Help, hoe kom ik aan een maagdenvlies?

Help, hoe kom ik aan een maagdenvlies? Uit onderzoek is gebleken dat er nog veel mannen uit middellandse zeegebieden zijn die het belangrijk vinden dat hun aanstaande vrouw maagd is. Opvoeding, cultuur en religie spelen hierbij een doorslaggevende rol. Ook al heeft de wetenschap het begrip maagdenvlies achterhaald, de overtuiging dat een meisje een maagd is als ze een ongeschonden maagdenvlies heeft, en als ze bloedt tijdens de huwelijksnacht, is vaak toch nog steeds aanwezig.
De aanwezigheid van een maagdenvlies is geen bewijs dat een vrouw nog maagd is. Evenmin is het ontbreken van een maagdenvlies een bewijs dat een vrouw geen maagd meer zou zijn. Bij mannen is het ook niet vast te stellen of ze nog maagd zijn. Door het idee dat een maagdenvlies een bewijs van maagdelijkheid zou zijn, is er een toenemende vraag van allochtone vrouwen om medische ingrijpen om een maagdenvlies te creëren of te laten herstellen. Door een medische ingreep kan een maagdenvlies namelijk gecreëerd worden, of restjes van het hymen kunnen wat strakker getrokken worden, waardoor de man en zijn familie tevreden gesteld kunnen worden. Als een chirurg een maagdenvlies heeft aangelegd of het hymen heeft hersteld, dan is de kans groot dat het kunstmaagdenvlies zal bloeden tijdens de huwelijksnacht. Normaal gesproken is de kans dat een meisje bloed verliest tijdens de eerste geslachtsgemeenschap echter slechts 44%. Hierdoor zijn vrouwen gedurende de geschiedenis vaak ten onrechte beschuldigd van overspel of hoererij, met alle ellende van dien.

Nog Maagd?

Er zijn veel religies waarbij het mannen en vrouwen ten strengste verboden is om seks te hebben voor het huwelijk. Er zijn veel mensen die deze regel overtreden. Zowel bij vrouwen als bij mannen is door een lichamelijk onderzoek niet aan te tonen of ze nog maagd zijn. De aanwezigheid of afwezigheid van een maagdenvlies of hymen zegt echter niets over de maagdelijkheid. Het woord maagdenvlies is dan ook een volstrekt verkeerd gekozen woord. Ondanks dat is de sociale druk van bepaalde bevolkingsgroepen vaak nog groot en vooral voor meisjes komt het nogal eens voor dat er met twee maten gemeten wordt. Een meisje wil dan absoluut toch een maagdenvlies laten creëren, om uitstoting van familie of andere problemen te voorkomen. Het herstellen of maken van een maagdenvlies kan alleen door een arts gedaan worden. Plastische chirurgen kunnen de hymenale ring met een aantal chirurgische technieken herstellen. Er zijn verschillende methodes voor.

Herstellen van het maagdenvlies, hoe gaat dat in zijn werk?

Kleine ingreep om het maagdenvlies/hymen te herstellen

Kort voor de seksuele daad zal de plastische chirurg de randjes van de hymen bij elkaar trekken door het naar elkaar toe brengen door middel van hechting. Deze hechtingen lossen later in het lichaam op en hoeven niet verwijderd te worden. Deze ingreep moet kort voor het huwelijk plaatsvinden, ongeveer 3 tot 7 dagen voor het huwelijk. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Grote ingreep om het maagdenvlies te herstellen

Vaginaplastiek is een grote ingreep waarbij het slijmvlies van de vagina bekleding een snee wordt gemaakt en dan worden allebei de kanten aan elkaar vastgezet. Dit moet geruime tijd voor de huwelijksnacht gebeuren, omdat de wonden eerst moeten genezen voordat het meisje met een man naar bed kan. Deze ingreep gebeurt onder complete narcose. De patiënt mag aan het eind van de dag weer naar huis om te herstellen.

Implant

Er schijnt ook een implant maagdenvlies te bestaan. Dit is een oplossing om te doen alsof er een maagdenvlies bestaat. De arts brengt een “tear-through” implant in bij de vrouw. Het bestaat uit bio-materiaal wat een vlies vormt. Dit vlies is gemakkelijk te doorbreken. Dit vlies wordt vermoedelijk weer door het lichaam afgebroken en moet waarschijnlijk dus als tijdelijk beschouwd worden en kort voor het huwelijk worden geplaatst.
© 2009 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hymen correctie (maagdenvlies herstellen)Hymen correctie (maagdenvlies herstellen)In sommige culturen wordt er er veel waarde gehecht aan bloed bij de ontmaagding, als teken van kuisheid. Een deel van d…
Het maagdenvliesHet maagdenvlies verwijst naar de eerste geslachtsverkering met bloedingen tot gevolg maar wat is hier van waar?
Glaucoom: Baerveldt drainage implant om oogdruk te verlagenGlaucoom: Baerveldt drainage implant om oogdruk te verlagenVoor een patiënt met een te hoge oogboldruk (glaucoom) bestaan er diverse behandelingsmogelijkheden. In eerste instantie…
Hematocolpos: Menstruatiebloed in vagina met bekkenpijnHematocolpos: Menstruatiebloed in vagina met bekkenpijnHematocolpos is een aandoening waarbij de vagina zich vult met menstruatiebloed. Deze zeldzame aandoening is het gevolg…

Jij houdt van me, dus jij begrijpt me … nietMijn partner begrijpt me niet meer. Ik heb het gevoel dat hij (of zij) geen interesse meer in mij heeft. Ik vraag me af…
Goedkoop trouwenGoedkoop trouwenEen gemiddeld huwelijk kost ongeveer €15.000. Op de grote dag willen de meeste aanstaanden niet besparen, toch kunnen ze…
Reacties

Hanifa, 12-04-2012
Ik ben 24 en durf mijn vriend niet vertellen dat ik met mijn vorige vriend seks heb gehad. Uit angst dat hij me zal vertalen omdat ik geen maagd meer ben. Ik hoor van een maagdenvlis herstel kan dit ook anoniem? Want als het in dossier komt en na 3 jaar huwelijk gebeurd er wat en mijn man komt het dan te weten, wat dan? Graag had ik willen weten waar ik het kan herstellen maar dan anoniem en liefst ergens ver van Antwerpen. Reactie infoteur, 12-04-2012
Uw verleden is privé. Elk mens heeft een verleden. Is uw aanstaande man nog maagd? Als uw aanstaande man geen maagd meer is, zou hij het u dan vertellen?

Ik vind het heel naar voor u dat u met deze angstige gevoelens rondlopen moet. Tijdens de huwelijksnacht komt er bij veel vrouwen die nog maagd zijn geeneens bloed. Dat komt omdat het maagdenvlies eigenlijk niet bestaat. Hetgeen er zit bij een vrouw is een soort kartelrandje wat verdwijnt naarmate een meisje vrouw wordt en ouder wordt. Dat kartelrandje wordt dan een vlies genoemd omdat mensen vroeger geen medische kennis hadden. Men dacht dat een vrouw bloeden moest in de huwelijksnacht als bewijs dat zij nog maagd was, maart dat is helemaal geen bewijs. Helaas is het in vele culturen een hardnekkig geloof dat een meisje moet bloeden de eerste keer, en ook een vrouw van uw leeftijd. Als u dus nog maagd geweest zou zijn, en u zou met uw man de eerste keer seks hebben, dan zou het goed kunnen dat er geen bloed zou komen.

U wilt echter toch een herstel operatie. Dat is natuurlijk uw goedrecht. In Nederland is het zo dat een arts dit niet in uw dossier opneemt als u daar om vraagt. Juist omdat een namaak maagdenvlies erg persoonlijk is. Hoe dat in België is geregeld, weet ik niet, maar ik denk dat ook daar artsen er met respect mee om zullen gaan. Ik raad u aan om eens te informeren via:

http://www.wellnesskliniek.com/nl/maagdenvlies-herstel

Iki, 08-10-2010
Hallo, ik ben een meid van 23 jaar en durf niet te trouwen omdat ik dus geen maagd meer ben. Ik hoorde laatst van een "maagdenvlies herstel" wat mij dus erg aansprak. Het gaf mij uiteindelijk weer hoop om aan mijn toekomst te denken. Graag zou ik willen weten waar ik terecht in de omgeving van Rotterdam. Reactie infoteur, 09-10-2010
Deze vraag kunt u het beste aan uw huisarts stellen.

Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 27-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.