Gedumpt worden in de relatie: Wat zijn de signalen?

Gedumpt worden in de relatie: Wat zijn de signalen? Je bent verliefd en alles gaat perfect. Je hebt niets in de gaten, omdat er ook niets is om in de gaten te houden. Ineens merk je dat er dingen veranderen. Je partner doet vreemd en uiteindelijk word je, geheel onverwacht, gedumpt. Je relatie is over en jij kan alleen maar denken, hoe kan het zijn dat ik dit niet heb kunnen zien aankomen!

De signalen dat je gedumpt gaat worden

Het ene moment ben je smoorverliefd en leef je lang en gelukkig. En ineens komt dat moment dat jouw partner begint te twijfelen over jullie relatie. Je leeft in een soort van roes tussen wanhoop en ergernissen. Je snapt niet waarom dit nu kan gebeuren en begrijpt al helemaal niet waarom je dit niet heb zien aankomen. Het is toch wel handig om te weten wanneer je gedumpt gaat worden, zodat je dit nog kan voorkomen. Of je wilt je partner juist voor zijn, zodat jij diegene bent die kan gaan dumpen. Wat zijn nu die belangrijkste signalen dat je gedumpt gaat worden?

Geen seks meer

Als je net samen bent spat de seks ervan af, alles is fantastisch en niets is teveel. Het is normaal dat je minder seks gaat hebben als je wat langer samen bent in de relatie. Waar je voor zou moeten waken is dat je partner langere tijd achtereen geen zin heeft in seks. Langere tijd is toch al snel weken of maanden achtereen, afhankelijk van hoe vaak je het normaliter deed met elkaar. Als dit langere tijd voorkomt, dan is er waarschijnlijk wat mis. Of je partner vindt jou niet meer leuk of hij/zij doet het met een ander.

Drastisch veranderen van het uiterlijk

Iemand kan zichzelf drastisch veranderen. Dit kan een teken zijn dat hij/zij verder wilt, maar dan wel zonder jou. Een nieuw kapsel, ineens vijftien kilo af willen vallen of een cosmetische veranderingen. Dit is het moment om hem/haar beter in de gaten te houden. Het kan natuurlijk ook zijn dat je partner gewoonweg heel ijdel is. Mocht het gepaard gaan met één van de andere signalen, kun je er zo goed als zeker van uit gaan dat je binnenkort gedumpt gaat worden.

Vaak ruzie opzoeken

In elke relatie komt wel eens ruzie voor. Dit hoeft niet slecht te zijn, integendeel, het kan juist erg goed zijn voor de relatie. Waar je voor zal moeten waken is dat je partner niet om alle kleine dingetjes ruzie begint te maken. Dit zou kunnen aanduiden dat hij/zij een excuus aan het zoeken is om er vandoor te gaan.

Kritisch zijn over alles

In het begin van je relatie wordt je helemaal opgehemeld door je partner, dit kan natuurlijk lang aan en zal ongetwijfeld wel wat verslappen naarmate de relatie vordert. Het is niet de bedoeling dat je partner continu kritiek heeft op jou met alles wat je doet. Deze kritiek kan betekenen dat hij/zij gewoonweg niet meer om je geeft en klaar met je is. Je zal uiteindelijk grote kans hebben gedumpt te worden, omdat hij/zij niets meer leuk aan je vindt.

Vergeten te bellen

Een relatie begint vaak met hoge telefoonrekeningen. Je belt elkaar elk uur wel een paar keer, om gek van (elkaar) te worden! Tegenwoordig belt hij/zij je bijna niet meer. Je wordt zelfs niet meer gebeld als hij/zij een paar uur te laat is. Dit is een duidelijk signaal dat je relatie op instorten staat. Tijd voor actie, voordat jezelf gedumpt wordt.

Mocht je partner één van de signalen vertonen betekent het niet meteen dat je relatie over is. Maar mocht hij/zij meerdere van de bovengenoemde tekenen tonen, dan ben je gewaarschuwd. Je zal waarschijnlijk binnenkort gedumpt worden!

Lees verder

© 2012 - 2020 Mayorfrits, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kenmerken van een ongelukkige relatie of huwelijkKenmerken van een ongelukkige relatie of huwelijkWelke kenmerken kent een ongelukkige relatie of huwelijk tijdens het ruzie maken? Welke factoren kunnen er op wijzen dat…
Beginfase vreemdgaan, de voor- en nadelenBeginfase vreemdgaan, de voor- en nadelenOpmerkelijk dat de partner die verliefd is geworden op een ander zo gemakkelijk vreemd kan gaan zonder goed de voor en n…
Signaal vreemdgaan: hoe herken je overspel?Signaal vreemdgaan: hoe herken je overspel?Vreemdgaan herkennen: hoe herken je vreemdgaan? Vermoed je dat je partner je ontrouw is? Ben je bang dat je partner je b…
Signalen van relatieproblemenSignalen van relatieproblemenWelke signalen wijzen op relatieproblemen? Welke relatieproblemen worden veroorzaakt door emotionele factoren? Welke com…

Eerste hulp bij een uitgebluste relatieEerste hulp bij een uitgebluste relatieVanbinnen voel je nog steeds veel liefde voor je partner. Die liefde van toen is er nog steeds, alleen is de relatie beh…
Samenwonen: de gezamenlijke betaalrekeningmijn kijk opSamenwonen: de gezamenlijke betaalrekeningBij het samenwonen is dit één van die praktische zaken, waarover heel goed moet worden nagedacht. Er zijn uiteenlopende…
Bronnen en referenties
  • www.relatie-problemen.nl
  • www.jerelatieterug.nl
  • www.hulpbijverwerking.nl

Reageer op het artikel "Gedumpt worden in de relatie: Wat zijn de signalen?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mayorfrits
Gepubliceerd: April 2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!