Een relatie of huwelijk zonder seks

Een relatie of huwelijk zonder seks Een relatie of huwelijk zonder seks komt vaker voor dan je denkt. 1 op de 5 koppels hebben hier last van en weten veelal niet met de problemen om te gaan. Belangrijk is om de juiste oorzaak te vinden voordat jullie relatie of huwelijk sneuvelt. Relatie-, geld en fysieke problemen zijn de meest voorkomende oorzaken.

Meer mannen met weinig zin in seks

Hoe vaak hoor je een vrouw klagen over haar seksloze relatie? Bijna nooit! Voor de meeste vrouwen is het erg moeilijk om het hierover te hebben. Het is ook lastig als je man niet meer zo intiem is met jou. Vrouwen pakken dit toch altijd erg persoonlijk op en denken dan snel dat het hun schuld is in plaats van erover te praten en eventueel hulp te zoeken. Ongeveer 20% van alle koppels in een vaste relatie hebben weinig tot geen seks. En tot mijn verbazing zijn dit vaker mannen dan vrouwen, die geen zin meer hebben hierin met hun partner.

De oorzaken van een seksloze relatie

Wat zijn de mogelijke redenen voor dat seksloze gevoel van de man? Het eerste wat je jezelf moet blijven zeggen is dat het niet door jou komt. Het is niet omdat je een paar kilo bent aangekomen. Het is niet omdat je niet van seksspeeltjes houdt. En zeker niet om hoe je bent. Begrepen! Er zijn mogelijke redenen voor je man om minder tot geen seks te hebben in jullie relatie:

Geld- en werkproblemen

Een man kan heel gemakkelijk depressief worden als het niet goed loopt op zijn werk. Laat staan als hij onlangs is ontslagen en werkloos thuis zit. Als een man zijn gezin niet kan onderhouden voelt hij zich vaak een minder goed mens, waardoor dingen zoals seks niet meer op de eerste plaats staan (laat staan in de top 10). Juist nu in deze tijd komt dit steeds vaker voor, en zal dit ook vaak de oorzaak nummer 1 zijn voor een seksloze relatie.

Fysieke problemen

Oorzaken als te lange werkdagen, te weinig aan sport doen of teveel alcohol drinken zijn grote problemen, welke kunnen veroorzaken dat je minder of geen zin in seks meer hebt. Je man heeft geen affaire, en jullie relatie sterker is dan ooit tevoren. Maar toch is er weinig tot geen seks in de relatie. Dit kan komen door bijvoorbeeld diabetes, stress, lage testosteron level, hart problemen, Parkinson, Chronische pijnen en meer. Oorzaken hiervan dus te weinig sporten, te lange werkdagen of teveel alcohol in het leven van je man.

Onopgeloste relatieproblemen

Als je vaak relatieproblemen hebt en enkel maar aan het ruziën bent met z’n tweeën, dan kan dat ervoor zorgen dat je geen seks meer hebt. Als hij elke dag thuis komt en jou iedere kwaad of ongelukkig ziet zal hij zich niet aangetrokken vinden tot jou. Maar dit is niet jou fout. Je zal waarschijnlijk kwaad of ongelukkig zijn omdat je er een goede reden voor hebt. En de enige manier om dit op te lossen is om er samen over te praten en eventueel professionele hulp te zoeken voor het te laat is.

Ontrouw

Helaas is het zo dat als een man ineens geen seks meer wilt hebben met jou dat hij een affaire hebt met een ander. Dit gebeurt vaak erg snel is geen langzaam proces dat zich nog moet ontwikkelen. Als je het gevoel hebt dat hij jou bedriegt met een ander en tegelijkertijd is de seks tussen jullie samen ook nog eens minder, dan kun je er bijna 100% vanuit gaan dat hij een ander heeft. Je zou zijn bank- of creditcardactiviteiten in gaten kunnen houden om er zodoende achter te komen. Daar is bijna altijd wel wat te vinden en dan hoef je niet direct een privédetective in te huren.

Andere veel voorkomende oorzaken

Er zijn meer oorzaken, waardoor je man geen zin meer heeft in seks, ga deze problemen niet uit de weg. Praat hierover en probeer samen een oplossing te vinden hiervoor. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld:
  • Een behoefte op controle of straf
  • Een manier om de macht te hebben over jou
  • Boosheid
  • Seksueel misbruik uit het verleden
  • Te lange werkdagen
  • Te hard werken met veel stress
  • Het gebruik van drugs, medicijnen en/of alcohol

Ga het probleem niet uit de weg

Seks en intimiteit is een belangrijk onderdeel in jullie relatie. Ga het probleem niet uit de weg, want het probleem zal niet vanzelf ophouden. Onthoud voor jezelf, dat je niet de enige vrouw bent met dit probleem en dat er altijd een reden is voor het lage seksgehalte. Het beste medicijn is toch altijd om er over te praten en professionele hulp te zoeken voor het te laat is. Wacht niet te lang!

Lees verder

© 2012 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Relatieproblemen? Relatietherapie!Relatieproblemen? Relatietherapie!Hulp nodig met je relatie? Zijn er relatieproblemen? Erger je vaak aan je partner? Twijfel je aan je relatie? Ga je liev…
Vormen van intimiteit in een relatieWat is intimiteit? Intimiteit is een gevoel van samenhorigheid en verbintenis tussen twee of meer personen. Intimiteit i…
Relatieproblemen en de seksuoloogRelatieproblemen en de seksuoloogSeksuele problemen binnen de relatie geeft grote spanningen, stress, sombere gevoelens en communicatieproblemen. Anderso…
Relatieproblemen: communicatie en duidelijkheidRelatieproblemen: communicatie en duidelijkheidDe oorsprong van relatieproblemen zijn vaak terug te vinden in de problemen met de communicatie tussen de partners. Wat…

Recept voor een gezonde relatieRecept voor een gezonde relatieWat is het recpet voor een goede en gezonde relatie van deze tijd? Dit is een vraag die bij velen van ons aanwezig is en…
Tijdelijk uit elkaar goed voor de relatie?Tijdelijk uit elkaar goed voor de relatie?Als je relatie niet goed loopt kan dat aan verschillende dingen liggen. Vaak voelen de mensen zich als individu niet mee…
Reacties

Nele, 09-12-2015
Geachte,

Ik heb net dit stuk gelezen en ik herken me daar wel in. Het is namelijk zo dat m'än huwelijk geen seksleven kent. Voor we trouwden en net samen waren hadden we voldoende seks, meer zelfs…
Na een tijdje kreeg m'n man een beroerte en sindsdien is het enorm bergaf gegaan. Ik voelde me schuldig, was een beetje bijgekomen en voelde me niet goed in men vel. Het 1ste dat stopte was de seks en het lag toen aan mij… We hebben erover gepraat en hebben dan ook weer seks gehad, maar traag en zeer weinig.
Nu zijn we een jaar later, getrouwd een jaar en ik kan zeggen dat ik al een jaar ook geen seks meer heb. Ik heb zin in m'n man, maar hij niet in mij. Er is altijd wel iets en ik loop zo van goesting dat ik het weer wil zoals toen. Alleen? Ik kan hem niet dwingen en dan stopt het ook bij alleen maar kusjes geven.
Hoe langer dit aanhoudt, hoe meer ik aan mezelf begin te twijfelen. Ik heb een kinderwens ook, klokje tikt, maar als ik ga moeten wachten op m'n man, dan zal ik geen mama meer worden vrees ik! Reactie infoteur, 11-02-2019
Hi Nelleke,

ik hoop dat het na al die jaren al weer wat beter is geworden en jouw wens om moeder te worden alsnog uitgekomen is.

Hoe gaat het nu met je?

Sanne, 25-06-2014
Hoi,

Dit is een herkenbaar stuk voor mij. In dit artikel gaat het over een man… maar ik ben een vrouw.
De echte reden weet ik niet echt, ik herken wel stukjes uit dit artikel. Stress, geld, veel werken en dan weer niet. Ik merk aan mijzelf dat ik het niet mis terwijl ik dol ben op mijn vriend. Maar hem bespringen doe ik niet… Als hij niks doet, vind ik het eigenlijk wel prima. Maar als hij wel wat doet vind ik het ook prima.

In het begin heb ik de drive, maar naar mate de jaren verstrijken is dit minder tot niet… Reactie infoteur, 05-09-2014

Mh, 10-07-2013
Leuk artikel. Vast door een vrouw geschreven! Reactie infoteur, 10-07-2013
Heb je niets beters en iets inhoudelijkst te vertellen?

Mayorfrits (220 artikelen)
Laatste update: 12-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.