Vreemdgaan: de "Stel Dat" affaire

Vreemdgaan: de "Stel Dat" affaire Waarom gaat iemand vreemd? Wat zegt het over de vreemdganger als hij of zij twee verschillende relaties heeft? Er zijn verschillende soorten en typen affaires, dat veel zeggen over het leven en liefdesleven van de vreemdganger. Mensen met het type “stel dat” affaire willen uitzoeken of ze dezelfde relationele problemen krijgen met de ander als met hun vaste partner. Zijn er nog andere motieven tot vreemdgaan? Welke kenmerken zijn er? Wat kan iemand leren van de “stel dat” affaire?

Welk type affaire?

Zodra iemand weet welk type affaire hij of zij heeft, kan dat verheldering geven in:
 • Het leven en het
 • Liefdesleven van de vreemdganger.

Van toepassing

Vermoedelijk zijn er meer typen affaire van toepassing op de vreemdganger. Een affaire dient meer dan een doel en de mens is nu eenmaal gecompliceerd genoeg dat er slechts een type affaire op de vreemdganger van toepassing zou zijn.

Kenmerk van de Stel Dat affaire

Mensen met het type “stel dat” affaire, willen weten of ze met de ander dezelfde problemen in de relatie krijgen als ze dat hebben binnen hun vaste relatie op dit moment.

Kan het beter?

De “stel dat” vreemdgangers onderzoeken of het gras bij de buren groener is. Ze hebben een vaste relatie vol sleur en willen weten of het niet beter kan.

Weinig ervaring

De “stel dat” vreemdganger kan iemand zijn die jong is, pas een relatie heeft en weinig ervaring heeft. Stel dat ze een fijnere relatie kunnen hebben? Dat willen ze uitzoeken via een “stel dat” affaire.

Verandering

In de loop van de jaren kan iemand behoorlijk veranderen op essentiële punten. Ook de vaste partner kan flink veranderd zijn. Door een “stel dat” affaire aan te gaan kan de vreemdganger onderzoeken of ze beter bij iemand anders passen.

Gemis binnen de vaste relatie

Misschien ontbreekt er iets binnen de vaste relatie, huwelijk en of met de vaste partner, waar de vreemdganger veel waarde aan hecht, zoals bijvoorbeeld:
 • Seks,
 • Plezier,
 • Goed gesprek,
 • Communicatie,
 • Emotionele band,
 • Iets belangrijks voor het welbevinden.
Kan de vreemdganger gelukkiger worden als een ander dat gemis wel kan geven?

Is de stel dat affaire op jou van toepassing?

Zodra de vreemdganger de affaire gebruikt om echt meer duidelijkheid te krijgen over de vaste relatie, is de “stel dat” affaire van toepassing.
Bewust of onbewust is men bezig met het uitvoeren van een onderzoek naar het eigen liefdesleven.

Wat betekent dit?

Als de stel dat affaire van toepassing is, ben je aan de affaire begonnen omdat je echt iets voor jezelf moet uitzoeken. Stel jezelf duidelijk de vraag: Wat wil ik met deze affaire onderzoeken?

Onderzoeken

Welk nut heeft de affaire voor jou? Wat onderzoek jij als vreemdganger met je "Stel Dat" affaire?
 • Ben je gelukkiger geworden door de affaire? Of niet?
 • Is de seks beter? Of niet?
 • Is de emotionele band beter met de ander? Of niet?

Antwoord op je vraag

Als je niet gelukkig bent geworden, terwijl je wilt uitzoeken of je gelukkiger kunt worden met de ander, dan weet je dat je die affaire niet nodig hebt. Voel je je wel gelukkiger, heb je antwoord op je vraag gekregen.
© 2010 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vreemdgaan: de affaire als afrodisiacumVreemdgaan: de affaire als afrodisiacumWat zijn de redenen dat iemand vreemdgaat? Vreemdgaan door de affaire met de ander te gebruiken de seks en de romantiek…
Vreemdgaan: de wraak affaireVreemdgaan: de wraak affaireVerrassend vaak komt het nemen van wraak voor binnen het huwelijk of vaste relatie. Vooral als een van de partners het s…
Vreemdgaan: de "Schietstoel" affaireVreemdgaan: de "Schietstoel" affaireOm uit te zoeken waarom iemand vreemdgaat, is het noodzakelijk te weten welke soorten en typen affaires er zijn. Verschi…
Affaire overleven, is er leven na ontrouw?Affaire overleven, is er leven na ontrouw?Hoe doe je dat, een affaire overleven? Hoe kan je relatie een affaire overleven? Wat zijn de gevolgen van een affaire? H…

Echtscheiding begeleiding, aanvragen & kostenEen scheiding is een stressvolle periode in je leven. Hoe zorg je ervoor dat alles goed wordt geregeld? Kies je voor pro…
Verlovingsring, toen en nuVerlovingsring, toen en nuHet moment waarop een man geknield om de hand van zijn geliefde vraagt, is voor veel vrouwen het moment van hun dromen.…
Bronnen en referenties
 • Verliefd op een ander - Mira Kirshenbaum - Archipel 2008 - Amsterdam, Antwerpen
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 05-06-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.