De zwarte komijn olie / zwart zaad, een natuurlijke remedie

De zwarte komijn olie / zwart zaad, een natuurlijke remedie De zwarte komijn olie werd bekend in Egypte als een waardevol medicijn om allerlei ziektes te verhelpen. We weten dat de farao's werden behandeld door hun persoonlijke artsen van de meest gevarieerde ziekten met zwarte komijn olie. Bij de opening van het graf van farao Toetanchamon, vonden de archeologen een flacon van zwarte komijn olie, die waarschijnlijk bedoeld was om het lijden in het hiernamaals te verzachten.

Geschiedenis en Cultuur

De plant is wereldwijd bekend, gebruikt in China, India en de Arabische wereld. In Frankrijk bekend onder de naam van Nigella sativa. Hier staat het bekend onder de naam zwart zaad.

Andere namen:
  • "Zwarte komijn"
  • "Al-sânoudj" in Algerije
  • "Habat al-Baraka" (gezegend zaad) in Egypte
  • "Al-kamoun" in Libië
  • "Al-qahta" in Jemen
  • "Al-shounîz" in Iran

De profeet van de islam (saws) zei: "Zorg goed voor jezelf met behulp van het zwarte zaad, het is een wondermiddel tegen alle kwalen, behalve de dood." In het boek van de genezing van de ziel, een boek, geschreven door de arts en filosoof uit de 10e eeuw Ibn Sina (Avicenna), zwarte komijn olie is voortdurend genoemd als een natuurlijke remedie voor een gevarieerd assortiment aan klachten en ziektes.

Geleidelijk aan is de reputatie van zwarte komijn olie gegroeid als gevolg van de uitstekende resultaten. De zwarte komijn olie is een natuurlijke remedie die niet tot ongewenste bijwerkingen leiden. De deugd is het stimuleren van het immuunsysteem, dat bevordert de kans op genezing voor vele ziekten. Dezelfde vertegenwoordigers van forensisch onderzoek zijn er van overtuigd van de buitengewone effecten van zwarte komijn olie.

Wat zijn de essentiële eigenschappen van zwarte komijn olie?

Zwarte komijn olie bevat meer dan 100 onderdelen, waarvan vele nog moeten worden ontdekt. Het is een rijke bron van onverzadigde vetzuren en bevat ongeveer 35% vet, 21% eiwit en 38% koolhydraten. De olie is samengesteld uit 50% essentiële vetzuren. Linolzuur en prostaglandine E1 gamma It. S, helpt het lichaam infecties te bestrijden, balanceert het immuunsysteem en regelt allergische reacties. Gamma-linolzuur stabiliseren ook het celmembraan. Zwart zaad bevat vluchtige oliën, bestaande uit 5-1,5% en Nigelline thymochinone ware antihistaminica, anti-oxidanten, anti-infectiva.

Wat zijn sommige traditionele toepassingen van zwarte komijn olie?

Traditioneel wordt zwarte zaad gebruikt voor diverse behandelingen in verband met luchtwegen, maag-en darmziekten, stimulatie van het immuunsysteem, maar ook nier-en leverfunctie, de bloedsomloop en om de algemene gezondheid te verbeteren . Het heeft ook eigenschappen die zullen worden gebruikt tegen eczeem, psoriasis, artritis, ontstekingen, en hoofdhuidmassage.

Is er wetenschappelijk onderzoek op zwarte komijn olie?

Sinds 1959 hebben meer dan 200 internationale universiteiten publicaties verspreid met opmerkelijke resultaten. Onlangs hebben wetenschappers in Europa bevestigd dat de anti-bacteriële en schimmelwerende stoffen in de olie zitten. Deze onderzoekers van het Kanker Instituut en tevens van een laboratorium in Immuno-biologie hebben gevonden dat Zwart Zaad immuniteit en beenmerg cellen stimuleert en verhoogt de productie van interferon, beschermt de cellen tegen virussen, vernietigt kankercellen en verhoogt de productie van antilichamen. In de afgelopen jaren, zijn er in de VS experimenten uitgevoerd om zwarte komijn olie te gebruiken in het geval van verschillende ernstige ziektes. De eerste resultaten blijkt verbazingwekkende vooruitgang en bevestigen het enorme potentieel van de helende zwarte komijn olie.

Wat zijn de effecten van zwarte komijn olie op het immuunsysteem?

Door de vorming van prostaglandine E1, is het immuunsysteem geharmoniseerde en allergische reacties zijn gestabiliseerd. Ook kan het voorkomen van infectie, en bestrijding van chronische ziekten. Gezonde cellen worden beschermd voor de gevolgen van schadelijke virussen, het voorkomen van tumoren en daarmee de verspreiding van schadelijke micro-organismen.

Wat zijn sommige andere effecten van het zwarte zaad?

Zwarte komijn olie helpt de stofwisseling, de spijsvertering, en verlaagt de bloedsuikerspiegel in het bloed. Het is nuttig bij de behandeling van diabetes, voor spijsverteringsaandoeningen. Zwarte komijn olie stimuleert en reguliert inwendige aandoeningen in de galblaas, en werkt ter bestrijding van wormen en parasieten uit het darmkanaal.

Het zwarte zaad, een wonderbaarlijk middel , een schat voor het lichaam om in te nemen of om op huid en haar te smeren. Een olie voor velen deugden en een onmisbare bondgenoot voor onze gezondheid.
© 2011 - 2024 Diamant4, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geneeskracht van zwarte komijnDe geneeskracht van zwarte komijnZwarte komijn groeit van origine enkel in Zuid- en Zuid-West-Azië en aan de Aziatische kant van de Middellandse Zee. Teg…
Alles over AromatherapieAlles over AromatherapieAromatherapie wordt als een geneesmiddel gebruikt. Een aromatherapie doet voor ons velen het welzijn verbeteren. Bij aro…
De geneeskracht van zwarte komijnolieDe geneeskracht van zwarte komijnolieZwarte komijnolie was het geheim van de farao´s. Het is een geneesmiddel dat veelzijdig ingezet kan worden; het is bewez…
Europese kentekenplatenEuropese kentekenplatenOp de Nederlandse autowegen kunt u auto's uit verschillende landen tegenkomen. Vaak is dan de vraag: wat betekenen die l…

Het voedingssupplement tryptofaanHet voedingssupplement tryptofaanTryptofaan is een voedingssupplement dat inzetbaar is bij vermindering van stress omdat het een rol speelt bij de stemmi…
Overgang: natuurlijke hulp tegen opvliegersOvergang: natuurlijke hulp tegen opvliegersAls de eierstokken van een vrouw minder hormonen produceert, kunnen overgangsklachten ontstaan als: opvliegers en nachte…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pixel2013, Pixabay
  • Aloesdeden.com
  • Habasawda.com
Diamant4 (4 artikelen)
Gepubliceerd: 05-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.