Malaria voorkomen en genezen op een natuurlijke manier

Malaria voorkomen en genezen op een natuurlijke manier Over malaria is al heel veel geschreven. Minder bekend is dat er lokaal al veel gedaan kan worden om malaria tegen te gaan en zelfs te genezen. In de tropische gebieden waar veel malaria voorkomt groeien veel bomen en planten die de muggen op afstand kunnen houden en die medicinale eigenschappen hebben om malaria tegen te gaan en zelfs te genezen.
Bron: SilgambiaBron: Silgambia

Citroen gras

Citroengras is een veel voorkomende plant in de tropen en kan makkelijk door scheuring vermeerderd worden. Buiten het feit dat de plant lekker ruikt, in voedsel gebruikt wordt en er thee van gedronken kan worden, houdt deze tevens de muggen op afstand. Citroengras olie kan verkregen worden door stoomdestillatie en is een probaat anti-muggenmiddel.
Bron: Theo Crazzolara, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Theo Crazzolara, Flickr (CC BY-2.0)

Lavendel

Lavendel is een lage struikachtige plant en komt van nature minder vaak voor maar kan wel aangeplant worden. Behalve mooi om te zien en aangenaam ruikend, is het een plant die muggen op afstand kan houden. Voor de etherische olie die uit deze plant gewonnen kan worden zijn echter wel vele bloemen nodig.
Bron: SilgambiaBron: Silgambia

Eucalyptus

De Eucalyptus is een snelgroeiende boom met afhangende bladeren. Het is een lastige boom om te zaaien of stekken. Dit kan enige moeite kosten, maar is zeker de moeite waard. De olie die uit deze boom verkregen kan worden bevat een sterk insecticide, paramenthaandiol of citriodiol genoemd. Dit middel wordt in veel muggen werende middelen gebruikt.
Bron: SilgambiaBron: Silgambia

Neem

De neemtree staat van oudsher al bekend om zijn medicinale eigenschappen en biologische insectenwerende werking. Aftreksels van de bladeren zijn geschikt voor thee maar worden ook gebruikt om huisdieren insectvrij te houden. Ook de olie, die uit de pit van de vrucht komt, heeft zeer goede huidverzorgende en insectenwerende eigenschappen. Neemolie heeft volgens vele onderzoekers antiseptische, antivirale en antibacteriële eigenschappen en is dan ook een zeer welkom middel bij de genezing van malaria. Tevens kunnen de bladeren van de neemtree preventief gebruikt worden om malaria tegen te gaan.

Artemisia

Artemisia of zomeralsum is een varenachtige plant die over de hele wereld voorkomt. De plant bevat Artemisinine, een stof die gebruikt wordt als anti-malariamiddel. De thee van de bladeren werd al jaren gebruikt bij de behandeling van malaria. Sinds Artemisinine geëxtraheerd kan worden is dit dan ook terug te vinden in het middel Coartem, dat bij juist gebruik een 100% genezing van malaria laat zien. (helaas geen rechtenvrije foto gevonden).
Bron: SilgambiaBron: Silgambia

Moringa Olifeira

Moringa Olifeira wordt terecht ‘The Miracle Tree’ genoemd. Alles van deze boom kan medicinaal gebruikt worden. Buiten zijn buitengewone voedzaamheid zit de boom vol met fytonutrienten, ontgiftende geneeskrachtige stoffen, ontstekingsremmende stoffen, versterkt het immuunsysteem en regelt stofwisselingsproblemen bij mensen met ziektes als aids, diabetes, hoge bloeddruk, hartziektes, kanker en malaria. De boom groeit erg snel en de bladeren kunnen meermaals per jaar geoogst worden.
Bron: SilgambiaBron: Silgambia

Papaya

Ook de papaya is een snel groeiende boom die al na enkele maanden enorme vruchten voortbrengt. Veel van deze boom kan medicinaal gebruikt worden. De vruchten, de zaden, de bladeren, zelfs de wortels. De boom kent mannelijke en vrouwelijke exemplaren. Het is vooral de mannelijke vorm die medicinaal gebruikt wordt. De bladeren zijn koortswerend en zuiverend en zeer geschikt bij de bestrijding van malaria. Dit geld ook voor de wortels en de bast.
Dit zijn de meest voorkomende en belangrijkste bomen en planten die in de gebieden waar veel malaria voorkomt groeien of kunnen worden aangeplant. Allen kunnen ze helpen met het op afstand houden van de muggen en kunnen ze preventief of bij de behandeling van malaria gebruikt worden. Er zijn meerdere planten met muggenwerende eigenschappen zoals bijvoorbeeld: Rozemarijn, goudsbloemen, kattenkruid, munt etc. Munt doet het ook goed in de tropische gebieden. Van kattenkruid is inmiddels bekend dat het zeker 10 maal effectiever is als DEET.
© 2014 - 2024 Silgambia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Malaria desastreusMalaria desastreusMalaria kan verwoestend werken terwijl het zo eenvoudig te voorkomen zou zijn. Wat is malaria eigenlijk.
Malaria en Artemisia of AlsemMalaria, vroeger moeraskoorts, mal-aria slechte lucht genoemd, is nog steeds een veel voorkomende tropische infectieziek…
Artemisia tegen kankerArtemisia tegen kankerArtemisia, ofwel Alsem, is vooral bekend geworden door de speciale soort die een geneeskrachtige werking blijkt te hebbe…
Malaria voorkomen en genezen, wat zijn de mogelijkheden?Malaria of moeraskoorts is de meest voorkomende ernstige infectieziekte, die reizigers kunnen oplopen. Er zijn in de wer…

Erectieproblemen? Behandelingen op natuurlijke wijzeUit studie blijkt dat ongeveer de helft van de mannen op latere leeftijd last krijgt van erectieproblemen. Vanaf een lee…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Silgambia
 • http://www.muggen-weg.nl/c-1621425/etherische-olien-tegen-muggen/
 • http://www.anthemis.nl/aromabasis/neem.htm
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Zomeralsem
 • http://miraclemoringa.eu/moringa/over-moringa/
 • http://www.indoradio.nl/jamu/articles.php?pg=314&lng=nl
 • Afbeelding bron 1: Silgambia
 • Afbeelding bron 2: Theo Crazzolara, Flickr (CC BY-2.0)
 • Afbeelding bron 3: Silgambia
 • Afbeelding bron 4: Silgambia
 • Afbeelding bron 5: Silgambia
 • Afbeelding bron 6: Silgambia
Silgambia (5 artikelen)
Laatste update: 23-10-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.