De vreemdganger die alles onder controle heeft

De vreemdganger die alles onder controle heeft Mannelijkheid is zeer belangrijk voor de vreemdganger die schijnbaar alles onder controle heeft. Deze vreemdganger kan er 21 buitenechtelijke relaties op na houden, en nog beweren dat hij alles onder controle heeft. Welke redenen heeft hij om vreemd te gaan? Kan hij verliefd worden op de ander? Kan hij zich onweerstaanbaar aangetrokken voelen tot de ander? Hoe vergaat het zijn trouwe vrouw? Hoe is de schaduwzijde van zijn persoonlijkheid ontstaan?

Onzeker

Een kenmerk van deze vreemdganger is, is dat hij zich onzeker voelt over zijn eigen mannelijkheid. Hij gedraagt zich wel heel stoer, sterk en kan zelfs macho achtig overkomen, maar in wezen is hij een klein bang vogeltje. Het vreemdgaan van deze vreemdganger kan dan ook gezien worden als een poging tot het bevestigen en versterken van zijn eigen mannelijke identiteit.

Kenmerken

Een vreemdganger die beweert alles onder controle te hebben, heeft een aantal kenmerken:
 • Ze gedragen zich belangrijk en machtig, en zijn dat vaak ook,
 • Ze gedragen zich vaderlijk,
 • Ze hebben meestal een vrouw die pal naast hem staat en hem idealiseert,
 • Als vader zijnde geduld hij geen tegenspraak,
 • Hij straalt een natuurlijk gezag uit,
 • Een ideale huisvader is hij zelden,
 • Zijn echtgenote is ondergeschikt aan hem, wat zij ook accepteert,
 • Hij is veel en vaak van huis,
 • Intimiteit is niet zijn sterkste punt, hierdoor zal zijn vrouw veel tekort komen in hun huwelijk.

Redenen om vreemd te gaan

Welke reden heeft iemand om vreemd te gaan als hij een vrouw heeft die pal aan zijn zijde staat en hem idealiseert? De vreemdganger die alles onder controle heeft, heeft enkele redenen om vreemd te gaan:
 • Hij vindt dat hij er recht op heeft,
 • Een vrouw in zijn buurt zal hij al snel als bezit beschouwen,
 • Zijn behoefte aan seksualiteit is groot,
 • Hij kan in de ban raken van een jonge, kwetsbare vrou

Is hij verliefd op de ander?

Een vreemdganger die alles onder controle heeft, is niet echt verliefd op zijn minnares. De buitenechtelijke relatie of relaties die hij heeft, hoeven niet echt van betekenis te zijn. Het gebeurd nogal eens dat hij de geheime relatie verbreekt, zonder dat zij er op bedacht was. De contacten tijdens de geheime relatie zijn niet diep en duren ook niet lang.

Onweerstaanbaar aangetrokken voelen tot de ander

Een vreemdganger die alles onder controle heeft, heeft geen tot amper contact met zijn eigen intimiteit en of gevoelens. Als hij in contact komt met een jonge en kwetsbare vrouw, van haar in de ban raakt, kan het zijn dat door haar kwetsbaarheid hij in contact komt met zijn eigen gevoelsleven. Hij zal het niet eens beseffen, en er ook niet van bewust van zijn dat hij zijn eigen gevoelens voelt. Maar hij weet wel dat hij zich onweerstaanbaar tot haar aangetrokken voelt.

Zijn vrouw

De vreemdganger die alles onder controle heeft is niet bang dat zijn vrouw achter zijn avontuurtjes komt. Hij is er namelijk heilig van overtuigd dat zij toch niet bij hem weggaat. Aangezien hij bar weinig contact heeft met zijn eigen gevoelens, kan hij zich zeer makkelijk afsluiten voor zijn vrouws lijden. Ook kent hij geen enkele vrees dat zijn buitenechtelijke relaties op het werk consequenties zullen hebben. Hij is immers de “baas,” hij heeft namelijk alle touwtjes in handen: hij heeft alles onder controle.

Conflict

Hoe ontstaat een vreemdganger die alles onder controle heeft? Naar alle waarschijnlijkheid had de vreemdganger die alles onder controle heeft, thuis een autoritaire vader en een zeer zwakke moeder die hem opvoedde. Vader reageerde met zeer harde hand en moeder gaf de kleine jongen geen tegengas, waardoor het kind te weinig begrensd werd en te veelmacht kreeg en alles onder controle kon houden. De jongen leerde ook zich zelf onder controle te houden: geen eigen zwakheid of kwetsbaarheid werden toegestaan. En juist deze schaduwzijde van zijn persoonlijkheid drijft hem nu in de armen van jonge, kwetsbare vrouwen.
© 2010 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vreemdgaan: de wraak affaireVreemdgaan: de wraak affaireVerrassend vaak komt het nemen van wraak voor binnen het huwelijk of vaste relatie. Vooral als een van de partners het s…
Verwerking vreemdgaanVerwerking vreemdgaanBlijft de ontrouwe partner zijn relatie met de minnaar of minnares voortzetten na de ontdekking van vreemdgaan binnen he…
Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Vreemdgaan, waarom gaat iemand vreemd?Gaan mensen vreemd omdat er iets mis is met de vaste relatie of omdat er iets mis is met de vaste partner? Zijn er reden…
Beginfase vreemdgaan, de voor- en nadelenBeginfase vreemdgaan, de voor- en nadelenOpmerkelijk dat de partner die verliefd is geworden op een ander zo gemakkelijk vreemd kan gaan zonder goed de voor en n…

Relaties: Stand van zakenRelaties: Stand van zakenRelaties zijn altijd in beweging. Zowel letterlijk als figuurlijk, want onderzoekers doen steeds weer nieuwe ontdekkinge…
Je ex terugkrijgen. Hoe krijg je je ex terug?Je ex terugkrijgen. Hoe krijg je je ex terug?Je ex terugkrijgen. Hoe krijg je je ex terug? Is het mogelijk om je ex terug te krijgen? Als een relatie tegen je zin be…
Bronnen en referenties
 • Carolien Roodvoets - De Duivelsdriehoek - Over de gevaren en de verleidingen van het vreemdgaan - Aramith Haarlem
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 05-06-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.