één liter of anderhalf bij. Zorg dat je minimaal 3 liter water per dag binnen krijgt. Pas echter op dat je niet ineens 6 liter achterover slaat; hierdoor daalt het aantal elektrolyten gevaarlijk snel. Nederlands kraanwater is erg schoon en even gezond als bronwater uit een fles. Wil je echt goed water denk er dan over na om alkalische druppels toe te voegen aan je water. Verder wordt lauwwarm water veel beter opgenomen door het lichaam dan koud water en houdt zout het vocht beter vast. Maar pas op met te veel zout. De meeste Nederlanders krijgen eigenlijk al te veel zout binnen per dag. Alcohol droogt mensen snel uit en is daarom een veroorzaker van veel sluimerende ziektes. Vooral stevige drinkers en alcoholistische probleemdrinkers doen er goed aan extra water in te nemen om zo ziektes te voorkomen.
© 2013 - 2024 Jaccow, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Homeopatische geneesmiddelen van VSM voor baby'sBaby’s kunnen regelmatig ziek zijn; soms wel 10 tot 12 keer per jaar. Veelvoorkomende kwalen bij baby’s zijn verkoudheid…
Fytotherapie: een inleiding voor mensen die niet zwevenFytotherapie: een inleiding voor mensen die niet zwevenFytotherapie is een moeilijk woord voor wat in de volksmond ook wel kruidengeneeskunde genoemd wordt. Met behulp van pla…
Citalopram is een medicijn dat verstrekt wordt bij depressieCitalopram is een medicijn dat verstrekt wordt bij depressieCitalopram is een geneesmiddel dat behoort tot de antidepressiva. Uit publicaties is vastgesteld dat het middel over het…

Wat kristallen je te melden hebben?Wat kristallen je te melden hebben?Kristallen zijn natuurproducten en ieder stukje kristal is dus verschillend. Dit maakt het enerzijds mooi om te zien en…
Werken homeopatische geneesmiddelen?Werken homeopatische geneesmiddelen?Wat is homeopathie? Hoe worden homeopathische geneesmiddelen gemaakt? Werken homeopathische geneesmiddelen? Wat zijn de…
Bronnen en referenties
  • http://www.watercure.com/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Water
Jaccow (17 artikelen)
Laatste update: 08-09-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.