Natuurlijke middelen tegen oorsmeer en buikpijn
Veel oorsmeer Kinderen hebben er vaak last van. Vaak is de dokter de aangewezen persoon om veel oorsmeer te verhelpen, maar ook de natuur kan een handje helpen bij het bestrijden van kwalen en aandoeninkjes. Hieronder een middel tegen veel oorsmeer en een siroop die koliek, buikpijn en slapeloosheid bij kinderen bestrijdt. Buikpijn en slapeloosheid bij kinderen is namelijk iets dan hen helemaal uit hun doen haalt. Een recept voor een natuurlijk middel tegen buikpijn en slapeloosheid bij kinderen
Oorsmeer middeltje
Dit natuurlijke product dat zelf gemaakt kan worden is een simpele remedie om oorsmeer zachter te maken en zo oorproblemen (bij kleine kinderen) te voorkomen
Ingrediënten
- 1 handvol bloemen van de Koningskruidplant
- 250 gram amandelolie
Bereiding
- Bedek de bloemen met de olie en laat het mengsel een aantal dagen in het zonlicht staan
- Is er geen zon dan is er ook een alternatief: Laat de pan met bloemen en olie dan een aantal uren op het mildste vuur staan dat je hebt
- Zeef het mengsel door een doek en vervolgens door een fijne zeef
- Doe het dan in een flesje met een pipetje
Gebruik
Druppel een paar druppel in het zere oor of de oren
Doe dit ’s ochtends of ’s avonds en tot 4 keer per dag
Zet de behandeling zeker 5 dagen voort
Als er echt een prop in het oor zit, zorgt dit middel er voor dat deze zachter wordt
Vanzelfsprekend hoort een oorontsteking door een arts behandeld te worden
Houdbaarheid:
Dit mengsel is 3 maanden houdbaar
Siroop bij koliek, heftige buikpijn en als een kind slecht kan slapen
Zoete drankjes zijn altijd gemakkelijk om een kind kruidendrankjes toe te dienen. Deze kamillesiroop heeft een kalmerende en kalmerende en pijnstillende werking. Goed bij koliek, buikpijn en als een kind niet kan slapen.
Kamille siroop
Ingrediënten
- 40 gram bloemen van de Duitse kamille
- 900 ml water
- 450 gram suiker of honing
Bereiding:
- Doe in een pan de kamille en het water
- Breng het mengsel aan de kook
- Zet het vuur lager en doe een deksel op de pan
- Laat het dan nog 20 minuten sudderen
- Reduceer het mengsel tot 200 ml, door het zonder deksel op de pan te laten sudderen (ongeveer 20 minuten)
- Voeg de suiker toe en laat nog een paar minuten sudderen
- Blijf al die tijd goed roeren
- Als het mengsel op siroop lijkt is het goed
- Wees wel voorzichtig met het vuur en laat het niet te snel koken
- Er moeten slechts kleine bubbeltjes ontstaan
- Zeef het mengsel door een zeef met behoorlijke gaten
- Giet het mengsel dan in gesteriliseerde flessen
- Sluit af met een kurk (Als de siroop gaat fermenteren, kan de fles anders exploderen)
Gebruik:
Kinderen: 1 eetlepel 3 tot 6 keer per dag
Volwassenen: 2 – 4 eetlepels per dag 3 – 6 keer per dag
Diabetici mogen deze siroop niet gebruiken, omdat er te veel suiker in zit
Houdbaarheid:
Ongeopend is deze siroop 1 jaar houdbaar
Geopend is de siroop 1 week houdbaar in de koelkast