Quantum genezing, een nieuwe visie op geneeskunde

Quantum genezing, een nieuwe visie op geneeskunde Quantum genezing is een snelle en werkzame wetenschappelijke methode, die pijnen kan verzachten en genezing kan bevorderen. Tevens rekent het snel af met onaangename emoties, zelfs als we niet precies weten waarom ze aan ons aangeboden worden. Het zuivere bewustzijn, de grondslag van alle bestaan, zorgt ervoor dat de genezing op gang komt. Quantum genezing is een doorbraak in het energetisch genezen door middel van de handen. Daarbij geneest de therapeut niet, dat doet de patiënt zelf.

Algemeen

Quantum genezing werkt middels zachte aanrakingen. Die brengen het autonome zenuwstelsel eerst tot diepe rust en activeren het vervolgens om daarna spontaan het genezingsproces op gang te brengen. Een fysieke ziekte kan op alle vijf niveaus in alle vijf lichamen ontstaan. In veel gevallen moet de oorzaak van een ziekte op meer dan één niveau worden onderzocht. Een ieder kan van elke ziekte genezen door zich te realiseren dat ziekte slechts een illusie is. Zo zouden bijvoorbeeld uitgebreide lachbuien kanker kunnen genezen. Men behoeft niet in deze therapie te geloven om er toch profijt van te kunnen hebben. Deze methode kan liggend of staand toegepast worden bij:

  • lichamelijke klachten
  • emotionele klachten

Behandeling van lichamelijke klachten

Dit geschiedt op de volgende wijze:
De therapeut begint met te vertellen dat het onbekend is in hoeverre genezing zal optreden en dat behandeling dient te geschieden in samenhang met andere erkende gezondheidszorg. De cliënt beschrijft vervolgens de pijn of de klacht. Daarna vraagt de therapeut de cliënt om aan een intentie te denken bijvoorbeeld: ik wil vrij zijn van spanning in bovenrug en nek. Plaats dan de top van je wijsvinger op de gespannen spier van een cliënt, druk er stevig maar voorzichtig op. Vervolgens verminder je de druk en laat de wijsvinger ontspannen op dat punt rusten. Zet nu de wijsvinger van de andere hand losjes op een willekeurige andere spier, die echter niet zo aanrakingsgevoelig dient te zijn.

Het centraliseren van de aandacht

Richt nu al de aandacht op de eerste wijsvinger en wordt je volkomen bewust, wat je op die plek waar vinger en spier samenkomen voelt. Vervolgens wordt alle aandacht geconcentreerd op de tweede top van de wijsvinger. Precies zo als bij de andere vinger. Wordt dan enkele seconden bewust wat je voelt in beide vingers tegelijkertijd. Dit gebeurt moeiteloos. Doe helemaal niets, terwijl je die beide punten in het verruimde bewustzijn houdt. Als je zo de aandacht uitsluitend concentreert op de beide vingertoppen, dan zal je weldra een gevoel van welzijn ervaren. Wordt je daarvan bewust, terwijl je bewustzijn nog steeds bij de twee andere contactpunten zijn. Nu heb je drie concentratiepunten in het bewustzijn. Ga met het bewustzijn van de drie punten door, totdat je een verandering in de spieren van de cliënt bespeurt. Dit proces kan bij beginnende therapeuten meerdere minuten vergen (*).

Behandeling van emotionele klachten

Deze procedure verloopt als volgt:
Geef duidelijk aan dat de cliënt zijn emotionele problemen niet behoeft te delen met de behandelaar. Deze fungeert slechts als tussenpersoon. Het zuivere bewustzijn draagt zorg voor de genezing. Vraag de cliënt wel om terug te denken aan de gebeurtenis, die het emotionele leed veroorzaakt of veroorzaakt heeft. In het geval er geen duidelijke oorzaak bekend is, laat de cliënt dan de emotie zelf in gedachten nemen. Vraag de cliënt om zijn emoties zo sterk mogelijk te laten worden en dit gevoel een cijfer op de schaal van 1-10 toe te kennen. Daarna volgt dezelfde procedure als bij behandeling van lichamelijke klachten. Vindt eerst een gespannen spier het contactpunt X, dan op een andere spier contactpunt Y en wordt je volkomen bewust van X, dan van Y en dan van beide samen. Wacht op het euforisch gevoel dat opkomt en blijf met het bewustzijn bij alle drie, totdat je voelt dat de spieren van de cliënt in kwestie zich gaan ontspannen. Gun de cliënt de tijd om zich te heroriënteren en laat hem wederom een cijfer geven voor dezelfde gebeurtenis of emotie.

Klachtenvermindering na behandeling

Direct na een sessie is er vrijwel altijd een merkbare verlichting van symptomen te bespeuren. Soms komt het echter voor dat de pijn eerst verergert voordat er een verbetering optreedt. Quantum genezing rekent bij emoties drastisch af met onaangename emoties, zelfs als we niet precies weten waarom ze optreden. Het kan ervoor zorgen, dat de bewegingen van het denken ter plekke tot stilstand komen. Dan kan de geest volledig in het hier en nu zijn, waardoor deze niet meer volledig in beslag genomen wordt door het verleden en de toekomst. Zo wordt het bevrijdt van alle schuld, woede, zorg en angst dat daarbij hoort.

Zuiver bewustzijn

Dit kan niet worden gerealiseerd door er simpelweg aan te denken. Dat kan alleen maar door er niet aan te denken. Het is de bron van energie zonder zelf energie te zijn. De kwaliteit van het bewustzijn bepaalt de kwaliteit van je leven. Het bevindt zich onder meer in de ruimte tussen twee gedachten. Men is zich daarvan niet bewust, totdat je door observatie daaraan gaat denken. Het is er altijd en overal. Verder is het ondeelbaar, zonder vorm en het overstijgt het denken. Het bewustzijn is dus niet het verstand. Daarentegen zijn gedachten en emoties mentale vormen. Hoe verder de gedachten zich verwijderen van het zuivere bewustzijn, des te zwakker ze worden en des te groter de kans, dat ze schade gaan aanrichten in de vorm van negatieve gedachten. Angst kan ontstaan als het ego zich lijkt af te scheiden van zuiver bewustzijn, om vervolgens een eigen identiteit aan te nemen.

Uitgebreide Quantum genezing

In aanvulling op de enige minuten durende standaard-sessie kan er ook een uitgebreidere sessie plaats vinden. Om de paar minuten, gewoon als het je invalt, verplaatst je dan de wijsvingers naar andere delen van het lichaam van de cliënt. Te denken daarbij valt aan het voorhoofd, de slapen, de bovenbuik of de hartstreek. Deze procedure kan wel een uur in beslag nemen, alhoewel 20 minuten een goed gemiddelde is. De genezende impulsen van het zuivere bewustzijn zorgen voor de rest. Deze versie is vooral waardevol bij chronische gezondheidsproblemen en werkt verbazingwekkend krachtig.
© 2014 - 2024 Zonne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Urine therapie, een alternatieve geneeswijzeUrine therapie, een alternatieve geneeswijzeBij urine therapie zullen de meeste mensen in eerste instantie gek opkijken, deze therapie word echter in veel landen en…
Quantum Touch: genezen met je handenQuantum Touch: genezen met je handenQuantum Touch is een energetische behandelmethode die overgewaaid is uit Amerika. De techniek is ontwikkeld door Richard…
Therapie tegen angst en stress: biofeedbackTherapie tegen angst en stress: biofeedbackMet je eigen bewustzijn angst en stress onder controle krijgen! Na 7 sessies met de biofeedback zou in principe iedereen…
Faalangst, hoe werkt dat in de hersenen?Vanuit een psychologische kijk is het ook interessant om te kijken wat er in de hersenen gebeurt bij leerlingen met faal…

Spiritueel genezenSpiritueel genezenEen spiritueel genezer kijkt naar de mens in zijn totaliteit en richt zich niet alleen op de oorzaak en betekenis van ee…
Haptonomie: een gevoelstherapieHaptonomie: een gevoelstherapieHaptonomie is een geneeswijze, die mensen via hun gevoel confronteert met de emotionele problemen die aan hun aandoening…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Papaya45, Pixabay
  • (*) Boek: Quantum healing- Het geheim van spontane genezing, geschreven door Frank Kinslow
Zonne (298 artikelen)
Laatste update: 19-07-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.