Natuurlijke spierpijnpleisters en anti-griep ijslolly’s
Pepers en zonnehoed zijn fantastische middelen van de natuur om allerlei kwalen mee te bestrijden. Spierpijn, maar ook griep verdwijnen er door als sneeuw voor de zon. Met zelfgemaakte spierpijnpleisters kan spierpijn bestreden worden. Maak zelf eens spierpijnpleisters en zie hoe ze helpen. Maak voor de griep eens ijslolly's met daarin goede natuurlijke ingredienten. Gegarandeerd dat de zelfgemaakte ijslolly's tegen de griep helpen.
Eigen gemaakte spierpijnpleisters van pepers
Voor spierpijn kun je natuurlijk allerlei aspirines eten, maar je kunt er ook een natuurlijk kompres opleggen dat de pijn verzacht. Chili en mosterd zijn natuurlijke verdoofmiddelen en zorgen voor een diepe verhitting van zere en stijve spieren. Onbewerkte kokosolie bevat nog alle stoffen en het is verkrijgbaar bij toko’s. Deze olie ziet er bij kamertemperatuur wit uit en is van een zware consistentie.
Ingrediënten
- 200 gram Madame Jeannet of Schotse Bonnet pepers
- 4 eetlepels mosterdpoeder
- 200 gram onbewerkte kokosolie
- 6 theelepels bijenwas
- 4 wondverbanden van Melolin 10 bij 10 centimeter
- 4 pakjes Melolin kompressen 12 bij 12 cm
Bereiding
- Was de pepers
- Snijd ze heel fijn
- Doe de pepers, het mosterdpoeder en de kokosolie in een pan
- Doe er een deksel op
- Verwarm zachtjes ongeveer 2 minuten
- Laat afkoelen, maar laat het deksel wel op de pan
- Doe de pepermix in een doek in een zeef
- Knijp de olie er uit in een schaal eronder
- Zet de pan weer op het vuur en verwarm het mengsel wederom
- Voeg de bijenwas toe
- Verhit snel totdat de was is opgelost (dit duurt korter dan 2 minuten)
- Haal van het vuur
- Doe de kompressen in het nog hete mengsel zodat ze zich volzuigen
- Als ze vol zijn, haal ze dan uit het mengsel
- Leg 10 minuten op vetvrij papier
- Als de kompressen gedroogd zijn, kunnen ze op elkaar gestapeld worden en in de koelkast bewaard tot ze nodig zijn
Gebruik
- Doe het kompres op een wondverband
- Breng het dan aan op het gebied waar u spierpijn heeft
- Houd dat deel warm (bijvoorbeeld door er een deken omheen te doen of een plastic zak)
- Laat een half uur tot een uur zitten
Houdbaarheid
Deze spierpijnpleisters zijn 1 jaar houdbaar in de koelkast
Echinacea of zonnehoed ijslolly tegen verkoudheid en griep
Echinacea of zonnehoed zorgt er voor dat verkoudheid snel weer is verdwenen. Het mooie is bovendien dat u deze ijslolly’s in de diepvries kunt doen als u nog niet ziek bent en ze eruit kunt halen als u ze nodig heeft.
Om deze lollies te maken is eerst een tinctuur nodig
Ingrediënten
- 20 gram verse zonnehoedwortel (echinacea)
- 80 ml wodka
Voor de lollies zelf:
Ingrediënten
- 2 middelgrote rode pepers
- 8 cm gemberwortel
- 240 ml honing
- 1 zakje dierlijke gelatine
- 800 ml cranberry sap
- het sap van 2 grote citroenen
- 80 mg van de echinacea tinctuur
Bereiding
- Maak eerst de tinctuur
- Was en hak de zonnehoedwortel
- Doe het in een pot en giet er de wodka overheen
- De wortel moet helemaal bedekt zijn
- Laat 2 tot 4 weken trekken
Bereiding van de ijslolly’s
- Was en snijd de pepers
- Haal de schil van de gember en snijd in kleine stukjes
- Doe de pepers, de gember, de honing, de gelatine en het cranberrysap in een pan
- Roer en laat 5 minuten sudderen
- Haal het van het vuur en laat afkoelen
- Zeef boven een schaal
- Als het afgegoten vocht is afgekoeld roer er dan het citroensap doorheen
- Doe er vervolgens de tinctuur bij en roer weer goed
- Doe het mengsel dan in ijslollyvormpjes en stop ze in de diepvries
Gebruik
Neem een ijslolly tijdens
griep en verkoudheid.
Niet voor kinderen of mensen die geen alcohol mogen hebben, want dat zit er natuurlijk wel in.
Houdbaarheid
Deze lollies kunnen 3 maanden worden bewaard in de diepvries.
Reactie
Rania, 12-06-2012
Ik zou graag de ijslollie willen uitproberen, maar dan graag zonder dierlijke producten. Is er een alternatief voor de gelatine?
Reactie infoteur, 23-06-2012
Volgens mij is er bij de biologische winkel een alternatief voor gelatine. De naam weet ik zo even niet, maar als u het daar vraagt, kunnen ze u vast helpen.