Succesvol naar de tweede date

Succesvol naar de tweede date Na veel daten met mensen die niet echt de moeite waard zijn geweest heb je nu eindelijk iemand die echt helemaal aan jouw plaatje voldoet. Je hebt zelfs een zeer leuke avond achter de rug en alles verliep wel redelijk. Je wilt graag nog een keer een tweede date plannen, maar krijg dan te horen dat de ander geen interesse heeft. Wat nu?

Is er iets mis met mij?

Dit herkennen veel mensen na een mislukte eerste date. Uit die eerste date komt uiteindelijk helemaal geen vervolg naar een tweede date. Dit kan zeer frustrerend zijn en al snel leiden naar een slecht eigen zelfbeeld. Je zal snel denken van ’wat is er mis met mij?’. Probeer dit zoveel mogelijk van je af te schudden en blijf volhouden. Uiteindelijk zal het er echt wel van komen en zul je de ware wel ontmoeten. Maar een beetje hulp is natuurlijk wel erg fijn.

Bron: Greyman, RgbstockBron: Greyman, Rgbstock

De basisdingen van een date moeten goed zijn

Het is belangrijk om op de volgende basisaspecten van het daten te letten, dit om meer kans te krijgen dat je die tweede date gaat halen. Zo is een eerste indruk het allerbelangrijkste in de ontmoeting. Kom zelfverzekerd over, geef een stevige handdruk en laat een lieve charmante glimlach zien. Je zult zien dat de eerste minuut cruciaal is bij de date. Ook belangrijk hierin is dat je een echte en oprechte interesse toont in de ander.

Een date moet plezierig zijn

Alle basiszaken zijn goed gepland, maar toch komt die tweede date er niet van. Je bent de wanhoop nabij en snapt hier natuurlijk helemaal niets van. Het belangrijkste van een eerste date (en alle andere dates daarna) is dat je plezier moet maken en ontspannen moet zijn. De meeste mensen zijn nerveus en dat komt altijd op een verkeerde manier naar buiten. Door de prestatiedrang kom je juist geforceerd en afstandelijk over, en dat gaat echt niet lukken bij een date.
Bron: Dyet, RgbstockBron: Dyet, Rgbstock
Zie het alsof je met je vrienden of vriendinnen gaat stappen, dan ben je ook niet nerveus en kom je al minder gespannen over.

Kom tijdens een date niet te wanhopig over

Je gooit jezelf helemaal in de strijd en gaat met een instelling van ’nu moet het gaan gebeuren’. Mannen en vrouwen die aan de andere kant zitten voelen meteen aan dat je ’desperate’ bent. Ze ruiken de angst en wanhoop op een kilometer afstand. Door deze uitstraling word je erg onaantrekkelijk. Belangrijk is om vooral ook jezelf te blijven en de bovenstaande tips goed op te volgen, zodat je snel aan je tweede date kan gaan beginnen met de man of vrouw van je toekomst.

Tips voor je date

Bron: Weirdvis, RgbstockBron: Weirdvis, Rgbstock
Om succesvol te zijn tijdens je tweede date is het van groot belang om goed voor de dag te komen. Onderstaande tips zullen daar absoluut bij helpen:
 • Wees erg sociaal
 • Straal uit dat je een gelukkig mens bent
 • Accepteer dat het niet bij iedereen lukt
 • Zorg dat je de ander aan het lachen maakt
 • Zorg voor een eigen stijl in kleding, maar niet te erg
 • Verzorg jezelf goed van top tot teen
 • Blijf kalm tijdens je date
 • Laat zien dat je een leider kan zijn

Lees verder

© 2012 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Online dating: tips voor een eerste dateOnline dating: tips voor een eerste dateHeb je iemand ontmoet via een datingsite en komt er een eerste date? Dan kun je wel tips voor een eerste date gebruiken.…
Online dating: waar praat je over tijdens een eerste date?Online dating: waar praat je over tijdens een eerste date?Heb je iemand via een datingsite leren kennen waar je wel een klik mee hebt? Dan komt er een eerste date. Waar gaan jull…
Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Online dating: wat gaan jullie doen tijdens de eerste date?Heb je iemand gevonden op een datingsite waar het wel mee klikt? Dan zal een eerste date al snel volgen. Wat gaan jullie…
Online dating: daten via FacebookOnline dating: daten via FacebookOnline daten hoeft helemaal niet met een datingsite. Facebook kan namelijk ook een hele goede plek zijn om de liefde van…

Redenen waarom je ex graag vrienden wilt blijvenRedenen waarom je ex graag vrienden wilt blijvenIn sommige gevallen is het fantastisch dat je ex-partner vrienden wilt blijven met jou, maar vaak is dat niet zo’n goed…
Tips om je relatie sterker te makenTips om je relatie sterker te makenGaat je relatie niet zoals jij gewild had? Beschouw je jullie relatie als zwak? We zijn vaak erg druk bezig met ons eige…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Scottsnyde, Rgbstock
 • www.datewijsheid.nl
 • www.tipsvoordaten.nl
 • Afbeelding bron 1: Greyman, Rgbstock
 • Afbeelding bron 2: Dyet, Rgbstock
 • Afbeelding bron 3: Weirdvis, Rgbstock
Mayorfrits (220 artikelen)
Gepubliceerd: 21-11-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.