Urine therapie, een alternatieve geneeswijze

Urine therapie, een alternatieve geneeswijze Bij urine therapie zullen de meeste mensen in eerste instantie gek opkijken, deze therapie word echter in veel landen en door veel mensen toegepast al rust er wel een taboe op. In tegenstelling tot wat veel mensen denken bevat urine in principe geen afvalstoffen, in dit artikel leest u alles over urine therapie.

Wat doet men met de urine?

Men doet het op bijvoorbeeld wondjes ter genezing, op voeten tegen voetschimmel of bijvoorbeeld op de huid voor een mooiere huid. Buitenom het aanbrengen op de het lichaam word urine ook gedronken. Dit gebeurd meestal in een kuur van een bepaald aantal dagen ter genezing van iets. Het is de bedoeling dat je de middenurine op vangt, dus u laat eerst wat urine lopen, vervolgens vangt u urine op en de rest laat u ook gaan. U kunt het direct na het opvangen in principe weer drinken.

Afvalstoffen

Veel mensen denken dat urine enkel afvalstoffen bezit echter is dit wetenschappelijk bewezen onjuist. De werking van de urine therapie als geneeswijze is overigens niet wetenschappelijk bewezen. Urine bestaat voornamelijk uit water verder bestaat het uit ureum en een mengsel van enzymen, mineralen, zout en hormonen. De afvalstoffen worden door de lever gefilterd, deze worden uitgescheiden door het ademen en zweten.

Ayurvedisch

Dit is een hindoeïstische gezondheidsleer met eigen handleidingen en geneeswijzen. Er zijn ongeveer 200 biochemische mengsels in onze urine gebestudeerd echter gaan zij er van uit dat er nog duizenden te onderzoeken zijn. Coen van der Kroon is beoefenaar van deze gezondheidsleer en heeft er in 1998 een boek over uitgebracht genaamd 'De gouden fontein'.

De goede stoffen

  • Ureum - zit ook in veel huidcremes, hierdoor blijft de huid soepel en het voorkomt uitdroging ook werkt ureum antibacteriël
  • Allantonine - zit onder andere in Aloë vera en Comfrey die zorgen voor genezing van wonden, voorkomen brandwonden en Comfrey is een beenderhesteller
  • Melatonine - zorgt voor een kalmerend effect
© 2011 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat betekent een donkere en troebele urine?Wat betekent een donkere en troebele urine?Je kunt verbaast op kijken wanneer je een donkere of troebelere urine hebt. In de meeste gevallen zal dit het gevolg zij…
Anurie: nieren maken geen urine aanAnurie: nieren maken geen urine aanWanneer de nieren heel weinig tot geen urine meer aanmaken, heet dit een anurie. Een anurie heeft verschillende oorzaken…
Enkele ziekten van de nieren en urinewegenDe nieren liggen ter weerszijden van de wervelkolom achter de buikholte ter hoogte van de laatste twee borstwervels en d…
Bloed in de urine (hematurie)Bloed in de urine (hematurie)Bloed in de urine, ook wel hematurie genoemd, kan wijzen op bepaalde (ernstige) aandoeningen. Het is daarom verstandig a…

Oorkaarsen en het gebruik daarvanOorkaarsen en het gebruik daarvanOorkaarsen. Heb je er wel eens over gehoord en dacht je ook dat men hierbij kaarsvet in de oren liet druppelen? Nee hoor…
Ons leven terug in evenwicht: Polyenergetische therapieOns leven terug in evenwicht: Polyenergetische therapieVoorkomen is beter dan genezen. Steeds meer landgenoten komen daarbij tot het besef dat preventie erg belangrijk is, en…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hans, Pixabay
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 01-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.