Hoe haal je je relatie uit haar sleur?

Hoe haal je je relatie uit haar sleur? In het begin van een relatie gaat alles koek en ei, alles is leuk. Langzaamaan raken jullie gewend aan elkaar en de verliefdheid gaat over. Voor je het weet zijn jullie doorgewinterd en weet je niet meer beter. Een sleur treedt op. Hoe voorkom je een sleur? Of hoe kom je er weer uit? Lees er alles over in dit artikel.

Praat

De eerste en meteen beste tip is om met elkaar te praten. Praat met elkaar over je gedachten en gevoelens betreft de relatie sleur en vraag je partner of deze dit ook zo ervaart. Praat met elkaar over het begin van jullie relatie, bespreek ‘de eerste keertjes’ de eerste date, de eerste kus, de eerste keer samen op vakantie, enzovoort. Door dit te bespreken komen jullie erachter hoe fijn het toen was maar ook hoe de ander zich hierbij voelde. Kom zo tot nieuwe ingevingen en hopelijk voelen jullie je al snel beter.
Een goede tip wanneer je om een of andere reden niet graag met elkaar praat; schrijf elkaar een briefjes. Neem bijvoorbeeld elke avond een half uurtje om elkaar een kort briefje te schrijven over wat je vandaag fijn vond en waardeert aan de ander. Wissel deze uit en praat hier nog even over. Het lijkt veel werk maar met deze methode zijn al vele relaties geholpen.


Investeer

Een relatie betekend hard werken, je moet er voor vechten om niet ook nog van elkaar te vervreemden en gelukkig oud te worden met elkaar. Blaas je relatie nieuw leven in door niet elk weekend in de pyjama op de bank te hangen, niet alleen make-up op te doen wanneer je gaat stappen. Besteedt aandacht aan je uiterlijk, laat je haar eens mooi knippen en verven en koop een nieuwe set kleren of lingerie. Het draait ook om de kleine dingen, denk hierbij aan een lief briefje wanneer je partner gaat werken, een ontbijtje op bed als jullie een luie zondag hebben. Stuur een sms wanneer je aan je partner denkt. Steek kaarsjes aan, complimenteer elkaar en probeer er voor elkaar te zijn wanneer de ander het nodig heeft.


Geen tijd? Maak tijd!

Door drukke levens, banen of kinderen kan het voorkomen dat je gewoonweg geen tijd meer hebt voor elkaar. Wanneer je kinderen hebt is je eerste rol vaak ouder en niet meer partner. Juist nu is het belangrijk om toch te investeren en tijd voor elkaar vrij te maken. wanneer je niet spontaan tijd voor elkaar kunt vinden, plan deze tijd dan in de agenda. Breng de kinderen een nachtje naar opa en oma en ga er samen op uit. Een avondje stappen, filmpje, uit eten als vanouds. Wanneer jullie een aantal leuke dates hebben gehad zul je zien dat wanneer jullie niet bij elkaar zijn, je elkaar gaat missen.


Passie

Wanneer jullie een relatie dip hebben blijft de passie in de slaapkamer ook vaak uit. Praat met elkaar over wat voor wensen en fantasieën jullie hebben en wat nodig is om jullie relatie weer vuur in te blazen. Dit kunnen verschillende dingen zijn, denk aan uitdagende lingerie, speeltjes, misschien willen jullie het wel proberen om aan een workshop deel te nemen.
Wanneer jullie er zelf niet uitkomen wees dan niet bang om professionele hulp te zoeken. Wanneer jullie een dieptepunt bereikt hebben kan er door er met iemand anders over te praten alleen maar verbetering optreden. Bewaak je eigen normen en waarden en overschrijdt deze niet om je partner tevreden te stellen. Wanneer je veel praat en investeert zal het uiteindelijk weer beter gaan en voor je het weet hebben jullie weer een plezierige en fijne relatie.
© 2011 - 2024 Petteflet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Relatieproblemen? Relatietherapie!Relatieproblemen? Relatietherapie!Hulp nodig met je relatie? Zijn er relatieproblemen? Erger je vaak aan je partner? Twijfel je aan je relatie? Ga je liev…
Tips tegen relatiesleurTips tegen relatiesleurIedereen die al langere tijd een relatie heeft kent het wel. De sleur in je relatie. In het begin zijn jullie verliefd e…
Passie in je relatiePassie in je relatieWe hebben gemiddeld één keer in de vier dagen seks. Toch wordt er in veel slaapkamers alleen nog maar geslapen. Is het e…
Sleur in de relatieSleur in de relatieHet sluipt er bij de meeste stellen enig moment in en wordt als negatief ervaren, maar zo negatief is sleur eigenlijk he…

Hoe red ik mijn relatie?Hoe red ik mijn relatie?Effectief en constructief met elkaar communiceren. Voor veel mensen is het moeilijk, zeker in een relatie. Gewoontes sli…
Een thema aan je bruiloft gevenJe bruiloft is een van de mooiste dagen uit je leven. Een zorgvuldige planning gaat aan de grote dag vooraf, zodat alles…
Petteflet (51 artikelen)
Gepubliceerd: 08-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.